Arkadaşlar ahşap kasanın (Cooler master HAF XB'ye benzeyecek) dezavantajları nedir ve kule tipi işlemci soğutucusunu kasanın içiyle hiç alakadar etmesem girişten boru takıp yapsam olurmu?
Yapmak İstediğin Şeydeki Mantık Şumu
Bu Mantıkla Çalışacaksan Eğer Kendi Başına Yapman Zor.
Formda Araştırabilirsin Bunu Soğutma Sistemindeki Ufak Bir Aksaklık Kasanın Yanmasına Sebep Olabiliyor.
Benden Bu Kadar Bilgi Çıktı
Resimideki Mantık Yani Soğutma Sistemi
quote:
Orijinalden alıntı: Prof.Crazy
Yapmak İstediğin Şeydeki Mantık Şumu
Bu Mantıkla Çalışacaksan Eğer Kendi Başına Yapman Zor.
Formda Araştırabilirsin Bunu Soğutma Sistemindeki Ufak Bir Aksaklık Kasanın Yanmasına Sebep Olabiliyor.
Benden Bu Kadar Bilgi Çıktı
Resimideki Mantık Yani Soğutma Sistemi
Teşekkür ederim ancak kafamdaki şekil bu değildi.
Ön taraftaki 120 mm fanların önünü kapatan mesh panelin içine yani fanların yanından pimaş boru yerleştricem boruyu ısıtıp şekillendircem. Ön taraftan boru, kule soğotucuyu kaplıyacak şekilde tekrar boru ile arkaya eksoz işlemini gerçekleşircem.Onun benzerini ekran kartına uygulamayı düşünüyorum.12mm mdf kullanıcam.Ahşap kasanın üst tarafına pleksi şekillendiricem.Pleksiyi 15cm yukarı çıkarıcam.200mm Cooler Master Megaflow mavii led fan eksoz fanı koymayı düşünüyorum. Tabi yazın para biriktirince.
Ben pasif soğutmanın devre dışı bırakılmasından yana değilim. Şöyle düşün: Bilgisayarı kapattın ve tüm fanlar durdu. Pasif kule soğutma işlemciyi soğuyana kadar serin tutmaya devam edecektir. Oysa pasif soğutma olmadığında fan durur durmaz işlemci konveksiyonla kendi başına soğumak zorunda kalacak. Ha sorun olur mu? Kısa vadede hayır. Ama belki uzun dönemde işlemcinin ömrünü kısaltabilir. Her halükarda küçük de olsa bir pasif soğutma bloğu (kule ya da değil sen bilirsin) olmalı derim.
Bunu yapan hangi müthait kardeşim
quote:
Orijinalden alıntı: melihkizilay
mesaj-imza uyumu
quote:
Orijinalden alıntı: OmerD.
quote:
Orijinalden alıntı: melihkizilay
mesaj-imza uyumu
güldüm kardeşim belki ahşap kasalarda soğutma sıkıntısı çıkabilir veya çürüme filan en bilim tahta sıkıntılı mmetalden şaşma :D