Şimdi Ara

Ainol v8000HDG Firmware problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde Ainol V8000HDG 16gb bir Media Player aldım (MP5 player olarak da geçiyor)

Cihaz gayet güzel çalışıyordu. Ama araşırmalarım sonucunda alır almaz Firmware güncellemem gerektiğini biliyordum. Daha aldıktan yarım saat sonra firmware güncellemesine giriştim. Cihazın sitesini (www.ainol.com.hk vewww.ainol.com) Google Translate ile çinceden çevirip gerekli firmware'i indirdim.

Programın arabirimi de çinceydi

ama dosya içinden çıkan dökümanların (onlarda çince :) ) resimlerinden nasıl yapacağımı aşağı yukarı öğrenmiştim. Deneyimsiz bir kullanıcı da olmadığımdan daldım cihaza.

Hay aklıma ...... [biip]...... . Programın Win7 ye desteği yokmuş. Bir sürcü yüklemesi gerekiyormuş ama Win7 altında olduğumdan o sürücüyü yüklemememiş. Yarım saat geçipte Yükleme ilerlemeyince bende mecburen usb kablosunu çıkarttım. Tabi doğal olarak bir daha cihazı hiç bir şekilde açamadım :(

Çoook daha fazla araştırınca Xp de çalışması gerektiğini ve sürücü yüklenmesi detayını öğrenmiştim ama iş işten geçmişti.

Daha sonra Win7 altındaki Virtual Windows XP de ve Paralels diye başka bir Virtual PC programı ile kurulmuş XP altında defalarca denedim, XP kurulmuş başka bir PC de de denedim ama Kesinlikle cihaza ulaşamadım. XP ve Win7 altından Bir USB cihaz takıldığına dair ses geliyor. XP de bir driver kuruluyor

ama Win7 driver'ı yok.

Şimdi XP altından firmware yüklemeye çalışıyorum ama cihaz yok diyor (çince sanırım yok diyordur)

Başka yollarla Firmware yüklenirmi diye aştırdım ama bu cihaza ait bir çözüm bulamadım.

Cihazın Chip'i SC8600 diye geçiyor SoChip 8600 yani

cihaz hakkında ayrıntılı bilgihttp://www.jiongtang.com/blog/html/mp4/ainol-v8000-hdg-720p-hd-player.html

resimler
    http://forums.vr-zone.com/singapore-marketplace-garage-sales/478043-ainol-ramos-v8000-v6000-hda-hdb-hdg-hds-t10-t12-rmvm-rm-divx-avi-wmv-mkv-h-264-a.html

Lütfen biri bana yadım etsin. Kafayı yemek üzereyim. Daha alalı 30 dk olan bir cihazdı. bir dünya para verdim. Son çare chihazı açıp chip'ine kısa devre yaptıracağım onu da nette okudum ama acayip riskli bi iş.

Lütfen ama lütfen biri yardım etsin..... Ankara dayım. Gerekirse bir dükkan adresi verin orada hallettireyim ama halledeyim. Walla sinirden oturup ağlayacağım.... 300TL parayamı yanayım, onu biriktirmek için neler çektiğime mi yoksa şansızlığıma mı yanayım.

Firmware'in yüklenmesi
    ingilizce kaynakhttp://www.mp4nation.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=15674&start=0 (Onda markasına ait ama bu cihazın chip'ide SoChip SC8600)
    Çince si :)http://www.imp3.net/1/show.php?itemid=23808

• :(
    Ctesi günü götürdüğüm bir MP3/MP4 kamera vs tamircisi de beceremedi.
    bir iPod servisine de baktım (ne yapalım tüm umutlar tıkanınca yarında bizim oradaki köfteciye götüreceğim) o daha eline alır almaz ben anlamam dedi :(

• Sonunda bir arkadaş problemimi çözdü.
    www.mp4nation.net 'i altına üstüne getimiş ve bir program bulmuş. Program Win7 altından bile firmware'i güncellemiş. Programın ismini bayaaa ısrarla sordum ama söylemedi :) Hep Unuttuyor evden bakmayı :)

Neyse genel olarak anlattığı kadarıyla
    En başta Cihazın açma kapama tuşuna basılı TUTARAK cihazı usb den takıyoruz. Taktıktan sonra elimizi açma/kapama tuşundan (power) çekiyoruz. XP için cihazın driverlarını kuruyor ana güncelleme programı olan LiveSuit ile firmware'i güncelliyoruz.
    Ama bana söylediğine göre bu yöntem %80 de kalıyor.

Bana adını söylemeyi unuttuğu program ise win7 altından sorunu çözüyor.
    Israrla programın adını ve kendisini arıyorum. Bulduğumda paylaşacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.