Şimdi Ara

AİRBAG'li LS2 KASK ilk izlenim (foto) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
22.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaki pocket bikelar satilik mi?? :D
  • siyah vizörü gece takmanızı tavsiye etmem. gündüz kullanımı her ne kadar rahat olsada gece şehir içi tamamen aydınlatılmış yollarda bile görüş mesafenizi 15 metreye indiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madleon

siyah vizörü gece takmanızı tavsiye etmem. gündüz kullanımı her ne kadar rahat olsada gece şehir içi tamamen aydınlatılmış yollarda bile görüş mesafenizi 15 metreye indiriyor.

aydınlatma olan yerlerde idare edebiliyor ama ışıklandırma olmayan cevre yollarında kullandım görüş cok kötü.
    gunduz cıkıp geceye kalacagınızı biliosanız siyah vizör kullanmayın derim.
  • ben bu test sitesinin neye göre test ettiğini anlamadım
    bende 2 tane kask var bunların ikisinide testine baktım
    caberg trip (çene açılır) 5 yıldız vermişler
    shoei xr1000 (kapalı kask) bunada 2 yıldız vermişler

bana göre shoei caberg'în bu kaskına göre 10 numara hatta 1000 numara ses yok gürültü yok uğultu yok hatta şöyle söyliim shoei vizör açık hali ile bile gelen ses cabergden daha sessiz....

ls2 gerçekten çok merak ettiğim kasklardan hatta almak istiyorum. sebebimde shoei beyaz vizor parasından biraz fazlasına kaliteli olduğu söylenen kask cidden merakımı gidermek için almak istiyorum.

önemli bir not : siyah vizör mümkün oldukça gece kullanmamanızı tavsiye ederim. ilk mesajlarda ls2 için siyah vizor ile kapalı otoparkta bile sorun yok demiş. tamam sorun yoktur ama hızlandıkça ve hava karardıkça hiç iyi olmuyor yoldaki çukurları, su birikintilerini bile göremiyorsunuz. bu da sizin kaza riskinizi artırır malum türkiye yol şartları.

sevgi ve saygılar

• Airbag sensörleri nerde diye soru gelirse şaşırmayın

''Airbag'' terimi yerine başlıkta ve konu anlatımında ''hava pompalı yanak pedleri'' kullanılırsa daha yerinde olur
    .

Güzel kask hayırlısı olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Airbag sensörleri nerde diye soru gelirse şaşırmayın

''Airbag'' terimi yerine başlıkta ve konu anlatımında ''hava pompalı yanak pedleri'' kullanılırsa daha yerinde olur
    .

Güzel kask hayırlısı olsun...

pompalı airbag vs ne diyorum
  • hocam bende bu kaskı almaya kararlıyım fakat yanak pedleri çabuk yırtılıyo falan diye bi duyum aldım sizde bi sıkntı var mı _ bide bazı siterlerde güneş vizörü olduğu yazıyor bilgilerinde kaskın içinde güneş vizörü var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre erdik

hocam bende bu kaskı almaya kararlıyım fakat yanak pedleri çabuk yırtılıyo falan diye bi duyum aldım sizde bi sıkntı var mı _ bide bazı siterlerde güneş vizörü olduğu yazıyor bilgilerinde kaskın içinde güneş vizörü var mı ?

Ben FF 350 Cartoon modelini kullanmıştım. Düşük model 120 TL civarındaydı fakat iç süngeri ve yanak pedleri aynı zaten tüm kasklarında. 5,6 ay kullandım sadece kullanıma bağlı olarak onlar yumuşamaya başlıyor. İlk başta kask alırken bu sıkıyor bir üst modelini alayım diye düşünmeyin.

Bu modelde güneş vizörü olabilir, evet. Arayıp sormak en doğrusu aslında.
  • Hayırlı Olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafama yatti bende bir tane alayim

• Elinde bu kasktan olanlar cevap verebilir mi?

bu kasktan bende aldım, ancak incelerken başın üst kısmına gelen yerdeki çıkarılabilir pedin altında strafor vs benzeri darbe emici materyal göremedim, sizde durum nasıl?
  • arkadaşlar bende arıyorum ama açık kask alacağım acaba bu LS2 markanın bütün modelleri aynı sağlamlıkta mı birde ucuz olması beni şüphelendirdi nolan gibi ünlü bir kask firmasının kalitesinde ve daha ucuza satmasının nedeni nedir nolan 400 tl derken bunun kaskları neden 100 tl civarında ??
  • ozyy54 O kullanıcısına yanıt
    Hocam FF 396 modelindeki gibi dışardan kontröllü güneş camı var mıdır ? Ve ayrıca hala bu modeli tavsiye ediyor musunuz ? İyi günler :)
  • sharp testlerine fazla güvenmeyin derim 1.. 2.si kesinlikle gece siyah vizör kullanmanızı önermem.Mesela arabamın camlarındaki film dışardan bakınca içerisigörünecek kadar açık olmasına rağmen gece yansıma yapabiliyor. (3 numara lumar film olması lazım) 3.sü ise fiber olmayan kask almayın..
  • FF 396 modelini deneyen veya kullanan var mı ? Varsa yorumu nasil ?

• FF358'in dış kabuğu plastik (polikarbonat) bunun en üst modeli olan ff396'nın dış kabuğu fiberglasstır.

Kendi içerisinde dahili açılır kapanır koyu renk vizörü vardır.

Buğu yapar. Duruken veya çok yavaş giderken tek başına havalandırmaları açmak yeterli değil illa vizörü aralamak gerekiyor. Normal hareket halindeyken havalandırmalar yeterli oluyor vizörde buğu olmuyor.

Arkadaş 200km'de sorun çıkarmıyor demiş ama 60-70km hızda ben epeyce gürültü duydum

ff396'nın kaskın normal fiyatı 300TL-350TL civarı. 140TL'ye satılanlar genelde güvensiz olan FF351 modeli. AMAN DİKKAT!

Bir de LS2 kaskları alırken üretim tarihine bakın. üretim tarihi 1-2 yıldan eski kaskı asla almayın. Zaten kullanım kılavuzunda da "kullanım ömrü en fazla 5 yıldır" yazar. AEA sürekli kullanımda kaskın 3 yıl dayanabildiğini söylüyor.

Sharp testi tek kriter değildir amma yabana da atılmamalıdır. Ör:

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/ls2-ff351

Bu kaskın güvensiz olduğunu aldığı 1 yıldızdan anlayabiliriz. Zaten adamlar da şunu diyor 5 yıldız alan kaskları tercih edin alternatif olarak belki 4 yıldız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 12 Aralık 2014; 15:10:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.