Şimdi Ara

Ahşap kasa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ahşap kasanın (Cooler master HAF XB'ye benzeyecek) dezavantajları nedir ve kule tipi işlemci soğutucusunu kasanın içiyle hiç alakadar etmesem girişten boru takıp yapsam olurmu?

Ahşap kasa

• Yapmak İstediğin Şeydeki Mantık Şumu

Ahşap kasa

Bu Mantıkla Çalışacaksan Eğer Kendi Başına Yapman Zor.

Formda Araştırabilirsin Bunu Soğutma Sistemindeki Ufak Bir Aksaklık Kasanın Yanmasına Sebep Olabiliyor.

Benden Bu Kadar Bilgi Çıktı

Resimideki Mantık Yani Soğutma Sistemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

Yapmak İstediğin Şeydeki Mantık Şumu

Ahşap kasa

Bu Mantıkla Çalışacaksan Eğer Kendi Başına Yapman Zor.

Formda Araştırabilirsin Bunu Soğutma Sistemindeki Ufak Bir Aksaklık Kasanın Yanmasına Sebep Olabiliyor.

Benden Bu Kadar Bilgi Çıktı

Resimideki Mantık Yani Soğutma Sistemi

Teşekkür ederim ancak kafamdaki şekil bu değildi.

Ahşap kasa

Ahşap kasa

Ahşap kasa

Ahşap kasa

Ön taraftaki 120 mm fanların önünü kapatan mesh panelin içine yani fanların yanından pimaş boru yerleştricem boruyu ısıtıp şekillendircem. Ön taraftan boru, kule soğotucuyu kaplıyacak şekilde tekrar boru ile arkaya eksoz işlemini gerçekleşircem.Onun benzerini ekran kartına uygulamayı düşünüyorum.12mm mdf kullanıcam.Ahşap kasanın üst tarafına pleksi şekillendiricem.Pleksiyi 15cm yukarı çıkarıcam.200mm Cooler Master Megaflow mavii led fan eksoz fanı koymayı düşünüyorum. Tabi yazın para biriktirince.

Ahşap kasa

• Ben pasif soğutmanın devre dışı bırakılmasından yana değilim. Şöyle düşün: Bilgisayarı kapattın ve tüm fanlar durdu. Pasif kule soğutma işlemciyi soğuyana kadar serin tutmaya devam edecektir. Oysa pasif soğutma olmadığında fan durur durmaz işlemci konveksiyonla kendi başına soğumak zorunda kalacak. Ha sorun olur mu? Kısa vadede hayır. Ama belki uzun dönemde işlemcinin ömrünü kısaltabilir. Her halükarda küçük de olsa bir pasif soğutma bloğu (kule ya da değil sen bilirsin) olmalı derim.
  • Bunu yapan hangi müthait kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihkizilay

Bunu yapan hangi müthait kardeşim

mesaj-imza uyumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerD.

quote:

mesaj-imza uyumu

güldüm kardeşim belki ahşap kasalarda soğutma sıkıntısı çıkabilir veya çürüme filan en bilim tahta sıkıntılı mmetalden şaşma :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eski Aercool Kasam Fırın Boyalı
    11 yıl önce açıldı
    Kasa Kablolama
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bytekno

quote:

quote:

mesaj-imza uyumu

güldüm kardeşim belki ahşap kasalarda soğutma sıkıntısı çıkabilir veya çürüme filan en bilim tahta sıkıntılı mmetalden şaşma :D

çürüme olcağınnı sanmıyorum çünkü boyayacağım.eski çalışan bilgisayar parçaları koyarım içine denerim.

• dene kardeş ssde at değişilk bir fikir sonucunu gerçekten merak ediyorum
  • quote:

Arkadaşlar ahşap kasanın (Cooler master HAF XB'ye benzeyecek) dezavantajları nedir ve kule tipi işlemci soğutucusunu kasanın içiyle hiç alakadar etmesem girişten boru takıp yapsam olurmu?

Ahşap kasa

bende bu modelden yapmayı istiyorum ama kocamn bi kasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.