Şimdi Ara

Ağız Kokusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
10.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: FinaL_İmPacT

Sabahları işe gitmeden önce kahvaltı yap dişini fırçala ve en önemlisi süt iç süt ağız kokusunu almaya bire bir.

Dostum, bu şekilde ağız kokusu olmayacağını düşünmeyin, yanılırsınız.

Bu konuda neler denedim ama hiç biri fayda etmedi. Ne dişimden rahatsızdım ne de midemden. Buna rağmen gün içinde ağız mukozsında tükürük vs muhakkak bir süre sonra koku oluşuyor.
    Bu koku size kötü gelmeyebilir ama karşıdakine gidiyor maalesef. En kötüsü bu zaten. Selamlar

Not: bu konuya çok takmıştım zamanında ve çözümü sakızda buldum. Bir Amerikan şirketinde çalışıyorum, gün içinde muhakkak insanlarla ağız ağıza geliyorsunuz. Karşımdakinin ağız kokusunu alıyorsam o da benimkini alıyordur diye düşünüyorum. Herkesin bir şekilde ağzı kokuyor, sadece sakız çiğneyenlerin ağız kokusu olmuyor. Bu tecrübeyle sabittir.

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

Sabahları işe gitmeden önce kahvaltı yap dişini fırçala ve en önemlisi süt iç süt ağız kokusunu almaya bire bir.

Bu konuda neler denedim ama hiç biri fayda etmedi. Ne dişimden rahatsızdım ne de midemden. Buna rağmen gün içinde ağız mukozsında tükürük vs muhakkak bir süre sonra koku oluşuyor.
    Bu koku size kötü gelmeyebilir ama karşıdakine gidiyor maalesef. En kötüsü bu zaten. Selamlar

Not: bu konuya çok takmıştım zamanında ve çözümü sakızda buldum. Bir Amerikan şirketinde çalışıyorum, gün içinde muhakkak insanlarla ağız ağıza geliyorsunuz. Karşımdakinin ağız kokusunu alıyorsam o da benimkini alıyordur diye düşünüyorum. Herkesin bir şekilde ağzı kokuyor, sadece sakız çiğneyenlerin ağız kokusu olmuyor. Bu tecrübeyle sabittir.

Alıntıları Göster
    Ağız kokusu, çoğunlukla dilinizin arka kısmındaki ve daha az miktarda olmak üzere diş ve diş etleri üzerindeki bakterilerin yaymış olduğu kükürt bileşenleri içeren gazlardır. Birde diğer sebeplerden oluşan ağız kokusu vardır örneğin mideden gelen yiyecek kokusu içeren gazlar ve sinüzit, iltihap vs. gibi hastalıklardan gelen gazlar ki bu çok düşük olasılık ve mideden gelen yemek kokusu içeren gazlar sarımsak, soğan, köfte vs. gibi ağır kokulu yiyecekler yemediğinizde kesinlikle olmaz. Ayrıca şunu da ayırmak gerekir bakteri sebepli ağız kokusu daha farklıdır çürümüş yiyecek gibi kokusu vardır. Fakat mideden gelen koku direk yiyecek kokusudur. Şimdi çoğunuzdaki hatta neredeyse hepimizde ki ağız kokusu bakteri kaynaklı yani şu diğer olasılıkları unutun. Özellikle sabah uyandığınızda ki ağız kokusu kesinlikle bakteri kaynaklı kokudur.

Bu bakteriler niye ağzımızdalar?
    -Yiyecek artıklarından beslenmek ve yaşamlarını sürdürebilmek için.
    -Ağzımızın güvenli bir alan olduğunu düşündükleri için.

Bu bakteriler hangi şartlarda çoğalıyor?
    -Kuru ve hafif nemli alan olursa.
    -Uygun sıcaklık oluşursa. (Ağzımızda ki sıcaklık uygun)
    -Gereken besin varsa.

Peki nasıl kurtulacağız bu bakterilerden ve yaydıkları kokulu gazlardan?
    -Bakterileri öldürerek.
    -Varolan ve ölmeyen bakterilerin çoğalmasını önleyerek.
    -Kötü kokulu gazları alkollü gargaralarla, naneli sakızlarla maskelemek yerine bakterileri öldürerek gaz yaymalarını durdurarak.

Bakterileri nasıl öldüreceğiz?
    -Dil temizleyicisi ile dili arkadan öne süpürerek.
    -Aç bırakarak. (Yani ağızda yemek artığı bırakmayarak)
    -Ağzı nemli tutarak.
    -Bakteri öldürdüğü kanıtlanmış alkolsüz ağız gargaraları veya bakım suları kullanarak. Marka olarak önerim -> TIKLA OXYFRESH

Bakterilerin çoğalmasını nasıl önleyeceğiz?
    -Yemekten sonra dişlerimizi fırçalayacağız.
    -Diş fırçalama imkanımız yoksa, ağzımızı çalkalayacağız yiyecek artıklarını temizleyeceğiz.
    -Dil temizleyicisi ile dilin arkasından öne doğru dilin üst kısmını temizleyeceğiz.
    -Dil temizleyicisi yoksa temiz bir kaşıkla dilin arkasından öne doğru süreceğiz.
    -Ağzımız kurudukça, şekersiz sıvılar ile nemlendireceğiz.

Gün içinde nasıl bir yol izlemeliyiz ağız kokusu olmaması için?
    -Sabah uyandığınızda kahvaltınızı yapın ve dişlerinizi en az 1 dakika fırçalayın.
    -Diş fırçalamanız bittiğinde dil temizleyicisini dilinizin arkasından önüne doğru bir kaç kere sürün. Bu sayede dilinizdeki bakterilerin bir kısmını ve dilinizde artık olarak kalan diş macununu temizlediniz.
    -Son olarak alkolsüz bir ağız gargarası veya bakım suyu ile ağzınızı en az 1 dakika çalkalayın. Marka olarak önerim -> TIKLA OXYFRESH
    -Çalkalama işlemi bittikten sonra en az 30 dakika birşey yeyip içmeyin.
    -Tebrikler öğle yemeğine kadar ağzınız hiç kokmayacak. Ağzın doğal bir kokusu yoktur yani nasıl suyun rengi yoksa ağzında doğal bir kokusu yoktur eğer kokmuyorsa kokmuyordur illa birşey kokmalı diye birşey yok.
    -Öğle yemeğini yediniz. Dişlerinizi en az 1 dakika fırçalayın. Eğer fırçalama imkanınız yoksa kesinlikle ağzınızı çalkalayın ve ağzınızda yemek artığı bırakmayın.
    -Eğer öğle yemeğinde sarımsak, soğan vs. gibi ağır kokulu yiyecekler yemediyseniz. Sabahki aldığınız önlemler sizi akşama kadar idare eder.
    -Akşam yemeğini yediniz. Dişlerinizi fırçalayın ve dil temizleyicisini kullanın. Akşam ağız gargarası yapmayın veya ağız bakım suyu kullanmayın çünkü sabaha kadar ağzınız uyurken kuruyacak ve bakteriler tekrar çoğalacaktır. Yani boşa kullanmış olursunuz.
    -Gün içinde ağzınız kurudukça suyla veya şekersiz sıvılarla veya sakız çiğneyerek nemlendirin. (Kronik ağız kuruluğu olanlar gün içinde de bakım suyu veya bakım spreyleri ile ağzını çalkalamalı)

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Bademciklerin varsa apse yapmıştır ondan kokuyordur.

Aynen katılıyorum birde sinüzitin varsa bırak ağzını nefesin bile kokar.

Bende de sinüzit var,ağız kokusunun o yüzden olduğunu düşünüyorum.Doktora gitsem kesin sonuç alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Gargara olarak listerini dene sadece fırçalamaya göre daha fazla temizlendiğini hissedebiliyosun.

tadı çok iğrenç listerinin
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheSpiRiT

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

quote:

Orijinalden alıntı: inanç_turasay

Bademciklerin varsa apse yapmıştır ondan kokuyordur.

Aynen katılıyorum birde sinüzitin varsa bırak ağzını nefesin bile kokar.

Bende de sinüzit var,ağız kokusunun o yüzden olduğunu düşünüyorum.Doktora gitsem kesin sonuç alabilir miyim?

Sinüzit tedavisi görürsen belki işe yarayabilir ama sen doktora gidersen yinede ağız kokunu söylemeyi unutma
  • quote:

quote:

Dostum normal sağlıklı insanın ağzı kokmaz ki sende bir sorun var o kesin ama sorunu bulamıyorsundur. :)

• vivident extra var yeşilimsi bi renkte nane aromali diyo ama draje şeklinde olanlar ondan al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poker_Face

vivident extra var yeşilimsi bi renkte nane aromali diyo ama draje şeklinde olanlar ondan al
    Haplar var,yuvarlak olanlardan,onlardan 2 ya da 3 adet atıyorsun tok ya da aç karnına ve yarım saat içinde mide kökenli ağız kokusu son buluyor.Net çözüm budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: toyyl

Haplar var,yuvarlak olanlardan,onlardan 2 ya da 3 adet atıyorsun tok ya da aç karnına ve yarım saat içinde mide kökenli ağız kokusu son buluyor.Net çözüm budur.

Alıntıları Göster
    ağzı kokuyor pislickkk
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago1234

ağzı kokuyor pislickkk

Alıntıları Göster
    Dişlerini fırçala sonra ardından ağzına vivident extra at sonra cık evden ben yanımda her zaman taşırım ve gunde 2-3 kez ciğnerim kutusu 2.25 TL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago1234

ağzı kokuyor pislickkk

Alıntıları Göster
    Listerine portakallıyı dene veya dayanıklıysan naneliyi Sabahları evden çıkmadan kendi şişe kapağıyla yarım kapaktan biraz fazlasıyla ağzımı çalkalarım gargara yapmaya bile gerek yok..Nefesini iyi açıyor insanın,ilk şişe portakallıydı o bile temiz bir nefes sağlıyordu şimdi naneli aldım misket havası oynuyorum ağzımı çalkalarken ama iyi geliyor..

Arkadaşların da dediği gibi gargara vs geçici çözüm..Sorun ya mideden veya çürüktendir..Doktora gitmelisin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bajo

quote:

Orijinalden alıntı: *siteci*

Ne beter bir şeydir arkadaş sabah ağzıma bir şey atmadan çıkamıyorum, insanlarla yakınlaşamıyorum... Anladığım kadarıyla ya boğazdan ya mideden kaynaklı. Var mıdır DH lilerin bir çözümü?

Çözümü var panpa. Aşağıdaki linkteki ürünü alıyorsun sabah 1dakika kadar ağzında çalkalıyorsun. Çalkaladıktan sonra bi yarım saat birşey yiyip içmiyorsun bu kadar. Çok etkilidir tavsiye ederim.

http://www.oxyfreshshop.com/urun_detay.asp?id=1858

Ekleme : Ağzınızın kokup kokmadığını anlamak için temiz bir kaşığın ters yüzünü dilinizin arkasından önüne doğru sürün. Sonra kaşığı koklayın. Bu koku ağzınızın nasıl koktuğunu anlamanızı sağlar. Ayrıca bileğinizde de yapabilirsiniz bunu.

Ekleme 2 : Akşam yatmadan önce ürünü kullanmayın çünkü sabah uyandığınızda her zaman ağız kokunuz olur. Yani ürünü boşa harcamış olursunuz. Sabah uyandığınızda kahvaltı yaptıktan sonra ürünü kullanın.

Eğer önerdiğiniz ürün sabah uyanıldığında ağızdaki kokuyu yine de önlemiyorsa 25 lirayı ona vermek yerine 15 liraya aşağıdaki ürüne vermek çok daha mantıklı bence tabii. Dil, diş ve hatta boğaza bile iyi geliyor Listerin tek tuhaf tarafı ağıza fena derecede yanma hissi veriyor Eczanelerde mevcut

Ağız Kokusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djtiest_ -- 14 Mart 2012; 23:45:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _deadmaster

quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Gargara olarak listerini dene sadece fırçalamaya göre daha fazla temizlendiğini hissedebiliyosun.

tadı çok iğrenç listerinin

Sonuçta içmiyoruz çalkalayıp tükürüyoruz

Listerini büyük boy alırsanız günde bir kere gargara ile 2 ay gider.
  • quote:

quote:

quote:

Dostum normal sağlıklı insanın ağzı kokmaz ki sende bir sorun var o kesin ama sorunu bulamıyorsundur. :)

Yok hocam gayet saglikliyim, merak etmeyin hic bir seyim. Agzi kokmayan bir insan daha gormedim. Kokmadigini sanirsiniz ama agziniz kokuyordur. Bu en kotusu iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: Djtiest_

quote:

Orijinalden alıntı: Bajo

quote:

Orijinalden alıntı: *siteci*

Ne beter bir şeydir arkadaş sabah ağzıma bir şey atmadan çıkamıyorum, insanlarla yakınlaşamıyorum... Anladığım kadarıyla ya boğazdan ya mideden kaynaklı. Var mıdır DH lilerin bir çözümü?

Çözümü var panpa. Aşağıdaki linkteki ürünü alıyorsun sabah 1dakika kadar ağzında çalkalıyorsun. Çalkaladıktan sonra bi yarım saat birşey yiyip içmiyorsun bu kadar. Çok etkilidir tavsiye ederim.

http://www.oxyfreshshop.com/urun_detay.asp?id=1858

Ekleme : Ağzınızın kokup kokmadığını anlamak için temiz bir kaşığın ters yüzünü dilinizin arkasından önüne doğru sürün. Sonra kaşığı koklayın. Bu koku ağzınızın nasıl koktuğunu anlamanızı sağlar. Ayrıca bileğinizde de yapabilirsiniz bunu.

Ekleme 2 : Akşam yatmadan önce ürünü kullanmayın çünkü sabah uyandığınızda her zaman ağız kokunuz olur. Yani ürünü boşa harcamış olursunuz. Sabah uyandığınızda kahvaltı yaptıktan sonra ürünü kullanın.

Eğer önerdiğiniz ürün sabah uyanıldığında ağızdaki kokuyu yine de önlemiyorsa 25 lirayı ona vermek yerine 15 liraya aşağıdaki ürüne vermek çok daha mantıklı bence tabii. Dil, diş ve hatta boğaza bile iyi geliyor Listerin tek tuhaf tarafı ağıza fena derecede yanma hissi veriyor Eczanelerde mevcut

Ağız Kokusu

Bakın benim önerdiğim ürün ağızda yanma falan yapmıyor yani bir rahatsızlık yapmıyor. Listerine hiç denemedim eğer bakterileri öldürmüyor nane, limon vs. kokularla maskeliyorsa sadece, hiç bir işe yaramaz. Ama dediğim gibi denemedim bilemiyorum memnunsanız sorun yok

• mesajım bulunsun
  • bende de var sayilir ağiz kokusu. Dişçiye gittim, cok küçük çürükler var ama bunlar koku yapmaz dedi. Yani ağzinda koku yapicak bir sey yok dedi. Simdi normal doktora gitmek istiyorum. daha önce giden varsa: hangi doktora gittiniz, kesin cözüm sağlandi mi ve ne gibi tetkikler yaptilar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CEO!

bende de var sayilir ağiz kokusu. Dişçiye gittim, cok küçük çürükler var ama bunlar koku yapmaz dedi. Yani ağzinda koku yapicak bir sey yok dedi. Simdi normal doktora gitmek istiyorum. daha önce giden varsa: hangi doktora gittiniz, kesin cözüm sağlandi mi ve ne gibi tetkikler yaptilar?
    Ağız kokusu için illaki bir diş çürüğü, solunum yolları rahatsızlığı veya mide problemi olması gerekmiyor ki. Harici destek almadan ( gargara, koku giderici haplar, sakız veya şeker ) ağzım kokmuyor diyen kişi iki avucunu ağzına kapayıp nefesini versin ve ağızdan gelen nefesi koklasın. Ağız mukozasının içinde tükürük vb salgılar ağzımızın içinde gün içinde zamanla kokuya neden olurlar. Bu ağzımızın doğal kokusudur ama hoş değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -gg-

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Dişin oradan direk makata giden bir bağlantı var. hatırlayanlar vardır eminim
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.