|
Ahşap işlerdeninden anlayan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
-
-
Merhaba kardesim . Ben aslinda memurum ama ailem izmirde yaklasik 45 yikdir mobilya isinde. Bunun ilk 10 yili oyma sonra koltuk ve sandalye isinde idiler. Bizde mobilya denilince akla mdf sunta yani yemek odasi yatak odasi dolap yapan yerler gelir. Biz mobilyaci degiliz sanayi lisani ile soylemek gerekirse. Oymaci iskeletci sandalyeci cila isleri ile ugrastik. Ben 34 yasindayim her yazin babamin yanidaydim. Agactan makinadan sistemden az cok anlarim. Usta diyemem ama anlarim. Bi cok makinayi da kullanmisimdir. Neden anlatiyorum bunlari. Bende memurum burada alti yildir. Aliskanlik midir nedir bilinmez hep icimde agac isciligi yer edinmistir. Maasim fena sayilmaz ama yine de insan o toztalasi o ozellikle oyma yaparken agaca surdugun mazotun guzel kokusunu almak istiyor. Ama malesef yapamiyorum. Biraz usengeclik biraz da mukemmelliyetci tutumum beni yavaslatiyor. Pinterest gibi yerlerde guzel tasarimlar var ve daha modernize edilmis aksesuarlar gorunuyor. Ben biraz da tr de pek alisagelmedik seyler deniyeyim derdindeydim. Bes yil evvel once mesela epoksi recine isine girmek istediysem de malesef dedigim gibi atesleme mekanizmamda bir problem var harekete gecemiyorum.
Oncelikle nacizane tavsiyem en az 40 metrelik bir atolyen olmali. Aksesuar isi yapan cok tasarim olarak zengin seyler deneyebilirsi mesela metal ve agac konsepti veya cila da lake farkli renkler. Alisilmisin disina cikmak ve emek vermen gereken seyler olmaki. Sen seri uretim yapamassin. Sana ne para ne heyecan verir. Bizimkiler de zaten buyuk firmalar ciktiktan sonra maliyet olarak ustesinden gelemedikleri icin kapattikar yerlerini. Oymaya donun dedim cnc makinalari cikti o da yalan oldu sayilir ama yine de insan eli baskasir kanatimce. Urunu yapmak meseledir ancak daha buyuk bir mesele urununu pazarlamaktir. Sosyal aglarda gelismelisin. Reklam vermelisin.Aksesuar isi yapicak isen ufak alet ve edavatlar lazim olucaktir. Nelerdir dersen cok sey derim bitmez. Mdf gibi seyelrin ebatlamalarini yapiyorlar buyuk makina yatar filan almana gerek yok. Ama yine de el testeresi lazim mesela. Ufak bir bicki lazim. Agac isi ise yapicagin sey planya lazim. Japon birlestirmesinden bahsediyorsun muhakkak ki planya lazim. İkinci ellerini bulmak mumkun. Ama bu makinalari hic kullanmadiysan yapamassin. Ben amcamin parmaklarini toplayip buz torbasina koydugumu hatirliyorum. Ki kendisi ustadir. Yine de agacin isi belli olmaz. Budagi vardir curugu vardir filan. Yani bir sonuca varamicam belki ama biraz kapsamli dusunmelisin bu isleri derim ben. Cunku siradan aksesuarcilar cok. Onlarla yarisman olanaksiz. Bi sablonun olmali bi tarzin. Hobi olarak baslamalisin zevkine ypnalisin bir sure sonra inan surec seni olman gereken yere goturur yeter ki yenilikci ve marjinal cizgilerin olsun
-
raskalnikov85 hocam kıymetli cevabınız için çok teşekkür ederim. Sanırım biraz yanlış anlaşılmışım galiba. Ben tamamen hobi olarak bir uğraş olsun diye yapmak istiyorum bunları. Çok büyükebatlı şeyler yapmayacağım. Seri üretim veya pazarlama olsun maddi en ufak bir beklenti veya amacım yok. Çok uzun zamandır depresyon vs tedavileri gördüm daha doğrusu kendimi kimyasala boğdum. Aradan geçen 14 yıl içinde gördüm ki birşeylerle uğraşmak, düşünceleri günlük meselerlerden başka tarafa yöneltmek doğal bir iyileşme yapıyor. Ben de memurum ve aynı yaştayız. Elbette her şeyin zorlukları olacaktır başta, çok problemler yaşayacağımın farkındayım ama bunun da güzel tarafı problemleri çözerken hem zaman geçecek hem de olumsuz günlük düşüncelerimi farklı bir yere kanalize edeceğim. Sizlerden tek ricam yukarıda da bahsettiğim gibi küçük boyutlu hobi amaçlı işler yapmak istiyorum ama temelde bir alet edevat listesi yapmada zorlanıyorum. Şöyle bir liste yaptım kendimce ama eksik veya gereksiz şeyler neler bilmiyorum. Şehir merkezine biraz uzak olduğum için de her defasında bir alet için git gel yaparaktan odaktan uzaklaşmak istemiyorum.quote:
Orijinalden alıntı: raskalnikov85
Merhaba kardesim . Ben aslinda memurum ama ailem izmirde yaklasik 45 yikdir mobilya isinde. Bunun ilk 10 yili oyma sonra koltuk ve sandalye isinde idiler. Bizde mobilya denilince akla mdf sunta yani yemek odasi yatak odasi dolap yapan yerler gelir. Biz mobilyaci degiliz sanayi lisani ile soylemek gerekirse. Oymaci iskeletci sandalyeci cila isleri ile ugrastik. Ben 34 yasindayim her yazin babamin yanidaydim. Agactan makinadan sistemden az cok anlarim. Usta diyemem ama anlarim. Bi cok makinayi da kullanmisimdir. Neden anlatiyorum bunlari. Bende memurum burada alti yildir. Aliskanlik midir nedir bilinmez hep icimde agac isciligi yer edinmistir. Maasim fena sayilmaz ama yine de insan o toztalasi o ozellikle oyma yaparken agaca surdugun mazotun guzel kokusunu almak istiyor. Ama malesef yapamiyorum. Biraz usengeclik biraz da mukemmelliyetci tutumum beni yavaslatiyor. Pinterest gibi yerlerde guzel tasarimlar var ve daha modernize edilmis aksesuarlar gorunuyor. Ben biraz da tr de pek alisagelmedik seyler deniyeyim derdindeydim. Bes yil evvel once mesela epoksi recine isine girmek istediysem de malesef dedigim gibi atesleme mekanizmamda bir problem var harekete gecemiyorum.
Oncelikle nacizane tavsiyem en az 40 metrelik bir atolyen olmali. Aksesuar isi yapan cok tasarim olarak zengin seyler deneyebilirsi mesela metal ve agac konsepti veya cila da lake farkli renkler. Alisilmisin disina cikmak ve emek vermen gereken seyler olmaki. Sen seri uretim yapamassin. Sana ne para ne heyecan verir. Bizimkiler de zaten buyuk firmalar ciktiktan sonra maliyet olarak ustesinden gelemedikleri icin kapattikar yerlerini. Oymaya donun dedim cnc makinalari cikti o da yalan oldu sayilir ama yine de insan eli baskasir kanatimce. Urunu yapmak meseledir ancak daha buyuk bir mesele urununu pazarlamaktir. Sosyal aglarda gelismelisin. Reklam vermelisin.Aksesuar isi yapicak isen ufak alet ve edavatlar lazim olucaktir. Nelerdir dersen cok sey derim bitmez. Mdf gibi seyelrin ebatlamalarini yapiyorlar buyuk makina yatar filan almana gerek yok. Ama yine de el testeresi lazim mesela. Ufak bir bicki lazim. Agac isi ise yapicagin sey planya lazim. Japon birlestirmesinden bahsediyorsun muhakkak ki planya lazim. İkinci ellerini bulmak mumkun. Ama bu makinalari hic kullanmadiysan yapamassin. Ben amcamin parmaklarini toplayip buz torbasina koydugumu hatirliyorum. Ki kendisi ustadir. Yine de agacin isi belli olmaz. Budagi vardir curugu vardir filan. Yani bir sonuca varamicam belki ama biraz kapsamli dusunmelisin bu isleri derim ben. Cunku siradan aksesuarcilar cok. Onlarla yarisman olanaksiz. Bi sablonun olmali bi tarzin. Hobi olarak baslamalisin zevkine ypnalisin bir sure sonra inan surec seni olman gereken yere goturur yeter ki yenilikci ve marjinal cizgilerin olsun
Konuyu açtım ama hiç cevap gelmeme veya yıllar sonra cevap gelme olasılığını da göze alıp bir kaç gündür kendi kendime bir liste yapmaya çalıştım. Liste şöyle;
- Testere
- Ahşap oyma seti
- Rende
- Maket Bıçağı
- Su terazisi
- Gönye
- İskarpela 6mm
- İskarpela 12 mm
- İskarpela 20mm
- İskarpela 25mm
- (2x) Mandal tipi iskence 100mm veya 6 parca hobi iskence seti
- Koruyucu gözlük
- Toz maskesi
- İskelet tutkalı
- Marin tutkal
- Mengene (Ebat,kalite ve fiyat konusunda hiçbir fikrim yok. Tavsiye verirseniz sevinirim)
Kalitesiz ileride çöp olacak şeyleri eklememeye gayret ettim çünkü uzun soluklu bir hobi planlıyorum. Ama sorum şu; bildiğiniz daha uygun olanları var mı bu aletlerin. Gereksiz yere para israfına girmemem adına. Sizce gereksizler veya olmazsa olmaz eklemem gerekenler neler?
Son olarak Dremel veya matkap bu listeye girmeli mi hiç bir fikrim yok. Eğer gerekliyse hangisi öncelikle bu listeye girmeli ve marka model öneriniz olur mu? İkisini birden alamayacağım şuan için.
-
Önce ilham sonra alet düşün bence.
Pinterestte veya Google resimlerde dolaş, wooden toys, furniture design, wooden ideas, pallet furniture vs gibi İngilizce anahtar kelimelerle arama yap fikir edin. Hangi ebatta hangi usulle ne üretmek istediğine karar ver sonra malzeme al başla.
Oyuncak araba, sallanan at, sıradışı bir sehpa, saat, merdivene dönüşebilen sandalye, masa aksesuarları, posta kutusu, foto çerçevesi, takı kutusu, mutfak gereçleri, çardak...
Dekupaj testere de listeye ekle büyük ebatta işler için. Ayrıca sarf malzemesini (ahşap) ucuz veya bedavaya getbulabilirsin yerler araştır. Mesela çok yerde palet bulabilirsin, mobilya atölyelerinde artık ahşap edinebilirsiniz vs
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 13 Ağustos 2019; 10:52:10 > -
-
-
-
-
elinize sağlık çok güzel görünüyor epey uğraş var üzerlerinde. sağlamlık konusunda nasıl oldu acaba 2 kişiyi falan taşır mı? -
Arkadaşlar bende başlamak istiyorum bu işlere. Ne malzeme almalı, hangi sitelerden faydalanabiliriz. İlham alabileceğimiz çalışmalara nasıl ulaşabiliriz. Herkesin eline sağlık güzel çalışmalar keşke daha çok paylaşım olsa bu başlıkta -
Taşıdı.(80 kg+ 60 kg) Şu anlık sıkıntı görünmüyor Bağlantı noktası aşınmasın diye boru profil kullandım. 14 lük civata içinden geçiyor civata hareket halinde. Vida ve deniz tutkalı kullandım birleşiminde. -
Pinterest de güzel şeyler var tavsiye ederim. Şimdiki amacım biraz elektrik bilgisi öğrenmek. Vaktim olursa bir güneş paneli bulup rüzgarla döndüremediğim şunu yavaş yavaş döndürmek 🤣
Yeni projem masa lambası içindeki pleksi malzeme bakalım bitince nasıl olacak. Zımpara boya ışıklandırma. Sadece arkadan ışık tuttum nasıl görünüyor diye şuan.
-
Çok güzel Ciruxus41 ellerine sağlık.
Benimde hep hevesimdir ilerde bi ahşap atolyem olması. Bu işleri hiç yapmadım ama becerikliyimdir. Geçenerde sarjlı matkap , matkapucu seti, gönye, su terazisi, dekopaj testere aldım. Şimdi ıskarpela ve işkence bakıyorum . Yavaş yavaş malzemleri alıp. Sonra kendi çapımda birşeyler yapayım diyorum.
Malum covit li günler. Bir şeylerle uğraşmazsak paslanıp gideceğiz hepimiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cetera -- 16 Mayıs 2020; 18:5:43 > -
bu sitede ulaşabileceğiniz ipuçları olabilir Teds Woodworking®Teds Woodworking® - 16,000 Woodworking Plans & Projects With Videos - Custom Carpentryhttps://bit.ly/2X6ojku
-
Ellerinize saglik! Ben de kendi capimda bir mutfak adasinin yenilenmesi isine giristim. Once vernigi cikardim, simdi zimpara asamasindayim. Sonrasinda da renksiz ya da renkli vernikle tezgahin yenilenmesini tamamlayacagim. Sonrasinda ayaklari boyasam mi diye dusunuyorum ama bakalim. Yavas yavas ilerleme taraftariyim.
Size sormak istedigim husus, soz konusu yenileme mutfak adasi icin oldugundan belli olcude suya karsi koruyuculuk istiyorum. Bu yuzden ahsabi suya karsi korumak icin nasil vernik kullanmayi onerirsiniz? Su bazli verniklerin koruyuculugu olmadigini okudum, yat vernikleri her ne kadar koruyuculugu yuksek olsa da kullanim olarak zor olarak ifade ediliyor.
Bir de marka urun tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Internetten okuduklarimda polisan politex tavsiye ediliyor. Bunun yaninda DYO Pinosan'i ilgimi cekti. Fiyat olarak daha avantajli ama vernikte markanin bir onemi var mi bilemiyorum. Tecrubeli arkadaslar bu konuda fikir verebilir.
Gorusleriniz icin tesekkurler simdiden.
-
Gravür Ahşap Oyma İle İlgilenenler İçinhttps://www.facebook.com/groups/204168494722855/?ref=share
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X