Şimdi Ara

AİLEM BANA KAFAYI YEDİRTECEK AKIL VERİN YARDIMCI OLUN (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Baban akrabalara benim oglan da endustri istiyor demistir. Akrabalar da "yauvv emmioğlu o nedir? DIP gelmiyor mu DIP?" Diye sormustur buyuk ihtimal. Endustriden mezun olmus bir CEO falan goster babana gaza gelir zaten. Bu eski topraklarin alayi m.l awk. Sen de mezun olunca bir internet cafede yonetici olarak calisirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D17A1E45 -- 29 Temmuz 2020; 17:12:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan1905 -- 26 Şubat 2021; 0:6:2 >
  • Mühendis nerede okursa okusun işsiz kalabilir. Mühendis asgari ücret ile de çalışır, doktordan fazla da kazanır.
    Doktor işsiz kalmaz. Doktorların en düşük maaşı Türkiye'de ki mühendislerin %90 nından fazladır. Eeee abi her şey paramı, evet abim herşey para değil fakat birçok şey para.
    Mühendislik okuyan herkes aklımı .ikiyim doktor olsaydım demiştir. Ailen her zaman senin için iyisini ister, onlara kulak ver. Söz konusu geleceğin forumlar da tanımadığın insanların yorumları yerine seni tanıyan insanların fikirleri almaya çalış.
  • hocam şevkiniz kırılmasın ama
    ekşi sözlük
    türkiye'deki elektronik mühendisliği kandırmacası
    https://eksisozluk.com/turkiyedeki-elektronik-muhendisligi-kandirmacasi--5354307
    alın okuyun bizzat ee okumuş adamların yazdıkları bunlar
    türkiyede arge yok hocam yeni birşey üretilmiyor mezun olduktan sonra gidip satış danışmanı pazarlamacı olcaksın elin yaptığı ürünün özelliklerini tanıtacaksın
    yok kendini geliştir falan onlarda hikaye boğaziçi ee bile dünyada 200 250 arası
    kpssde eede 98 99lar havada uçuşuyor
    zamanında birileri yazmış diye herkes iyi birşey sanıyor
    elektrik elektroniğin piyasada karşılık bulduğu birşey yok çalışma alanı çok dar son sene birçoğu gidip bilgisayara geçiyorlar ama bilgisayarda boş artık 2 mühendisden 1isi bilgisayarcı
    ortaokul çocukları bile kod yazıyorlar elini atsan yazılımcı bulursun ha tabi işini çok iyi yapıyorsan yazılımda para var
    endüstriyi bilmiyorum
    ama tıp okursan yurt dışına çıkabilirsin neden diceksin çünkü yurtdışında adamlar zaten rahatlar postacı bile olsa adam iyi bir hayat yaşayacağı için hiçkimse tıp yazmıyor adamlarda doktor açığı var
    bugün dünyanın en iyi ekonomilerinden biri olan almanya doktorsan eğer senden sadece dil istiyor gitmen için
    amerika biraz zor tabi ama baksan amerikaya yine en iyi doktorları hep göçmenler giden gidiyor ama avrupaya rahat gidersin dil öğrenip
    mühendissen çok zor işin birsürü mühendis var etrafta bulabilirlerse matematik öğretmeni oluyorlar
    git bak yerli ürettiğimiz ne var ?
    herşeyi ithal ediyoruz
    doktorluk güzel gibi gözükmüyor ama aslında çok güzel meslek gidiyorsun hasteneye birsürü insan sırada bekliyor senin için teker teker giriyorlar hepsi sana muhtaçlar onları iyileştiriyorsun
    işe yarayan faydalı bir insansın
    babam doktor benim çok saygı görüyor gerçekten her gittiği yerde
    bence bir daha düşün doktorluk güzel meslek dil öğrenirsende tusa çalışmazsın bile direk yurtdışına gidersin
    mühendislikte iyi bir yerden mezun oldunmu çok kazanıyorsun falan hikaye bu ülkede çok nadirdir onu söyliyim
    ha bu arada yazılım içinde zaten üniversiteye gitmene gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ısıda -- 29 Temmuz 2020; 18:34:8 >

• Yav 5 6 k lık yeri okuyan bile ac kalacaksa her yil mezun olan 700 bin liseli ne yapsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ailenin mantığı da yanlış. Hayat tecrübeleri onları bu karara itiyor. 6 yıl sonra Allah izin verirse iş garantisi, yüksek maaş ve statü. 10 yıl sonra Allah izin verirse ev araba alınmış olur. Onlar mantığa göre konuşuyorlar, sen duygusal. İki bakış da normal. Kafa yiyeceğin bir şey yok. Oturup konuşun. Sen de onları dinle, onlar da seni dinlesin. Sen onlara geri kafalı gözüyle bakma, onlar sana cahil gözüyle bakmasın ama büyüklerin tecrübeleri durduk yere oluşmuyor. Hem bir baba hem bir öğretmen olarak sana diyeceklerim bunlar.
    Hakkında hayırlısı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ailenin mantığı da yanlış değil *

• Ailenizi hiç dinlemeyekseniz, bana karışamazlar kocaman adam oldum diyorsanız ailenizden de geçinmeyi bırakıp kocaman adamlara yakıştığı gibi kendi paranızı kazanmanız lazım.

• AGA BU ŞİMDİ GAZA GETİRME KONUŞMASI MIYDI
  • Ya olay şu hayat senin hayatın kararı oz iradenle vermelisin ailen senin icin iyi oldugunu düşündüğü seyler olacaktir guzelce anlat anlasin kendi istedigini net bi sekilde ifade et istemiyorum doktor olursam basirili olamam herseyden ote mutlu olamam . Arastirmalarim sonucu endustri muh bana uygun hedeflerim doğrultusunda a üniversitesi endustri muh istiyorum. Adam akilli anlatınca karsi durcak aile tanımıyorum eğer oyleyse s...ir et gizlimi yazarsin ne bok yersen ye yaz git

• 40k yapan biriyle okumaya dert etmene gerek yok. Mümkün değil gelmez bilkent ie.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.