Fedonculardan mı almışlar ? Türkiye'de kaç otomobil var yazın bakalım. Size ev ödevi olsun. Kesmiyorsa chp iktidarını bekleyin 500 milyar otomobil olacakmış. Araba satılmıyor yalanından nerelere kıvırdınız. |
Aileden destek görmeden ev,araba alabilen var mı ? (2. sayfa)

-
-
Ben aldım yıl 2014'ün başıyken. Ama İstanbul'da yaşayıp, İstanbul dışında memleketimiz de aldım. 13 yaşından beri çalışıyorum. Tabi bu çalışma sürecim sürekli değildi. Lise ve ilkokul zamanları yaz aylarında çalıştım. Kazandığımı anneme verirdim. Annem ve rahmetli babamda çalışırdı. Evimiz kira değildi. Bu artıları kenara koyunca temel ihtiyaçlar dışında harcama olmayınca yatırım yapabiliyorsun o dönemler tabi. Üniversite zamanı bölümüm ile ilgili çok iş yaptım. O süreçte müthiş bir birikimim oldu. 2014 senesinde totalde 175.000TL birikimim oldu. Üniversiteden mezun olduğum dönemdi.
Gittim evi aldım. Evi almamda ki amaç yatırım değildi. Babam ve annemin emekli olmaları sebebi ile memlekette vakit geçirecekleri bir yer olması için aldım. Denize yakın sessiz sakin ulaşımın rahat bir konumda. Evin günümüzde değeri sanırım 4 milyon oldu. Özellikle son 3 senede müthiş artış gösterdi. Tabi enflasyon karşısında bu basit bir rakam. İşin aksi tarafı mesleğimi bırakıp esnafcılık, ticaret işine girdim. O dönemlere nazaran daha iyi kazanıp, hala kira vb. giderlerim olmamasına rağmen günümüzde ev almam imkansız. Evli filanda değilim. Çalışmanın yanında kira gelirim ve akmasada damlayan yatırımlarım var. Şuan bir ev almaya kalksam ödeyeceğim kredi tutarını sağlamam için aylık kazancımın iki katını kazanmam lazım
Bir önceki ve şimdiki nesil kaybolan nesil oldu bu ülkede. Giderimin minimum olmasına, üstüne çalışıp kazanmama rağmen son 2 senedir maddi bir birikimim yok. Resmen oltayı denize atıp boş çekip duruyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tokiden ev almak mantıklı mı hocam aylık 12 bin ödeme ile başlıyor her sene memur zammı kadar artıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesin derdi ev araba olmuş. Herkes ev sahibi olursa biz nasıl kira elde edeceğiz? 9 dairem ve 5 dükkanım var karşı komşunun 3 apartmanı var, kökten kendisine ait.. Ben artık çalışmıyorum ama o ayrıca esnaflık ve yine müteahhitlik yapıp daha da fazla kazanıyor..
Neyse kiraları topluyoruz..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Şubat 2025; 11:29:44 > -
Senin o eleman paraları kripto borsalarında batırır sonrası malum.. Böyle ev araba alınmaz. Dedenden falan kalması gerekiyor düşün dedenden 5 tane kaldı sen zaten kafanı kullanırsan üstüne eklersin sıfırdan olmaz
-
önce ayrı eve çıkıp kira ve faturaları ödeyebil sonrasını düşünürsün. 1 hafta sonra evdeki internet kapanıcak mesela, ödeyemedim.
birkaç güne cep telefonum da kapanacak, doğalgaz da kapanacak, elektrikte kapanacak, su da kapanacak. gittiği yere kadar napim
-
çok yeteneklisin 70bin alıyorsun! vizyona gel...
ben 70 bine pc mi açmam bile, bugün adam gibi senior yazılımcı maaşları 150'den başlıyor 600-700 görenler var.
haa benim gibi 200+ kazananlar %1 falandır belki ama olmayacak şeyler değil.
çalışma hayatının başlarında ev almayı düşünmeyin zaten ama üstüne koya koya araba alınır, yatırım işlerine uzak olmayın bu arada yoksa para erir gider.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 27 Şubat 2025; 13:54:46 > -
Deme be demek öyle
-
aynen öyle işsiz kardeşim
-
aynen aynen
-
7 ev 5 dükkanın kirasını yiyip bir de calısacak mıyız?
Donamımhaber forumundan hemen çık mesai saatlerindeyiz patron yakalamasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Şubat 2025; 16:15:39 > -
bende de var bir sürü daire ama 40 yaşında yatacakmıyız, en kötü kendi girişimlerin olur birşeyler yapmaya çalışırsın, sen yat kardeşim
bu arada 9 ev 7 eve düştü hadi hayırlısı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 27 Şubat 2025; 16:58:17 > -
Düzenli sabit bir geliriniz varsa borçlanmanız gerek. Başka türlü bir şey sahibi olamazsınız zaten.
2018 yılında ilk aracımı aldım tamamı kredi ile (38 Bin)
2021 yılında aracımı satarak(120bin) + kredi çekerek (300 bin) ilk evimi aldım.
Rakamlar şuan komik görünebilir ancak kredi taksitim maaşımdan fazla idi. Şuan ise maaşımın %10u kadar. Ekonomiden dolayı ödediğim kredi miktarı site aidatı kadar kalmış olsa bile, ben bunları öngörerek bu işe kalkışmadım. Ev almak için borçlanabildiğim kadar borçlandım. Bugün aynı şey mümkün mü ? Kimileri için evet, kimileri için imkansız.
-
9 evim var, ancak 2 tanesinden kira geliri elde etmiyorum. Bunlardan birinde doğal olarak ben oturuyorum, Korkuteli'nde ise bir tane daha var. Kışın bazen kar manzarasını izlemek için gidiyorum, yazın ise buralar çok sıcak olunca kafa dinlemek için oraya gidiyoruz.
Senin askerlik bitmez… 20'li yaşlarda olsan, emeklilik yaşı 56. 30 sene daha çalışırsın ve evde mi oturacağım heee diye avunma yaparsın..
Hadi, sen işine geri dön, patron yakalamasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Şubat 2025; 17:26:42 > -
Sende iyi kira geliri elde edecek daire olsaydı, benim gibi kendini emekli edip çalışmazdın. Bu işe gitmiyoruz, o zaman evde oturuyoruz olayı tamamen züğürt tesellisi. Bunu daha önce Sozluk sitesinde de okumuştum.
Nasıl yani? Birilerine kölelik etmemek için iş yerine gitmeyince evde mi oturman gerekiyor? Istiyorsan planını, programını yaparsın, istediğin yerleri gezersin, istediğin gibi aktivitelere katılırsın.
Bak mesela, geçen sene değil, ondan önceki sene internetten iki eleman buldum, daha doğrusu onlar beni başka bir forumda buldular, üç kişi birlikte domuz avına gittik. Aklına hayaline gelmeyecek her türlü aktiviteyi icat edip hayatını yaşarsın. Evliysen karınla gezersin, bekarsan manita bulursun gezersin.. Para olduktan sonra istiyorsan gez.. Milletin köleliğini yapmak için iş yerine gitmekle tüm bunların ne alakası var yani?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Şubat 2025; 17:54:0 > -
vizyon meselesi birşey diyemem, sen sadece gezmeyi biliyorsundur, yaptğın şeyi mataf bir işmiş gibi anlatman ayrı mesele, sanki maddi durumu iy iolan herkes yatıyor...
benim çalışmadan rahat yaşayacak pasif gelirim var ama sürekli gez toz bana göre değil, hayatta daha büyük hedeflerim var, boş durunca sıkılıyorum.
gençlere de tavsiyem insani şartlarda çalışarak mal mülk sahibi olmak artık çok zor olsada boş durmamaya çalışın, nasıl olsa kazandığımla birşey alamam mantığı sizi 30'larda hayatı sorgulamaya götürür, baba parasıyla gezip tozanlarada çok takılmayın
-
Bu oldukça matah bir şey. Tabii insanlar kıskanıyorlar sonuçta insanın sahip olabileceği en büyük şey hürriyetidir. Bir başkasının yanında çalışan adam, eğer ki kendi isinin patronu falan da değilse, ne yazık ki, hürriyetinden yoksun bir köledir. Kim köle olmak ister? Mecbur olmasaydı kimse üç kurusa kölelik yapmak istemezdi
Ben de birilerine kölelik yapınca çok bunalıyorum uzun yıllar Almanya'da Yazılımcı olarak çalıştım başkasının emrinde çalışmanın ne olduğunu senden iyi biliyorum senin askerlik bitmeyecek gibi görünüyor kardeşim, çoğu insanın askerliği bitmeyecek ama burada mesele, köleliği matah bir şey olarak anlatmandı.. Eğer ki çalışmama şansın olsaydı, yani işe gitmeye mecbur olmasaydın 1 gün bile çalışmazdın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 27 Şubat 2025; 18:49:58 > -
Aileden mal kalması iyi birşey değil aslında. Mesela ben zamanında meteliksizken iş, meslek araştırır ne yaparım diyordum. Miras kalınca iş meselesi sallamaz oldum. Olursa devlet memurluğu, üniversitede kalma durumu olmazsa otur yerinde dedim. Sonuç olarak oturdum.
İmkanlar olmasaydı işe saldırırdım belki kariyer yapardım iyi de olurdu. İş hayatında başarılı olanlar genellikle sıfırdan gelenler oluyor. Motivasyon oluyor.
-
15 yıldır yapıyor sadece kriptoya yatırım yapmıyor ki ama gerçekten sıfırdan başladı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
engin hayat tecrübelerinle bizi aydınlattığın için teşekkürler, sana laf anlatmakla vakit ziyan edemem, ben askerliğe devam edeyim sende baba parasıyla çoluk çocukla dalga geçmeye...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X