Şimdi Ara

AhmetSelçuk & DH Sergi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
1
Favori
12.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Civciv by ahmetsozel, on Flickr

• ........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSelçuk -- 5 Ekim 2015; 0:36:22 >
  • Abant Gölü'nden görüntüler...

AhmetSelçuk & DH Sergi
    Abant Fotograflari (51) by ahmetsozel, on Flickr

AhmetSelçuk & DH Sergi
    Abant Fotograflari (54) by ahmetsozel, on Flickr

AhmetSelçuk & DH Sergi
    Abant Fotograflari (95) by ahmetsozel, on Flickr

AhmetSelçuk & DH Sergi
    Abant Fotograflari (116) by ahmetsozel, on Flickr

• Aydos fotoğrafı mükemmel olmuş, elinize sağlık.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Bir kaç Aydos isimli fotoğraf var, yakın ama farklı yerlerden çekilen. Sanırım siz bitkisiz olan günbatımı fotoğrafını beğendiniz. Bir de ön planda bitki olan bir fotoğraf var.
  • AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Hocam benim beğendiğim foto gün batımı olan. Adalar gözüküyor, şehrin ışıkları yavaş yavaş yanmaya başlamış vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 7 Ekim 2014; 13:35:04 >
    Bir Aydos manzarası daha. Umarım bunu da beğenirsiniz...

AhmetSelçuk & DH Sergi
    From Aydos by ahmetsozel, on Flickr

• AhmetSelçuk kullanıcısına yanıt
    Çok başarılı, harika olmuş gerçekten.

Aydos'u bilmeyenler bu fotoğrafa bakarak çok mükemmel bir yer olduğunu sanabilirler hocam.

Aman dikkat.
  • Lycosidae kullanıcısına yanıt
    Size geçen gün yazmış olduğum mesaj hakkında açıklama yapmak istiyorum. Benzer düşüncedeki arkadaşlara da belki aydınlatıcı bir bilgi olabilir. Sizi yanlış yönlendirmeyeyim. Biraz kendi kendimi tekzip eden bir açıklama olacak ama en azından bence işin gerçeği bunlar. Tabiki donanım çok önemli. İyi bir makine ve lensler size hareket alanı yaratıyor bir defa. Çeşitli özelliklerdeki lensler ile istediğiniz açı ve uzaklıkta, ışıkta fotoğraf çekebiliyorsunuz. Ama en önemlisi doğru kadrajı ve anı yakalamak. Ha yanlış anlaşılmasın, ben bunları yaptım da oldu demek istemiyorum, illaki bir çok hatam vardır ama sonuç itibari ile gerçek bu. Çekmiş olduğum mekanların binlerce, milyonlarca çekilmiş örneği illaki vardır ama dediğim gibi önemli olan anı yakalamak. Kendi fotoğraflarımdan örnek verecek olursam;
    1. Örnek, Sergilemiş olduğum ilk Yenicami fotoğrafını çekmek hiç zor değil. Ama mesele benim yakaladığım gibi ortada bir tane insan olmadan sadece kuş yemcileri ile kuşları resmedebilmek. Bu fotoğrafı bir pazar sabahı saat 08.00 de akvaryum almaya gittiğimde tesadüfen çekmiştim.
    2. Örneğim Ayasofya fotoğraflarımdan bir-iki tanesi için geçerli. Ziyaret saati içerisinde hol ve salon boşken çektiğim fotoğrafları kast ediyorum. Burada da ziyaret saati bitmek üzereydi ve salon görevliler tarafından boşaltılırken çektim. Sanırım son çıkan ziyaretçi bendim.

Umarım açıklayabilmişimdir. Ayrıca sergilemiş olduğum bazı fotoğraflar Nikon D3100 ve 18-55 VR kit lens ile çekilmiştir. İlk DSLR makinemdi kendileri. Flickr üzerinden hangi fotoğraflar olduklarını görebilirsiniz.

. Olsun, bırakın öyle bilinsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSelçuk -- 7 Ekim 2014; 14:00:15 >
    Ne demek istediğinizi tam anlayamadım, açar mısınız.
    Bu konuda kendi fikirlerimi belirtecek olursam ki katılan olur-olmaz, saygı duyarım;
    Hiç bir zaman telefona takılabilecek bir lens normal DSLR kalitesini ve performansını veremez. Xperia Z kullanıyorum, iyi bir fotoğraf performansı var denebilir ama işe gittiğim zaman bile yanımda çantamda aynasız DSLR taşıyorum. Deminki yazımda da belirttiğim gibi DSLR makinelerde sınıf atladıkça hem daha kaliteli görüntülere hem de kullanım kolaylığına kavuşuyorsunuz. Örneğin kendi kullandığım D7000 ile en basitinden ön ayar tekerleği sayesinde farklı bir kolaylığa kavuştum. Fotoğraf tarzı olarak belli bir yere odaklanmadığım için hem tak gez olarak Tamron 17-50 kullanıyorum, iç mekana veya mimari çekime ihtiyaç duyduğumda Tokina 11-16 geniş açı lense geçiyorum. İhtiyaca göre 70-300 zoom objektifi, ya d a portre veya makro çekeceksem 60 mm yi kullanıyorum. Mümkün olduğunca en iyi kalite ve performansı yakalamaya çalışıyorum anlayacağınız. Bütün bunları 18-270 mm bir lensle de yaparsınız ama çarpan çok olacağı için kaliteden ödün vermek söz konusu. Deminki yazıma değinecek olursak, iyi bir tesisatı doğru zamanlama ve kadrajla birleştirmediğiniz zaman olayın hakkını verememiş oluyorsunuz. Yani Ferrari ile 50 km. yi geçmemek gibi bir şey.
    Tekrar bahsetmekte fayda var. Bana göre doğrular bunlar ama ben de ne kadar gerçekleştirebiliyorum o da yoruma açıktır her zaman.

İyi forumlar.

• ahmet hocam yeni fotolar çok çok iyi.
  • SATURNUS2015 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.