Şimdi Ara

Aikido yapiyorum ama kickbox ve wt hakkinda sorum var (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • WT sifuları tanıyorum, onlar bile daha alçak gönüllüler.
    Bu neyin kafası inanılmaz?
    Bu arkadaşın acilen bir doz gerçeklik alması lazım, yoksa gidişat kötü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Orijinalden alıntı: wingtsunn

Kungfufighter dostum gerçekten bir psikolog'a görün.Bu hallerin hiç normal değil.

neden laf yarışında yenemeyince hakaret yolunu seçiyorsun. anlamadım. normal olmayan wing tsun'un açık ara üstünlüğünü savunmam mı sence? hakaret ettiğin için özür dilemelisin. ben sana hiç hakaret ettim mi? burada teknik olarak ne istersen tartışalım. tabi eğer cesaretin varsa. ama yoksa psikoloğa görün falan deyip saygısızlık yapma yakışmıyor kardeş.

Kardeşim önce eğer psikolog lafına alındıysan özür dilerim.Emin ol iyi niyetimle söyledim.
    Eğer amaç teknik konuşmaksa sen iste günlerce haftalarca wing tsun tekniklerini konuşurum seninle.Örneğide mevcut açtığım konuda 3 kişiyle wt tekniği,antrenman stili vs. ilgili konularla tartıştım.Sence wt teknik bilgime vs. güvenmesem o konuyu açarmıydım?Seninle laf yarıştırmak gibi bir amacım yok.Olsaydı emin ol çok iyi yapardım o işi.Söylediğin 10 şeyin 9'uzu yanlış.Örnek olarak wing tsun'da 6 mesafe var demişin.Bütün kavgaların hepsinde 5 mesafe vardır fazlası yoktur olmasıda imkansızdır.Yani biu jee diye bir mesafe yoktur.Diğer bir örnek bon gerk yap gerk low kick karşılamasıdır.Low kick gibi yapılır demene ne demeli?Low kick karşılaması diyorum low kick değil tekrar tekrar oku!!! Ayrıca her tekniğim ölümcüldür demek nedir.Ölüm makinesimisin sen arkadaşım.Öyle adam öldürmek kolay bişey değil.Kusura bakmada g*t ister bir adamı öldürmek.Bu kafayla gidersen bırak adam öldürmeyi soğan bile öldüremessin.
    Kusura bakmada sokakta kick boks'cusu muay thaici'si vs. gelsin diyorsun.Bak bunu sakın yapma işte.Yanlışlıkla sağlam bir sporcuya denk gelirsin.Direk komalık olursun.Bir güreşci felan olur tutar kafanın üstüne çakar seni ondan sonra bırak wt yapmayı elini kaldıramassın.Hayat boyu sakat yaşamak zorunda kalırsın.Burda suç wt'de değil sendedir.İyi bir wt'ci hiçbir zaman biz yenilmeziz biz herkesi öldürürüz demez.Sokakta eğer canına malına bir saldırı olursa kendini savunmaya çalışır.Ha bak iyi wt'ci olur iyi güreşci olur.Şansları eşittir çünkü ikiside antrenmanını çok iyi yapar.Sokakta herkesi yeneriz gözüyle bakmazlar.Sokakta herkesi yenerim gözüyle bakan güreşci olsun oda sokakta dayak yer.Çünkü bu düşünce içinde olan insanlar hiçbir zaman başarılı olamaz!!! Hocan seni 2 saniyede yenemiyorsa o salonu bırak diyorsun.Asıl hocan seni 2 saniyede yeniyorsa o salonu sen bırakmalısın.Kendine sorar demi insan ben 2 saniye içinde yenildim acaba bişeyleri yanlışmı yapıyorum?Senin sparring yaptığına hocandan haftalık dayak yediğinede inanmıyorum.Sparring yapan insan sparring boştur demez aksine sparring candır der.

Dipnot:Son olarak şunu söylemek istiyorum.En etkili stil diye birşey yoktur.Kim stilini daha iyi kullanıyorsa o daha iyi dövüşcüdür.Eğer herhangi bir salon biz en etkili stili yapıyoruz biz ölümcülüz vs diyorsa bırak orda spor yapmayı o salonun önünde bile geçme!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsunn -- 28 Haziran 2015; 17:10:22 >

• Memleket ruh hastasi kayniyor, hep işsizlikten bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kungfufighter

quote:

Kungfufighter dostum gerçekten bir psikolog'a görün.Bu hallerin hiç normal değil.

neden laf yarışında yenemeyince hakaret yolunu seçiyorsun. anlamadım. normal olmayan wing tsun'un açık ara üstünlüğünü savunmam mı sence? hakaret ettiğin için özür dilemelisin. ben sana hiç hakaret ettim mi? burada teknik olarak ne istersen tartışalım. tabi eğer cesaretin varsa. ama yoksa psikoloğa görün falan deyip saygısızlık yapma yakışmıyor kardeş.

Kardeşim önce eğer psikolog lafına alındıysan özür dilerim.Emin ol iyi niyetimle söyledim.
    Eğer amaç teknik konuşmaksa sen iste günlerce haftalarca wing tsun tekniklerini konuşurum seninle.Örneğide mevcut açtığım konuda 3 kişiyle wt tekniği,antrenman stili vs. ilgili konularla tartıştım.Sence wt teknik bilgime vs. güvenmesem o konuyu açarmıydım?Seninle laf yarıştırmak gibi bir amacım yok.Olsaydı emin ol çok iyi yapardım o işi.Söylediğin 10 şeyin 9'uzu yanlış.Örnek olarak wing tsun'da 6 mesafe var demişin.Bütün kavgaların hepsinde 5 mesafe vardır fazlası yoktur olmasıda imkansızdır.Yani biu jee diye bir mesafe yoktur.Diğer bir örnek bon gerk yap gerk low kick karşılamasıdır.Low kick gibi yapılır demene ne demeli?Low kick karşılaması diyorum low kick değil tekrar tekrar oku!!! Ayrıca her tekniğim ölümcüldür demek nedir.Ölüm makinesimisin sen arkadaşım.Öyle adam öldürmek kolay bişey değil.Kusura bakmada g*t ister bir adamı öldürmek.Bu kafayla gidersen bırak adam öldürmeyi soğan bile öldüremessin.
    Kusura bakmada sokakta kick boks'cusu muay thaici'si vs. gelsin diyorsun.Bak bunu sakın yapma işte.Yanlışlıkla sağlam bir sporcuya denk gelirsin.Direk komalık olursun.Bir güreşci felan olur tutar kafanın üstüne çakar seni ondan sonra bırak wt yapmayı elini kaldıramassın.Hayat boyu sakat yaşamak zorunda kalırsın.Burda suç wt'de değil sendedir.İyi bir wt'ci hiçbir zaman biz yenilmeziz biz herkesi öldürürüz demez.Sokakta eğer canına malına bir saldırı olursa kendini savunmaya çalışır.Ha bak iyi wt'ci olur iyi güreşci olur.Şansları eşittir çünkü ikiside antrenmanını çok iyi yapar.Sokakta herkesi yeneriz gözüyle bakmazlar.Sokakta herkesi yenerim gözüyle bakan güreşci olsun oda sokakta dayak yer.Çünkü bu düşünce içinde olan insanlar hiçbir zaman başarılı olamaz!!! Hocan seni 2 saniyede yenemiyorsa o salonu bırak diyorsun.Asıl hocan seni 2 saniyede yeniyorsa o salonu sen bırakmalısın.Kendine sorar demi insan ben 2 saniye içinde yenildim acaba bişeyleri yanlışmı yapıyorum?Senin sparring yaptığına hocandan haftalık dayak yediğinede inanmıyorum.Sparring yapan insan sparring boştur demez aksine sparring candır der.

Dipnot:Son olarak şunu söylemek istiyorum.En etkili stil diye birşey yoktur.Kim stilini daha iyi kullanıyorsa o daha iyi dövüşcüdür.Eğer herhangi bir salon biz en etkili stili yapıyoruz biz ölümcülüz vs diyorsa bırak orda spor yapmayı o salonun önünde bile geçme!

bak sevgili kardeşim 2 konuyu hocalarına sormanı ısrarla istiyorum;
    1) yumruk ile dirsek mesafesi arasında biu jee mesafesi var mıdır?
    2)bon gerk blogu low kicke karşı defans olarak kullanılır bu doğru ama aynı zamanda low kicke benzer bir şekilde darbe olarak kullanılabilir mi?
    önce bunları sifuna sor.bak sana ben haklıyım demiyorum sadece sifuna sor diyorum.
    ikinci bir konu bak çok ciddi söylüyorum buradaki 1 tglik sihingler 10 yıllık kickboxçuları çocuk döver gibi dövüyorlar.ister inan ister inanma.
    normalde hocanın seni çocuk döver gibi dövmesi gerekir eğer dövemiyorsa bi yanlışlık var demektir.
    bak sevgili kardeşim ben yalan konuşmuyorum benim 1 tglik sihing'im bile ilkokul çocuğu döver gibi dövebiliyor beni.aynısını 10 yıllık kickboxçuya ve 10 yıllık karateciye de yapabiliyor.hatta benim bir sihingim Türkiyenin en iyi ikinci muay thai salonunda wt dersi verirken wing tsunu merak ederek kaşınan tüm salonu sırasıyla dövmüş ve bakmış ki bu iş hocalarına kadar uzanacak "yeter artık kimseyi dövmüyorum" demiş.
    wing tsun eğitim sisteminde sparring yoktur. o yüzden sparring konusuna hiç girmeyecem.
    sevgili kardeşim en etkili stil diye bir şey olmadığını düşünüyorsun. ama bu düşüncen wing tsunun ilerledikçe doğal olarak değişecektir. 1 tg düzeyinden sonra eminim ki ne demek istediğimi anlayacaksın. sabırlı ol.
    tabiiki herşeyden önce kendine güven ve cesaret gelir. cesaret yoksa 10 pg olsanda fayda etmez yani bu işler birazda kişiye bağlıdır. o yüzden wing tsuncu dayak yemez diyemem. fakat wing tsun en etkili sistemdir diyebilirim.
    lütfen senden istediğim 2 soruyu sifuna sor haklılık payım olduğunu göreceksin saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1135B01C2 -- 28 Haziran 2015; 19:11:17 >

• Kardeşim artık mesaj yazmıycam sana.Ben ne dersem diyim dönüp dolaşıp kendi bildiğini okuyorsun.İyi forumlar...
  • quote:

Kardeşim artık mesaj yazmıycam sana.Ben ne dersem diyim dönüp dolaşıp kendi bildiğini okuyorsun.İyi forumlar...

sana da iyi forumlar kardeşim
  • bon gerk tartışması ilginç.
    bon gerk evvela bir bloktur, push kick veya groin kicklere karşı.
    ama aynı zamanda bir darbedir de.
    gelen tekme hem bloklanmış hem de o bacağa vurulmuştur.
    ama İLAVETEN isterseniz rakibin diğer ayağına bir push-kick'e dönüştürebilirsiniz bon gerk'ü, ama bu "ikinci" bir harekettir.
    isterseniz ayağı dışarı doğru süpürerek içeri girersiniz.

WTnin işe yarar çok az tekniklerinden birisi de budur bence.
  • okumadım bile
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heathen

okumadım bile

hahahaha
    büyük kayıp oldu

diyemem...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.