Şimdi Ara

Ailemden nefret ediyorum! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Muhtemelen annenle baban anlaşamıyor ve sinirlerini senden çıkarıyorlar.

Anlaşamıyorlar evet. Ama anlaştıklarını zannediyorlar. Gün içinde en az on kez birbirlerine bağırıp, farklı odalara geçip sonra barışıp tekrar birbirlerine bağırıyorlar. Ben de bu bağırışlar esnasında arkadaşları avlanmış hayvan gibi köşeme sinip bekliyorum. Eninde sonunda kapımı tekmeleyip içeri gireceklerini, bana ne olursa olsun bağıracaklarını biliyorum. Oldukça garip, gözlemlediğinizde aşırı sorunlu olduklarını rahatlıkla söyleyebileceğiniz kişiler.
  • Okudum ve üzüldüm. Benim ailem de kısmen böyleydi, ama seninkiler daha aşırıymış. Forumdakiler olarak sana yardımcı olmalıyız. Madem sen buraya yazdın, kimse dalga geçmemeli.

Ciddi olmayıp dalga geçenlere kafam girsin diyorum öncelikle.

quote:

kendi paramla aldığım bir ayakkabıyı, bir tişörtü, bir kazağı ya da herhangi bir şeyi kesinlikle beğenmeyip; benden habersiz şekilde onu değiştirerek kendi istediklerini alıyorlar.

quote:

Ders çalışırken birden bire baskın yaparmış gibi içeri dalıyor ve 'beni görünce kitap açtın di mi aptal köpek' falan diyor.

Özellikle bu yaptıkları tamamen yanlış. Ve sen zaten sana verdikleri zararın farkındasın, belli.

Öncelikle sana ailenle oturup ciddi ciddi bi konularda konuşmanı öneririm. Utanma/çekinme, cesur ol ve onları karşına al. O tür davranışlarının sana nasıl zarar verdiğini anlat. Her ne kadar sana bağırsalar da, seni tehdit de etseler bu durum seni korkutmasın.

Sen onlara karşı ciddi bir duruş sergilersen onlar da eskisi gibi tehdit edemez; çünkü karşılarında ciddi bir insan olduğunu anlarlar. Şu an sana öyle kötü davranmalarının sebebi biraz da seni “ergen” gibi görmelerinden kaynaklanıyor.

Eğer konuşmak işe yaramazsa o zaman psikoloğa git. Devlet hastanelerinde de gidebilirsin. Eğer ufak şehirlerde yaşıyorsan randevu almak çok kolay oluyor. Ancak metropollerdeysen devlet hastanesi biraz sıkıntı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Civitas Terrana

Okudum ve üzüldüm. Benim ailem de kısmen böyleydi, ama seninkiler daha aşırıymış. Forumdakiler olarak sana yardımcı olmalıyız. Madem sen buraya yazdın, kimse dalga geçmemeli.

Ciddi olmayıp dalga geçenlere kafam girsin diyorum öncelikle.

quote:

kendi paramla aldığım bir ayakkabıyı, bir tişörtü, bir kazağı ya da herhangi bir şeyi kesinlikle beğenmeyip; benden habersiz şekilde onu değiştirerek kendi istediklerini alıyorlar.

quote:

Ders çalışırken birden bire baskın yaparmış gibi içeri dalıyor ve 'beni görünce kitap açtın di mi aptal köpek' falan diyor.

Özellikle bu yaptıkları tamamen yanlış. Ve sen zaten sana verdikleri zararın farkındasın, belli.

Öncelikle sana ailenle oturup ciddi ciddi bi konularda konuşmanı öneririm. Utanma/çekinme, cesur ol ve onları karşına al. O tür davranışlarının sana nasıl zarar verdiğini anlat. Her ne kadar sana bağırsalar da, seni tehdit de etseler bu durum seni korkutmasın.

Sen onlara karşı ciddi bir duruş sergilersen onlar da eskisi gibi tehdit edemez; çünkü karşılarında ciddi bir insan olduğunu anlarlar. Şu an sana öyle kötü davranmalarının sebebi biraz da seni “ergen” gibi görmelerinden kaynaklanıyor.

Eğer konuşmak işe yaramazsa o zaman psikoloğa git. Devlet hastanelerinde de gidebilirsin. Eğer ufak şehirlerde yaşıyorsan randevu almak çok kolay oluyor. Ancak metropollerdeysen devlet hastanesi biraz sıkıntı...

Yorumun için teşekkür ederim. Hastane, psikolog, randevu tarzı şeyler hiç sıkıntı değil. Benim de psikolojik sorunlarım var, bunların farkında olmak elbette önemli fakat buradaki sorunun kaynağından emin olduğum için psikolog görüşmelerini daha sonraya saklıyorum. Birkaç yıl önce beni psikologa götürmüşlerdi, psikolog ile yalnızca on beş dakika konuştum -burada anlattıklarımın yarısını dahi anlatmadım- ve psikolog ailemin acilen tedavi olması gerektiğini söyledi. Bunu duyan ailem ise psikologu kandırdığımı, ona yalanlar söylediğimi iddia ettiler.

Ailemle konuşmam ve uzlaşmam mümkün değil. Dediğim gibi, sabahtan akşama kadar yalnızca a haber ve izdivaç programları izleyip her şeyi bildiklerini iddia edip kendi düşüncelerinin üstüne düşünce tanımayan tiplerden. Dünyanın en haklı insanı ve dünyanın en basit konusu söz konusu olsa bile onlar asla anlaşmaya yanaşmaz, seni aşağılarlar. Sorunlarına 'numara' derler, sana 'sahtekar, tiyatrocu' derler. Eğer karşı çıkarsam babamla fiziksel olarak karşı karşıya gelmek durumda kalacağım yüksek ihtimalle. Yıllardır çekindiğim de bu. Sonunda ikimizden biri ağır şekilde yaralanacak ve geri dönülmez bir yola girilecek. Aslında içten içe arzuluyorum bunu. Birbirimizden tamamen kopmamızı sağlayacak bir olayın hayalini kuruyorum. Fakat ona fiziksel şiddet uygularsam, çevremden gelecek olası tepkileri üzerime çeker ve kendi hayatıma başlama konusunda sıfırdan da geriye düşerim.

• Sen güçlü bir insana benziyorsun senin yerinde başka biri olsa pes edebilirdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralorti70

Sen güçlü bir insana benziyorsun senin yerinde başka biri olsa pes edebilirdi

Güçlü bir insan olmaya çalışıyorum. Dışarıdan öyle gibi gözüküyorum. Bunu korumak için gayret gösteriyorum fakat sıklıkla kriz nöbetleri geçiriyorum, ağlamaya başlıyorum, yastıkları ısırıyorum, etrafa yumruk sallıyorum. Buna rağmen kimseye zarar vermemeye çalışıyorum.
  • Vena Portae kullanıcısına yanıt
    Blok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okudum , pişmanım . CSB kokuyor . Ailesi bu kadar baskı yaparken hiç kimse ailesi ile yaşamaya devam etmeye çalışmaz , il dışını yazar ve gider . Ya da içinde bulunduğun şehrin imkanlarından zaten yararlanamıyorken '' aynı imkanı diğer şehirlerde bulamayacak oluşum '' demek de tuhaf . 2-3 ay dışarı çıkamadığın zamanlar oluyorsa ha İstanbul da yaşamışsın ha dağ başı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kataffaz

Okudum , pişmanım . CSB kokuyor . Ailesi bu kadar baskı yaparken hiç kimse ailesi ile yaşamaya devam etmeye çalışmaz , il dışını yazar ve gider . Ya da içinde bulunduğun şehrin imkanlarından zaten yararlanamıyorken '' aynı imkanı diğer şehirlerde bulamayacak oluşum '' demek de tuhaf . 2-3 ay dışarı çıkamadığın zamanlar oluyorsa ha İstanbul da yaşamışsın ha dağ başı .

Dengesiz biri haline geldiğimi söylemiştim. Şehir dışına gitmeyi çok istiyordum ben de fakat öylesine bir bölüm için iyi sayılmayan bir yerde dört yıl geçirmek geleceğim açısından çok mantıksız geldi. Sabredeyim dedim. Hala sabredebilirim aslında. Sadece tutunmamı sağlamak için ihtiyaç duyduğum bir şey arıyorum. Nasıl kurtulacağıma dair bir plan, bir fikir, bir tasarı yani.

• Dostum ailen konuşulacak bir tip değil. Evde durmamaya çalış. Dershaneden sonra direk kütüphaneye veya soru çozumune kal. Akşamda git kitap oku bilemiyorum. Aileni dava et yaptiklarini videoya çek,psikoojik rapor al.

• quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Dostum ailen konuşulacak bir tip değil. Evde durmamaya çalış. Dershaneden sonra direk kütüphaneye veya soru çozumune kal. Akşamda git kitap oku bilemiyorum. Aileni dava et yaptiklarini videoya çek,psikoojik rapor al.

Darp yok, yalnızca ağır psikolojik baskı var. Nasıl dava edebilirim ki bu şekilde?

Zaten soru çözümüne kalıyorum dershane çıkışı. Ya da arkadaşlarla oturuyorum bir yerde, aileme de etüt olduğunu söylüyorum. Ama mesela bir gün böyle yaptım, ikinci gün annem işe giderken anahtar almıyor ve benim o eve gelmeden -saat üç civarı- eve girmek zorunda kalmamı sağlıyor. Bir türlü kurtulamıyorum yani.
  • Master Katarn M kullanıcısına yanıt
    Vur azina bitane,sinir etti beni! Derece yap gerekirse sozelden kas deewce yap ilk 1000 e gir sonra tam burslu ubi kazan unieen de para al. Kto karatay uni var ilk 1500 e 2500 tl veriyor 8 ay boyunca bence boyle bisey yap

• Holk kullanıcısına yanıt
    Hak etmiyor değil
  • Aile fertlerinin bir psikoloğa gözükmesi şart günümüzde psikolog olayı normal bir durum aslında. Arkadaşın biri yazmış annen ve babanın arasında ki anlaşamamazlık sana yansıyor bariz belli. Maddi durumlarda etkiler bu tür davranışları geçim sıkıntısı v.b gibi. Senin yapabileceğin en güzel şey şehir dışında okuman ve gerçekten okuman gerek. Puanını yüksek tut adam gibi bir bölüme git uzaklaştığında onlar seni özleyecek ve her aradıklarında adam gibi konuşacaklar. Nereden mi biliyorum kendimden...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Holk

Dostum ailen konuşulacak bir tip değil. Evde durmamaya çalış. Dershaneden sonra direk kütüphaneye veya soru çozumune kal. Akşamda git kitap oku bilemiyorum. Aileni dava et yaptiklarini videoya çek,psikoojik rapor al.

Genç arkadaş 19 yaşında. Ailesine dava açsın da parasını mı kessinler?

• Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    Anne ve babamdan hayatım boyunca toplasan 200 liradan fazla almamışımdır. Onlardan para almıyorum, diğer aile bireylerimden alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

Aile fertlerinin bir psikoloğa gözükmesi şart günümüzde psikolog olayı normal bir durum aslında. Arkadaşın biri yazmış annen ve babanın arasında ki anlaşamamazlık sana yansıyor bariz belli. Maddi durumlarda etkiler bu tür davranışları geçim sıkıntısı v.b gibi. Senin yapabileceğin en güzel şey şehir dışında okuman ve gerçekten okuman gerek. Puanını yüksek tut adam gibi bir bölüme git uzaklaştığında onlar seni özleyecek ve her aradıklarında adam gibi konuşacaklar. Nereden mi biliyorum kendimden...

+1

Sen asla ailenin yanında üni okumamalısın..

• Hocam iyi bir yere girip ülkeden gitmeye bakın derim. Yoksa kurtuluşunuz pek mümkün olmaz gibi gözüküyor.
  • Ne yap ne et sen böyle biri olma.Olmazsın zaten eminim.Hakkında hayırlısı olsun.

• Benimde ailemden pek memnun olduğum söylenemez açıkcası insan maalesef ailesini seçemiyor
  • Kardeş Allah sabır versin be sık dişini bişey kalmadı 7 ay sonra özgürsün
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.