Benim bir sorunum var. Şimdi şirketimde yaklaşık 10 bilgisayar var. Aylık ttnet te malum adil kota kullanımından dolayı sürekli sınırı aşıyor. Ben bu yüzden ağdaki bilgisayarların kac mb data cektigini yada istediğim zaman pclerde personeller çalışıyormu diye kontrol etmek istiyorum. Aslında ilk tercihim bilgisayar bazında ne kadar data harcadıgını görmek. Bununla ilgili gerçekten bilen kişilerden yardım istiyorum. Desktopgate gibi ücretli yazılım istemiyorum. Bir server digerleri client olarak kurularak düzgün istediğim zaman takip yapmak istiyorum. Önerebileceğiniz kullandığınız program varmı?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
sonerkaya568S
kullanıcısına yanıt
Merhaba, Bazı modemlerin anlık ne kadar trafik çektiğini gösteren tablolar var.Eğer sizin modeminizde bunun gibi bilgiler yok ise, pfsense gibi firewall yazılımları hakkında bilginiz varsa onları kullanarak kullanıcıların hızını veya günlük trafiklerini sınırlandırabilirsiniz. Onun dışında tüm kullanıcıların ne kadar trafik kullandığını görmeniz gerekiyorsa dediğim gibi basit yoldan modemde var ise yoksa mecburen bu tarz yazılımları bir bilgisayara kurmanız ve o bilgisayarında sürekli açık kalması gerekmekte [ Bilgisayar kapandığında internet kesilir çünkü :) ]
Çok teşekkür ediyorum bir kontrol edeyim.İlginiz için teşekkürler.