Programı orijinal olarak satın almadım fakat deneme süresi olan versiyonu kullanırken de aynı problemi yaşıyorum.
Aida64 programı açıldıktan yaklaşık 5-10 dakika sonra hiç bir hata veya uyarı vermeden kapanıyor. Sorun, bilgisayara bir yükleme çıkarma yapmadan, birden bire yaşanmaya başladı. Manual olarak bir şey yapmadığım için windows update'ten şüphelendim ama benden başka bu sorunu yaşayan sadece bir kaç kişi var. Onlarda sorunu çok çok önce yaşamış olan yabancı insanlar. Yani güncel bir durum değil gibi görünüyor. Driver updateler, virüs taramaları vb klasik aşamaları denedim. Sonunda şans eseri programın sadece internet bağlantım varken kapandığını fark ettim. Ethernet'i çıkarıp bilgisayarın internet bağlantısını kestiğimde program kapanmıyor. Tabi bunun üzerine hem programın kendi ayarlarından güncelleme yapmasını ve güncellemeleri kontrol etmesini iptal ettim, hem de güvenlik duvarından programın exe dosyasını giden ve gelen kurallarından durdurdum. Yeterli olmayınca gelen giden kurallarda program hedefini manual olarak kendim yazdım. Yine olmadı. Programın ana klasöründe şüphelendiğim farklı uzantıda ki bazı dosyalarında tek tek güvenlik duvarından bağlantısını engelledim ama nafile. Mantıklı mantıksız her gün yeni bir şey denedim ama çözmeyi başaramadım.
Win10 Pro kullanıyorum. Aida64'ün engineer sürümünü denediğimde de sorun aynı şekilde devam ediyor. Bilgisayarımda bundan başka bir sıkıntı yaşamıyorken formatla çözmeye çalışmak istemiyorum. O aynı sorunu yaşadığını belirttiğim bir kaç kişi, format atarak bu durumu çözmüşler. Bunun haricinde önerebileceğiniz bir çözüm yolu veya düşüncesi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme