Şimdi Ara

Ainol ve Ramos'un en buyuk kazigi. Cortex A5 islemciyi A9 olarak satiyorlar. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
3
Favori
18.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l_l -- 28 Mayıs 2013; 4:05:59 >
  • Ainol Novo 9 Spark Firewire Tablet PC - 9.7" Retina IPS III
    Bahsdilen işlemci hilesi bundada varmı arkadaşlar
    bu cihazı alan kullanan oldumu hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frontoza

Ainol Novo 9 Spark Firewire Tablet PC - 9.7" Retina IPS III
    Bahsdilen işlemci hilesi bundada varmı arkadaşlar
    bu cihazı alan kullanan oldumu hiç

Hocam o tabletin islemcisinde herhangi bir hile bulunmamaktadir. Ama cokda iyi bir islemci degildir.

Tavsiyem retina ekranlardan ve allwinner a31 islemciden uzak durmandir.

Alacagni tablet mutlaka Rockchip rk3188 islemcili olsun. Ve eger senin icin cok onemli degilse retina ekranli olmasin. Illa retina dersen al ama yinede rk3188 olmasina dikkat et derim.
  • Dün tablet elime geçti ve deneme fırsatı buldum,daha önceden novo7 basic ve novo7 ELF kullanan biri olarak söylüyorum,bu tablet iddia edildiği gibi facia değil.Bir kere ekran kalitesi çok iyi,IPS farkını belli ediyor.
    Dün 2-3 oyunda denedim gayet başarılıydı.
    1-NFS Most Wanted
    2-İronman 3
    3-Toca Hair saloon
    4-Dr panda Hospital
    5-Minion Rush
    6-Frontline Commando

Oyunlar gayet akıcı ve net,herhangi bir frame atlamasına da şahit olmadım.
    Malzeme kaliteside oldukça iyi,çift kamerası var,4000 mA pili var,bence 200 TL için mükemmel bir ürün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalay83 -- 24 Haziran 2013; 13:24:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalay83

Dün tablet elime geçti ve deneme fırsatı buldum,daha önceden novo7 basic ve novo7 ELF kullanan biri olarak söylüyorum,bu tablet iddia edildiği gibi facia değil.Bir kere ekran kalitesi çok iyi,IPS farkını belli ediyor.
    Dün 2-3 oyunda denedim gayet başarılıydı.
    1-NFS Most Wanted
    2-İronman 3
    3-Toca Hair saloon
    4-Dr panda Hospital
    5-Minion Rush
    6-Frontline Commando

Oyunlar gayet akıcı ve net,herhangi bir frame atlamasına da şahit olmadım.
    Malzeme kaliteside oldukça iyi,çift kamerası var,4000 mA pili var,bence 200 TL için mükemmel bir ürün.

Ben oyun oynamıyorum,oynasamda performans kalitesi yüksek oyunlar olmuyorlar.Ama resim ve film özelliklerini kullanacağım için retina ekran alternatifleri benim için iyi çözüm.Ama ipad'e o kadar para bayılmak istemiyorum.Başka alternatifleri varmıdır retina ekranların.

• quote:

Ben oyun oynamıyorum,oynasamda performans kalitesi yüksek oyunlar olmuyorlar.Ama resim ve film özelliklerini kullanacağım için retina ekran alternatifleri benim için iyi çözüm.Ama ipad'e o kadar para bayılmak istemiyorum.Başka alternatifleri varmıdır retina ekranların.

Hocam ben cevap verebilirim isterseniz.

sdk2.0 guncellemesinin ardindan rk3188 islemci kullanan tabletler masaustunde yap gibi akici oldu. Zaten rk3188 en iyi islemciye sahip cin islemcisi. Tek sikintilari ekran cipinin yuksek cozunurlukte oyunlarda ufak sikintilar cikartmasi.

Sizin soylediginizi tam karsilayacak nitelikte. Tavsiye edecegim tablet oncelikle Pipo m6 olacaktir. Gercekten cok basarili tablet.

Eger biraz daha ucuz alacaksanuz Aoson m33 u tavsiye ederim. Tek sorunu pil omrunun PPipo m6 dan biraz daha dusuk olmasidir. Pipo da 10000 aosonda 8000 MAH pil vardir. Aosonunda Pipo nunda malzeme kaliteleri cok iyidir.

Birde alternatif cube u9gtv var. Ama sanirim onda ufak tefek kalite problemleri bulunmakta. Yinede tercih edebilirsiniz.

Umarim yardimci olabilmisimdir.

• Yine bu forumda bir başlıkta rk chipsetlerden uzak durulması gerektiğinden bahsedilmiş ama siz onu öneriyorsunuz,acaba bu cpu lar yeni nesillerinden bir atakmı yaptı da uzak durundan tavsiye edilir seviyeye geldi?
  • quote:

Yine bu forumda bir başlıkta rk chipsetlerden uzak durulması gerektiğinden bahsedilmiş ama siz onu öneriyorsunuz,acaba bu cpu lar yeni nesillerinden bir atakmı yaptı da uzak durundan tavsiye edilir seviyeye geldi?

Rk çip setlerden uzak duranlarin aklindan suphe ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yine bu forumda bir başlıkta rk chipsetlerden uzak durulması gerektiğinden bahsedilmiş ama siz onu öneriyorsunuz,acaba bu cpu lar yeni nesillerinden bir atakmı yaptı da uzak durundan tavsiye edilir seviyeye geldi?

Valla rockchip yillardir en iyi cin islemcilerini ureten firmadir.

Hele su anda rk3188 harika rakiplerine gore. Biraz allwinner a31 iyi, hatta oyun konusunda rk3188 den bile daha iyi. Ama batarya suresi ve islemci hizi yuzunden pek tavsiye etmiyorum. Yinede rk3188 den uzak duruyorsaniz almaniz gereken kesinlikle alwinner a31.

Bu arada ne olursa olsun kesinlikle action atm 7029 dan uzak durun. Bir onceki nesil rockchip rk3066 bile bundan kat kat iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nagasadow82

quote:

Hele su anda rk3188 harika rakiplerine gore. Biraz allwinner a31 iyi, hatta oyun konusunda rk3188 den bile daha iyi. Ama batarya suresi ve islemci hizi yuzunden pek tavsiye etmiyorum. Yinede rk3188 den uzak duruyorsaniz almaniz gereken kesinlikle alwinner a31.

Bu arada ne olursa olsun kesinlikle action atm 7029 dan uzak durun. Bir onceki nesil rockchip rk3066 bile bundan kat kat iyidir.

cinlitablet adli ainol saticisi tutturmus atm7029 Rk3188 den iyi diye.lafta anlamiyor ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutreis

quote:

quote:

cinlitablet adli ainol saticisi tutturmus atm7029 Rk3188 den iyi diye.lafta anlamiyor ki.

Hocam valla ne diyelim. `Ticarette durustluk cok onemlidir` Umarim bazi degerler unutulmadan hareket edilir.

atm 7029: 1-1.2 ghz 4 cekirdek cortex a5 ve kotu vivante gc1000 ekran cipi.

rk3188: 1.6 ghz 4 cekirdek cortex a9 ve kendini kanitlamis 4 cekirdekli mali400 ekran karti.

rk3188 ve allwinner a31 sadece iyi degil kat kat iyidir. Hatta rk3066, rk3168 gibi cift cekirdekli islemciler bile cok daha iyidir. amlogic aml-mx bile daha iyidir.

Daha ne deyim. Hala hic arastirmadan sadece belli kisilerin laflarina bakarak alanlar varsa yazik. Valla insanlar birazcikta arastirsin. Insanlar yabanci dil bilmese bile bu gibi basliklarda hersey ortaya dokuluyor zaten.

• quote:

quote:

Slm.
    Ben de rk işlemci taraftarıyım. Ama son işlemcisi olan rk 3188de mali 400 kullanarak soru işaretleri yarattı. A31 islemcilerdeki power vr'ı veya malının daha yeni bir gpusunu kullansaydı açık ara raklpsiz olurdu.
    Youtube üzerinde a31 vs rk3188 yazınca çıkan test videolarını izleyin. Kafanız benim gibi daha da karışacak

• quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

quote:

Slm.
    Ben de rk işlemci taraftarıyım. Ama son işlemcisi olan rk 3188de mali 400 kullanarak soru işaretleri yarattı. A31 islemcilerdeki power vr'ı veya malının daha yeni bir gpusunu kullansaydı açık ara raklpsiz olurdu.
    Youtube üzerinde a31 vs rk3188 yazınca çıkan test videolarını izleyin. Kafanız benim gibi daha da karışacak

Ben zaten pipo m8 pro kullaniyorum.

sdk 2.0 firmware ille kusursuz oldu. Ama hala oyunlarda ufak tefek sikintilar var.

a31 oyunlarda daha iyi ama batarya omru ve islemci performansida onu olduruyor. Yine de tableti en cok oyun icin kullanacaksaniz allwinner a31 diyorum. Ama diger isler agirlikta ise rk3188.

action atm 7029 u kesinlikle hic bir sartta onermiyorum.

Bu arada yeni rockchip rk32XX de 4Xcortex a12 ve ekran karti olarakda mali t628 kullanacak aciklandi. Pcak 2004 te piyasaya cikmasi bekleniyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Delicatessen

quote:

quote:

Slm.

Ben zaten pipo m8 pro kullaniyorum.

sdk 2.0 firmware ille kusursuz oldu. Ama hala oyunlarda ufak tefek sikintilar var.

a31 oyunlarda daha iyi ama batarya omru ve islemci performansida onu olduruyor. Yine de tableti en cok oyun icin kullanacaksaniz allwinner a31 diyorum. Ama diger isler agirlikta ise rk3188.

action atm 7029 u kesinlikle hic bir sartta onermiyorum.

Bu arada yeni rockchip rk32XX de 4Xcortex a12 ve ekran karti olarakda mali t628 kullanacak aciklandi. Pcak 2004 te piyasaya cikmasi bekleniyor.

Dediklerine katiliyorum.Rk32xx haberini gormustum bir yabanci sitede acaba 3188 mi alsak yada 32xx mi beklesek

• Orijinalden alıntı: -İndependence-

Dediklerine katiliyorum.Rk32xx haberini gormustum bir yabanci sitede acaba 3188 mi alsak yada 32xx mi beklesek

Valla hocam hic beklemeye degmez.

Benim gibi yapabilirsiniz. Alin cinden rk3188 li ucuz bir tablet (ki Yuandao N101 180 dolarlara kadar dusmus). Kullanin bir sure.

Sonra rk32xx islemcili tablet cikinca digerini aldiginiz paraya sahibindende satarsiniz ( ki siz kar etmeyi dusunmezseniz havada karada satilir). Daha sonrada yeni cikan tableti alirsiniz.

Ben neredeyse her yil tabletimi yeniliyorum. Cebimdende cok bir para cikmiyor acikcasi.
  • Orijinalden alıntı: nagasadow82

Orijinalden alıntı: -İndependence-

Benim gibi yapabilirsiniz. Alin cinden rk3188 li ucuz bir tablet (ki Yuandao N101 180 dolarlara kadar dusmus). Kullanin bir sure.

Sonra rk32xx islemcili tablet cikinca digerini aldiginiz paraya sahibindende satarsiniz ( ki siz kar etmeyi dusunmezseniz havada karada satilir). Daha sonrada yeni cikan tableti alirsiniz.

Ben neredeyse her yil tabletimi yeniliyorum. Cebimdende cok bir para cikmiyor acikcasi.

İyide benim oyle imkanim yok tablet aldimmi 2-3 sene kullanmak istiyorum almışken en iyisini almak istiyorum tabletin buyuk bir kismini oyun için kullanacağım rk32xx te mali t-628 gelecek diye kararsiz kaldim

• Orijinalden alıntı: -İndependence-

İyide benim oyle imkanim yok tablet aldimmi 2-3 sene kullanmak istiyorum almışken en iyisini almak istiyorum tabletin buyuk bir kismini oyun için kullanacağım rk32xx te mali t-628 gelecek diye kararsiz kaldim

Valla rk32xx li tabletlerde 6 aydan once piyasada olmaz. Beklerim derseniz cok iyi olur.Ama o surede idare edebilirseniz.

• Orijinalden alıntı: nagasadow82

Valla rk32xx li tabletlerde 6 aydan once piyasada olmaz. Beklerim derseniz cok iyi olur.Ama o surede idare edebilirseniz.

O zamana kadar bekleyebilirim heralde gm discovery alicam

• Konunun güncel halinehttp://forum.donanimhaber.com/m_79248360/tm.htm buradan ulaşabilirsiniz.
    (Konu içeriği güncellenmektedir.)

(Konu içeriği düzenlenmekte ve yeni bilgiler eklenmektedir.)

Cortex A5 ve Cortex A9 İşlemci Hakkında
    Ainol Türkiye'den Önemli Açıklama

(Ainol Türkiye'nin resmi açıkmasıdır.)

Bazı forum sitelerinde yazılan:
    "Cortex A5 işlemcili cihazlar, Cortex A9 işlemcili cihazlarmış gibi satılıyor."
    Söylentisi gerçeği yansıtmamaktadır.
    Bu söylentileri çıkartan kişilerin Ainol'un prestijini düşürmeye çalışmaktadırlar.
    Ortaya atılan bu çirkin iddianın hiç bir dayanağı yoktur.
    Bu çirkin iddia ile Ainol'un itibarı zedelenmek istenmektedir.
    Konu ile ilgili yeterli bilgisi olmayan kişiler yanlış şekilde bilgilendirilmektedir.
    Bu sayede de tablet bilgisayar satın almak isteyen kişilerin akılları karıştırılarak:
    Tablet PC satın almak isteyen kişiler bu söylentileri çıkartan kişiler tarafından alenen farklı ürünlere yönlendirilmektedir.

Yürütülen bu karalama kampanyası:
    Çamur at izi kalsın mantığı ile yapılmaktadır.

Sıkça sorulan sorular üzerine resmi bir açıklama yapma gereği duyduk.
    Kamuoyuna saygı ile arz olunur.

:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!:!

ARM Cortex A serisi işlemciler düşük güç tüketimi, sistem donanımı ile kusursuz uyumları nedeniyle bir çok elektronik üründe kullanılmaktadır.
    ARM Cortex A serisi işlemciler, tablet bilgisayarlarda, netbooklarda, akıllı telefonlarda, yeni nesil televizyonlarda, navigasyon cihazlarında, güç kaynaklarında, uygu alıcılarında, oyun konsollarında, modemlerde, ses sistemlerinde, fotoğraf makinelerinde, kameralarda, yazıcılarda ve hatta otomobillerde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ainol ve Ramos'un en buyuk kazigi. Cortex A5 islemciyi A9 olarak satiyorlar.

Cortex işlemcilerle ilgili daha kapsamlı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Türkiye'de Forum Donanım Haber'de:
    Ainol'un ürünlerinde Cortex A5 işlemci kullandığı fakat bu işlemcinin Cortex A9 işlemci gibi lanse edildiği iddia edilmiştir.
    Bu iddiaya buradan ulaşabilirsiniz.
    Bu iddiayı ortaya atan kişinin amacı nedir, ne yapmaya çalışmaktadır?
    Ne yazık ki bunu henüz anlayabilmiş değiliz.

Ainol Türkiye olarak zaman zaman:
    "İthal ettiğiniz ürünlerden bir tane bana vermezseniz ürünlerinizi forumlarda yerden yere vururum, size tablet sattırmam" şeklinde elektronik postalar bile alıyoruz.
    Bu nedenle de Ainol için başlatılan karalama kampanyasını çok fazla garipsemiyoruz.
    Garipsemiyoruz çünkü Ainol büyük bir markadır.
    Diğer firmalar Ainol'u kendilerine rakip ve tehdit olarak görmekte, piyasadaki varlıklarını devam ettirebilmek için Ainol'u karalamaya çalışmaktadırlar.

Forum Donanım Haber'de Cortex A5 ve Cortex A9 işlemcilerle ilgili beyanlarda bulunan kişinin, iddia ettiği şeyleri yeterince savunacak kadar bile bilgisi yoktur.
    İşin komik tarafı, bu kişi düzgün cümleler bile kuramayan, kendisini ifade etmekte güçlük yaşayan biridir.
    Yorumlarına kesinlikle itibar edilmemelidir.
    Kendi bilgi ve tecrübelerini paylaşamamakta ve doğruluğu tartışılan, başkalarına ait yorumları kaynak olarak göstermektedir.
    Kendi bilgi ve tecrübelerini paylaşamamaktadır, çünkü; bilgisi sınırlı ve tecrübesi ise sahip olduğu yalnızca bir adet tablet kadardır.

Söz konusu Ainol ürünleri olduğunda test programlarının ve test sonuçlarının doğruluğunda şüphe duyan bu zat, başka bir markanın her hangi bir ürünü söz konusu olduğunda ise Ainol ürünleri söz konusu olduğunda şüphe duyduğu test sonuçlarını veren test programlarının sonuçlarını kaynak olarak göstermektedir.
    Ainol markasına yapılan olumsuz taraflı yaklaşım açıkça ortadadır.
    Şimdi de Forum Donanım Haber'de Ainol ile ilgili karalama kampanyası yürüten bu kişinin Forum Donanım Haber'de ki söylemlerine bir göz gezdirelim:

Kendisi devlet memuru olduğunu iddia etmektedir. Fakat forumlarda konunuz uzmanı bir mühendismiş gibi yorumlar yapmaktadır.
    nagasadow82: 7" tablet dusunuyorsaniz size "ployer momo 7" yi oneririm.
    Kendisi Tablet PC satıcısı mıdır?
    Şayet Tablet PC satıcısı değilse, neden insanlara sık sık belirli bir kaç markanın modellerini önermektedir?

Kendisinin Cortex A5 işlemcili veya Cortex A9 işlemcili bir tablet bilgisayarı yoktur.
    Var sayımlarla haraket etmektedir.

nagasadow82: Hocam birebir Novo 10 hero vs. Yuandao N101 karsilastirmasi bulamadim ama islemcileri rk3066 ve aml-mx i karsilastiran testler mevcut.
    İddialarda bulunduğu işlemcili bir ürün elinde bulunmadığı halde, neden bu kadar kesin ve net konuşmaktadır?
    Diğer insanların doğruluğu tartışılır testlerinden yola çıkarak yeterli bilgi ve tecrübesi olmadan, var sayımlarla hareket etmesi doğru mudur?

Kendisinin yalnızca bir adat tablet bilgisayarı ve yalnızca bu tablet bilgisayarla ilgili tecrübesi vardır.
    nagasadow82: Elimde bir Ployer Momo7 var
    Elinde bulunan bir adet tabletle nasıl olurda bir çok ürünle ilgili yeterli bilgiye sahip olduğunu iddia edebilir?

Kendisi sorulan sorulara kendi bilgi ve tecrübeleri ile cevap veremektedir.
    Ainol ürünleri söz konusu olunca test programlarının sonuçlarından şüphe etmektedir.
    Kendi önerdiği markalar söz konusu olunca doğruluğundan şüphe ettiği test sonuçları veren programlarla yapılmış test sonuçları kaynak göstermektedir.

nagasadow82: Isterseniz size test bulayim.
    Doğruluğundan şüphe ettiği test sonuçları veren programlarla yapılmış test sonuçlarının başka markalar söz konusu olduğunda test sonucunun doğruluğuna bu kadar inanması ne kadar doğrudur?

Kendisi tablet bilgisayar satıcısı olmadığını iddia etmektedir.
    nagasadow82: Bu hafta Cinde yilbasi, dolayisiyla gectigimiz bir ay Cinde alisverisin en yogun oldugu donem. Bu nedenle her firma o doneme apar topar 4 cekirdekli tablet yetistirmeye calisti. Cunki 4 cekirdek onemli bir pazarlama araci. Ama maalesef Rockchip rk3188 yilbasina yetisemedi allwinner a31 de yarim yamalak yetisti( pazara ihtiyaci karsilayacak kadar urun veremediler).
    Peki nasıl oluyor da, Çin'de ki mesai günleri hakkında bu kadar bilgi sahibi olabiliyor?

Bu ve bunun gibi söylemler ve bu söylemlerden ortaya çıkan sorular uzayıp gitmektedir.
    Peki bu kişinin iddialarının somut bir delili var mıdır?
    Elbette yok.

Bu zat, sorulan sorulara başka yerlerden alıntı yapmadan veya link vermeden kendi bilgi ve tecrübeleri ile cevap veremeyen biridir.

Forum Donanım Haber'de Ainol'u karalayan nagasadow82 takma adlı kullanıcı:
    Slatedroid adlı forumdaki Tzul takma adlı kullanıcının paylaşımını kaynak göstermiştir.
    Tzul adlı kişi ATM7029 Cortex A9 işlemcili cihazların Cortex A5 olabileceğini söylemiştir.
    Konuya buradan ulaşabilirsiniz.
    Tzul paylaşımında açıkça ATM7029 Cortex A9 işlemcilerin Cortex A5 olabileceği yönünde söylentiler duyduğunu dile getirmiştir.
    Dikkat ederseniz: Paylaşımında "Söylentiler" ifadesini kullanmıştır.
    Bu söylentilerinse aşağıda bizimde paylaştığımız yöntemlerle kontrol edilerek doğru olup olmadığının anlaşılacağını dile getirmiştir.

Tzul paylaşımında ATM7029 Cortex A9 işlemcili cihazlarla ilgili iddiayı ortaya atarken bunun bir söylenti olduğunu belirmesine rağmen Forum Donanım Haber'de ki nagasadow82 takma adlı kullanıcı henüz anlayamadığımız bir nedenle, sanki ortaya atılan iddia kanıtlanmış bir gerçekmiş gibi paylaşımlarda bulunmuştur.
    nagasadow82 adlı kullanıcının ortaya attığı iddialar asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Bir işlemcinin hangi aileden olduğunu nasıl anlarız?

Bunun çok basit yöntemleri vardır.
    Aşağıda bu konu detayları ile açıklanmış ve ilgili ekran görüntüleri konuya eklenmiştir.
    Slatedroid forumunda Tzul adlı kullanıcının açtığı konuda paylaşılan ekran görüntüsü Amlogic AML8726-MX (Dual-Core Cortex A9) işlemcili bir cihazdan alınmıştır.
    Burada kırmızı dikdörtgen içerisine alınan kısım, işlemci ailesini belirtmektedir.

Bu kısım çoğu tablette görüntülenmemektedir.
    Bu anormal bir durum değildir.

Peki bu bölüme nasıl ulaşabiliriz?
    Root Explorer, Root Browser veya benzeri bir uygulamayla /proc/cpuinfo dosyasını görüntüleyerek bu kısıma ulaşabiliriz.

İşlemciler bu kısımda aşağıdaki kodlarla belirtilmektedir.
    Cortex A5 - 0xc05
    Cortex A8 - 0xc08
    Cortex A9 - 0xc09
    Cortex A15 - 0xc0f

Cortex R4 - 0xc14
    Cortex R5 - 0xc15

ARM1136 - 0xb36
    ARM1156 - 0xb56
    ARM1176 - 0xb76
    ARM11 MPCore - 0xb02

Siz Ainol'un ATM7029 işlemcili tabletlerinde /proc/cpuinfo dosyasını açtığınızda CPU part: 0xc09 kısmında farklı bir değerle karşılaşıyorsanız:
    Ortaya atılan iddialar doğru demektir.
    Aşağıda paylaşılan incelemelerde ve ekran görüntülerinde tabletlerin /proc/cpuinfo dosyalarında bu kısım görüntülenmemektedir.
    Fakat farklı uygulamalarla yapılan incelemelerde tabletlerin işlemcilerin 4 çekirdekli olduğu açıkça görüntülenmektedir.

Tabletlerle ilgili yapılan incelemeleri ve bu incelemelerin ekran görüntülerini incelediğinizde:
    Ainol firmasının ATM7029 işlemcili tabletlerinde:
    İddia edildiği gibi Cortex A5 işlemciler kullanılmadığını kolayca anlayabilirsiniz.

Ortaya atılan iddiaların nedeni Ainol'u karalamak ve bu karalama sonucunda da nemalanmaktır.
    Ainol her ne olursa olsun, işlemci özelliklerinin çeşitli uygulamalarla basitçe görüntülenebileceğini bile bile yapılan iftiralarda dile getirildiği gibi bir şeyi asla yapmaz.
    Yapması da etik ve mantıklı değildir.
    Bırakın Ainol'u böyle bir şeyi hiç kimse yapmaz.
    Çünkü herkes, basit bir şekilde donanım özelliklerinin görüntülenebileceğini bilir.

Ainol Türkiye tarafından satışa sunulan ATM7029 işlemcili cihazlar:
    4 çekirdekli Cortex A9 işlemciye sahiptir.

Ürünlerin donanım özelliklerini görüntülemek için kullanılan uygulamalara aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:
    (Uygulamaların "Google Play" bağlantıları)

AnTuTu CPU Master

Kernel Tuner **root**

Quick System Info

Z - Device Test

Bu uygulamalar bağımsız geliştiriciler tarafından kodlanmıştır.
    Uygulama geliştiricilerinin hiç birinin:
    Ainol ile uzaktan veya yakından ilgisi yoktur.

(Dilerseniz donanım özelliklerini görüntülemek için farklı uygulamalar kullanabilirsiniz.)

İncelenen Tablet:
    Ainol Novo7 Venüs

proc/cpuinfo içeriği:
    (Bu dosyayı Root Explorer, Root Browser veya benzeri bir uygulama ile görüntüleyebilirsiniz.)

AnTuTu CPU Master

Kernel Tuner **root**

Quick System Info

Z - Device Test

İncelenen Tablet:
    Ainol Novo10 Hero II

proc/cpuinfo içeriği:
    (Bu dosyayı Root Explorer, Root Browser veya benzeri bir uygulama ile görüntüleyebilirsiniz.)

AnTuTu CPU Master

Kernel Tuner **root**

Quick System Info

Z - Device Test

Cortex A serisi işlemcilerin yapısını ve çalışma mantığını anlayabilmek:
    Konu ile ilgili yorum yapabilmek ve olumlu-olumsuz eleştirilerde bulunabilmek için işlemcileri çok iyi tanımak gerekmektedir.
    Söz konusu işlemcilerin dilinden anlamak ve ciddi iddialarda bulunmak için:
    Yapıldığı gibi özensiz, ciddiyetten uzak ve varsayımlardan oluşan forum alıntıları kullanmak doğru değildir.

Cortex A Serisi

Cortex A serisi işlemcilerle ilgili değer tablosu aşağıdaki gibidir.

Cortex A5

Cortex-A5™ işlemci ile ilgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
    Cortex-A5™ MPCore™ işlemci ile ilgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Cortex A9

Cortex-A9™ işlemci ile ilgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz.
    Cortex-A9™ MPCore işlemci ile ilgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz.

Cortex işlemciler ve mimarisi bir çok üründe kullanılmıştır.
    ATM7029 işlemci üreticisi Actions Semiconductor Co. Ltd.'dir.
    Üretici firma:
    Cortex A9'muş gibi gösterilebilecek bir Cortex A5 işlemci üretmediğini resmen açıklamıştır.
    Üretici firmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Cortex işlemciler ve mimarisi iddia edildiği gibi kalitesiz ve kötü değildir.
    Cortex A9 işlemcileri kötüleyen kişiler bu işi:
    Apple'den, Motorola'dan, Samsung'dan ve Sony'den daha mı iyi bilmekteler?
    Elbette ki hayır.
    Karalama kampanyasında bulunan veya Cortex A9 işlemcilere "Çöp" işlemci niteliği veren kaç kişi:
    Yukarıda adı geçen firma çalışanları kadar bilgi sahibidir?

Cortex A9 işlemcilerin ve mimarilerinin kullanıldığı bazı ürünler:
    Konuyla ilgili dökümana buradan ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Ainol, Cortex A5 işlemcisi kullandığı tabletleri:
    Cortex A9 işlemcili tabletler gibi piyasaya sürmemiştir.

Bu söylem tamamiyle asılsız ve dayanağı olmayan bir söylemdir.
    Bu iddianın nedeni:
    Ainol'u karalamaktır.

Rekabetin olduğu her yerde, her zaman olduğu gibi:
    Ainol'un rakipleri de prim yapabilmek için böylesine çirkin bir yola baş vurmuştur.

[size=medium]Ainol Türkiye olarak:
    İddiasında ısrarcı olan tüm bireyleri:
    Aşağıda açık adresi bulunan merkezimize davet ediyoruz.
    Kendilerine kayıt altına alınacak bir tartışma ortamında bu konuyu tartışmayı öneriyoruz.

Ainol Türkiye
    İstoç Ticaret Merkezi
    37. Ada No.: 9 Mahmutbey
    Bağcılar - İstanbul/Türkiye

Ainol Türkiye olarak:
    Bu asılsız çirkin iddiayı yargıya taşıma hazırlığındayız.
    İftira atmak bir suçtur ve kanuni olarak yaptırımları vardır.
    Ainol Türkiye avukatları şuan da bu asılsız iddiaları ortaya atan kişiler hakkında:
    Maddi ve manevi tazminat davaları açma hazırlığındadır.
    Ayrıca yine Ainol Türkiye avukatları:
    Bu asılsız iddialara yer veren internet sitelerinin kapatılmaları-erişimlerinin engellenmeleri içinde dava açma hazırlığındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ainolTürkiye -- 8 Ağustos 2013; 4:24:23 >

• ilginç
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.