Şimdi Ara

AIDA32 test sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • motherboard - memory bölümünde çıkan sonuçta en altta çıkan yazıda ( ınstall more system memory to improve applications performance ) ve,

motherboard - chipset bölümünde çıkan yazıda ( problems : AGP aperturesize is more than half of the system memory size. This may cause performance penalty. )

Acaba sistemde bir sorunmu var anlayamadım. Zaten bilgisayar çok takılıyor. En basit oyunda bile ara sıra takılmalar oluyor. örneğin nfs underground 'da celeron bir makinada hiç takılma olmazken kendi sistemimde takılmalar oluyor.

Sistem Özellikleri:
    P4-2.8 fsb800 1mb C
    gigabyte 8ıpe1000-G fsb 800 intel 865 chipset
    40 gb samsung hdd
    256 mb ddram 400mhz
    128 mb fx5200 ekran kartı
    creative sound blaster 5.1 ses kartı
    asus 52x cd-rom
    lg cd-rw
    windows 2000 pro. yüklü son güncellemeler yapılmış.

İlgilenen olursa sevinirim. Ben pek fazla birşey anlamadım.
    (Bütün windows sürümlerini denedim hep aynı sorun var.)

• memory kisminda daha cok ram olursa daha iyi calisir gibi bisey diyor, bana da diyor aynisini 512 ram ile,
    ikinci AGP kisminda ise, Bios'da AGP Aperture Size diye birsey var, o normalde 64 olmasi gerekiyor, seninki 32'ye falan dusmus olabilir onu bi kontrol et.
  • Bios'da AGP Aperture Size diye birşey bulamadım.Bütün bölümlere baktım fakat bios'da yok.
  • Birde Yine motherboard - spd bölümünde memory type: DDRam SDRam Memory Speed : PC3200 ( 200 Mhz ) yazıyor fakat benim ram ddram ve pc3200 400mhz neden 200 mhz yazıyor test sonucunda.
    Computer - DMI Bölümünde Memory controller - supported memory type : sdram ( burada neden sdram yazıyor.)
    Computer - DMI - Memory Modules - A1 - Type : DIMM, SDram ( burada da sdram çıkıyor anlamadım gitti.)

[color=#00FF00]bir sorun varmı sizce. anakartmı yoksa ramlemi ilgilidir. Başka ramler taktım fakat makinada aynı takılmalar oluyor. Üstelik bugün nfs undergroun oynarken oyun bir takıldı 15-20 saniye dondu kaldı.bu üst üste 5-6 kez oldu ve halen oluyor. makinada ramfree xp pro diye bir ram programı var ve o takılmalar sırasında bu programa girdim ve ram oranını %23 free olarak gösteriyordu ve çok düşük orandaydı.

Birde bilgisayarın sanal bellek oranını ne kadar olarak ayarlamalıyım. Bende başlangıç boyutu : 750 MB En Büyük Boyut : 1000 MB

En altta Bencmark - memory read : 2664 memory write : 1003 sonucu çıkıyor.

• Kullandığın ramler ddr sdram belleklerdir.
    Bu bellekler aynı hızdaki sdramin 2 katı performanslı çalışır.
    Yani 200mhz ddr sdram=400mhz sdram.
    Biosta Agp Aperture Size var iyice bak ve onu 128mb yap oyunlarda etkisi olur.
  • Benim anakartım da o/b ekran kartı olmadığından bios da AGP Aperture Size bölümü yok. Bu o/b ekran kartı olmayan başka bilgisayarların biosunda da yok. Peki başka nereden ayarlayabilirim. Test sonucunda çıkan problemi türkçeleştirdim ve yazıda AGP ayarınız olması gereken değerin yarısından fazla diye bir sonuç çıkıyor. Benim ekran kartı fx5200 128mb olduğu için buda yarısı olan 64Mb dan büyük değer olduğu anlamına geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: namdarnet

Benim anakartım da o/b ekran kartı olmadığından bios da AGP Aperture Size bölümü yok. Bu o/b ekran kartı olmayan başka bilgisayarların biosunda da yok. Peki başka nereden ayarlayabilirim. Test sonucunda çıkan problemi türkçeleştirdim ve yazıda AGP ayarınız olması gereken değerin yarısından fazla diye bir sonuç çıkıyor. Benim ekran kartı fx5200 128mb olduğu için buda yarısı olan 64Mb dan büyük değer olduğu anlamına geliyor.

Arkadaşım o/b ekran kartı olmadığından bios da AGP aperture Sise bölümü yok demek yanlış...
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bahri -- 24 Temmuz 2004, 0:40:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    test
    geçen ay açıldı
    Test
    2 ay önce açıldı
    test
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Agp aparture size sadece onboard vga olan mobolara mahsus değildir bütün mobolarda var...
  • orada demek istediği senin kullandığın agp için bellek miktarın kendı kullandıgın anahafızanın yarısı yanı advanced chipset setup kesın vardır bıosunda oraya gır ve orada agp aperture size kısmını 64 yap sorunun çözülecektir
  • quote:

Orjinalden alıntı: FunKsTaR

orada demek istediği senin kullandığın agp için bellek miktarın kendı kullandıgın anahafızanın yarısı yanı advanced chipset setup kesın vardır bıosunda oraya gır ve orada agp aperture size kısmını 64 yap sorunun çözülecektir

+1
  • Bios da AGP Aperture Size bölümünün olup olmadığını hızlısistem.com teknik servis görevlisine de sordum bana o/b vga olmayan anakard bioslarında bu bölüm olmaz dedi. Gerçekten çok araştırdım ve başka o/b vga olmayan kartlaradaki biosa baktım onlardada yok. o/b vga olan bir bilgisayardaki biosta var onu gördüm. Zaten sorunu çözdüm. Sorun vga ayarlarından kaynaklanmıyormuş. Bir tane daha 256Mb 400Mhz ddram aldım ve dual olarak taktıktan sonra bu sorun ortadan kalktı ve makinada hiçbir sorun kalmadı acayip hızlandı ve oyunları çok rahat takıntısız oynuyorum. İlginize teşekkü ederim arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: namdarnet

Bios da AGP Aperture Size bölümünün olup olmadığını hızlısistem.com teknik servis görevlisine de sordum bana o/b vga olmayan anakard bioslarında bu bölüm olmaz dedi. Gerçekten çok araştırdım ve başka o/b vga olmayan kartlaradaki biosa baktım onlardada yok. o/b vga olan bir bilgisayardaki biosta var onu gördüm. Zaten sorunu çözdüm. Sorun vga ayarlarından kaynaklanmıyormuş. Bir tane daha 256Mb 400Mhz ddram aldım ve dual olarak taktıktan sonra bu sorun ortadan kalktı ve makinada hiçbir sorun kalmadı acayip hızlandı ve oyunları çok rahat takıntısız oynuyorum. İlginize teşekkü ederim arkadaşlar.

benzer bir sorun bende de var
    nasıl çözdün olayı
  • Sorun ram yetersizliği gibi gösteriyor. Aslında oyunlar ve programlar daha düşük bir 128 mb sdram olan bir makinada çalışırken benim sistemde ( P4 2.8 FSB800 1 C, 256MB 400Mhz DDram, Gigabyte 8IPE100-G 800 4 Ram yuvası, GF FX 5200 VGA, Creative SB 5.1 ses kartı, 40GB HDD )takılmaların olması beni şaşırttı. AIDA32 (everest Home Edition) testtinde daha fazla ram kullanın diyordu. Yeni bir ram aldım ve Dımm1 ve Dımm3 taktım ve sorunsuz bir şekilde dual kanal olarak sistemi çalıştırdıktan sonra hiçbir sorun kalmadı. Fakat 2 ayrı ram kullan sadece tek 512 kullanıyorsan sorun çıkartıyor. Eğer tek 512 ise aynı özelliklere sahip bir 512 ram 333 Mhz bir ram al fakat 2,5c veya 3,0c birlikte kullanırsan dual çalışmıyor single olarak görüyor ve sorun devam ediyor. ikiside 2,5 veya 3,0 olsun. Ben iki ayrı 256 lık 2,5c ram 400Mhz kullanıyorum ve sistem çok rahatladı. Üstelik bundan önce işlemcim normalde özelliği gereği 2 işlemci gibi çalışması gerekirken tek işlemci olarak çalışıyordu ikinci rami takınca işlemcide çift işlemci gibi çalışmaya başladı. Umarım sorunun çözülür ben 4-5 aydır sorunu çözmeye uğraştım ve sonunda oldu. Her şeyi denedim ekran kartı,ram,hdd ve anakartı değiştirdim hep aynı sorun oluyordu.

• o hatanın sebebi, şudur ki, sizin biostaki ayarınız sistem raminizin yarısı yada yarısından fazlası olarak belirlenmiş, o yüsden performans düşüklüğü olabilir dio. sizin yeni aldığınız ram sistem deki ram miktarını arttırdığı için otomatik olarak agp aperture size sistem raminin yarısından daha az oldu. ve o sorun ortadan kalktı.

ama siz biosu bidaha inceleyin, büyük ihtimalle görmemişsinizdir,zira bende o seçenek var :)
    ve kartım o/b değil...
    imzadanda görülüo zaten :)
  • vallahi 20 kereden fazla incelemişimdir yok, kitapçığına baktım orada da yok, bilgisayar servisine gösterdim onlarda bulamadı. Elimde eski bir sistem var onun biosunda var ama benimkinde ve işyerimdeki bilgisayarların biosunda yok. Bu nasıl iş anlamadım gitti.
  • bugun iş yerimdeki pc de kontrol ettim, ana kartın markasını bulamadım ama ekran kartı 16mb tnt2 ve p3 450mhz.
    onunda agp aperture size olauı vardı :)

belki sizin ankart biras yada baya bi eskidir.
  • spacelord +1
    agp aperture size sistem belleğinin yarısı veya yarısından fazlaysa o sorunu veriri
    ramin 256 ise agp aperture size'ın 64
    ranim 512 ise agp aperture size'ın 128 v.b.....olsun
  • Anakartım yeni çıkan bir parça yani. Gigabyte 8IPE1000-G modeli. HT ve presscort desteği var. Neyse artık, zaten sorun çözüldü. Şimdilik AGP Aperture Size bölümünü bulmama gerek kalmadı. İlginize teşekkürler.
  • Sonunda AGP Aperture Size bölümünü buldum. Vallahi bende hata yokmuş. Görmemem normalmiş çünki bu bölüm gizli menüdeymiş. ctrl+F1 tuşuna basınca birsürü daha menü çıkıyor karşına. Anlayacağınız menüler gizliymiş, bunuda üretici firmadan öğrendim. Eh artık vardı yoktu derdi kalmadı. Sonunda bende gördüm. :)))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.