Bildirim
Airbag Tamiri | Airbag hakkinda merak ettikleriniz. (22. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
-
Ben yapabilirmiyim ? ornek video veya foto gönderebilirseniz belki veya donus yolunda afyon , uşak, yada ankarada bu işi yapabilecek güvenli biri varsa özelden telefonunu verebilirseniz dönüşte ona uğrayayım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Organikse -- 13 Ağustos 2020; 22:26:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O saydığınız yerlerde tanıdığım yada duyduğum biri yok hocam.quote:
Orijinalden alıntı: Organikse
Ben yapabilirmiyim ? ornek video veya foto gönderebilirseniz belki veya donus yolunda afyon , uşak, yada ankarada bu işi yapabilecek güvenli biri varsa özelden telefonunu verebilirseniz dönüşte ona uğrayayım.
Onu siz yapamazsınız. Ama Oto elektrikçiye gösterin mesajı o yapabilir. -
Anladim , tesekkur ederim ilginize hayırlı geceler.
Merhaba dostlar öncelikle selamün aleyküm benim 2 hafta önce 2010 model 1.3mjet dizel Albea aracım sabah park ettim akşam iş çıkşı aracı çalıştırıp yürüyünce AIRBAG İKAZ IŞIĞI YANDI o hafta Cumartesi günü tüm sigortaları fişleri kontrol edip temiledim vites korumasının altındaki Airbag beyin fişine kadar söküp tattım ölçü aletiyle direksiyon sargısını ölçtüm herhangi bir sıkıntı çıkmadı direksiyon aırbag direncim 3ohm çıktı direksiyon altındaki aırbag sarı kablo uçlarına ölçü cihazı ile kısa devre ölçümü yaptım direksiyon sarmalına giren fişi çekince otomatik kısa devre sesi geldi topladım sonra ama arıza ışığım sönmedi sonraki hafta Cumartesi
Sanayide arkadaşımın dükkanına gittim cihaza bağlattım ve aırbag ile alakalı arıza çıkmadı
Bir aırbagciye götür dedi arabaya marş bastım bir de baktık bizim arıza lambası sönmüş
2 tane hava yastığı işi yapan dükkana gittim hemen İkaz ışığı sönük aracın onlar da cihaza bağladılar ve hiçbir hata çıkmadı
Sevinç’le ayrıldım lakin bugün yine arıza lambası yandı yani 4 gün sonra bir başka servise gittim ve cihaza bağladılar aırbag hava YASTIĞI FİŞEKLEME DİRENCİ YÜKSEK UYARISI ÇIKTI CİHAZDA ARIZAYI SİLDİLER 2 km yol yaptım sonra aracı tekrar çalıştırınca AIRBAG LAMBASI YİNE YANDI
YARDIMLARINIZI TALEP EDİYORUM
KİMSE BANA DİREÇ AT DEMESİN
KOLTUĞUN ALTINDA FİŞ YOK AYRICA SADECE SÜRÜCÜ TARAFINDA HAVA YASTIĞI VAR
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
direç yüksek dediği yer neresiydi tam olarak bakmadınız mı? Soketlerin tam oturmamasından kaynaklı olabilir sorununuz.(soketler tam oturmadığında erkek bölümde kısa devre yapmasını sağlayan bir metal vardır.)quote:
Orijinalden alıntı: aReSS_07
Merhaba dostlar öncelikle selamün aleyküm benim 2 hafta önce 2010 model 1.3mjet dizel Albea aracım sabah park ettim akşam iş çıkşı aracı çalıştırıp yürüyünce AIRBAG İKAZ IŞIĞI YANDI o hafta Cumartesi günü tüm sigortaları fişleri kontrol edip temiledim vites korumasının altındaki Airbag beyin fişine kadar söküp tattım ölçü aletiyle direksiyon sargısını ölçtüm herhangi bir sıkıntı çıkmadı direksiyon aırbag direncim 3ohm çıktı direksiyon altındaki aırbag sarı kablo uçlarına ölçü cihazı ile kısa devre ölçümü yaptım direksiyon sarmalına giren fişi çekince otomatik kısa devre sesi geldi topladım sonra ama arıza ışığım sönmedi sonraki hafta Cumartesi
Sanayide arkadaşımın dükkanına gittim cihaza bağlattım ve aırbag ile alakalı arıza çıkmadı
Bir aırbagciye götür dedi arabaya marş bastım bir de baktık bizim arıza lambası sönmüş
2 tane hava yastığı işi yapan dükkana gittim hemen İkaz ışığı sönük aracın onlar da cihaza bağladılar ve hiçbir hata çıkmadı
Sevinç’le ayrıldım lakin bugün yine arıza lambası yandı yani 4 gün sonra bir başka servise gittim ve cihaza bağladılar aırbag hava YASTIĞI FİŞEKLEME DİRENCİ YÜKSEK UYARISI ÇIKTI CİHAZDA ARIZAYI SİLDİLER 2 km yol yaptım sonra aracı tekrar çalıştırınca AIRBAG LAMBASI YİNE YANDI
YARDIMLARINIZI TALEP EDİYORUM
KİMSE BANA DİREÇ AT DEMESİN
KOLTUĞUN ALTINDA FİŞ YOK AYRICA SADECE SÜRÜCÜ TARAFINDA HAVA YASTIĞI VAR
TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN
-
Sadece hava yastığı fişek direnci yüksek uyarısı verdi ayrıntı vermediquote:
Orijinalden alıntı: M_aTRa_X
direç yüksek dediği yer neresiydi tam olarak bakmadınız mı? Soketlerin tam oturmamasından kaynaklı olabilir sorununuz.(soketler tam oturmadığında erkek bölümde kısa devre yapmasını sağlayan bir metal vardır.)
Alıntıları Göster
Fişek dediği hava yastığı arkasındaki tüp mü
Birde sorun tanburdan olsa korna çalışır mı
sürücü / yolcu * gerdirici / ateşleyici .... direnci yüksek yazmıştır başını kaçırmışsınız galiba. herhangi bir airbagciye gösterin hallederler.quote:
Sadece hava yastığı fişek direnci yüksek uyarısı verdi ayrıntı vermedi
Fişek dediği hava yastığı arkasındaki tüp mü
Birde sorun tanburdan olsa korna çalışır mı
Alıntıları Göster -
-
-
1.7 idealdir hocam. Bazıları 2.2 bazıları 1.7 verir.quote:
Fişek direnci 1.4ohm ile 1.7ohm arasında değer verdi
Bir arkadaş 2.2ohm dan aşağı olmaması gerektiğini söyledi
Bundan dolayı AIRBAG arıza ışığı yanmış olabilir mi?
Sizinki 1.4ten yükselip 1.7ye çıkmıştır. Airbag arızası görünmüyor orada.
-
Merhaba, aracım 2011 model pejo 5008 airbag arıza ışığı yanıyor ustama baktırdım sol koltuğun airbagi olduğunu söyledi ancak sanırsam soket veya kablo temazsizlik arızası çünkü yanip yanip sönüyor. Sonuyo bazen koltuga bi dirsek atiyorum tekrar yaniyo yada tam tersi yaniyo bi dürtüyorum koltuğu sönüyor. Aşağıdaki soketi taktim cikardim birkaç defa ama olmadı. Istanbuldayim maslaga ugramayi düşünüyorum ama eğer düşündüğüm gibi bi kablo veya soket arızasıysa eğer aşağı yukarı işçilik dahil maliyeti ne kadar olur acaba? Malum piyasa belimiz bukuldu ona göre kendimi hazırlayıp öyle geliyim.
Kolay gelsin.
@Reiss02
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kont_deep -- 21 Eylül 2020; 5:5:34 >
soketi söküp erkek soket içinde bulunan kısa devre yaptıran sacı çıkarıp deneyin.quote:
Orijinalden alıntı: kont_deep
Merhaba, aracım 2011 model pejo 5008 airbag arıza ışığı yanıyor ustama baktırdım sol koltuğun airbagi olduğunu söyledi ancak sanırsam soket veya kablo temazsizlik arızası çünkü yanip yanip sönüyor. Sonuyo bazen koltuga bi dirsek atiyorum tekrar yaniyo yada tam tersi yaniyo bi dürtüyorum koltuğu sönüyor. Aşağıdaki soketi taktim cikardim birkaç defa ama olmadı. Istanbuldayim maslaga ugramayi düşünüyorum ama eğer düşündüğüm gibi bi kablo veya soket arızasıysa eğer aşağı yukarı işçilik dahil maliyeti ne kadar olur acaba? Malum piyasa belimiz bukuldu ona göre kendimi hazırlayıp öyle geliyim.
Kolay gelsin.
@Reiss02
-
-
cihaza bağlayıp arızaları silmek gerekiyor. doğru sacı sökmüşsünüz.quote:
Hocam hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim anca aksiyon alabildim. Bahsettiginiz sac parçayi ( inşallah doğru parçadır çünkü tekrar yerine sokabilirmiyim bilmiyorum) çıkarttım ancak ışık yanmaya devam ediyor. şimdi ne yapmam lazim acaba?
@M_aTRa_X
Eğer sonuç düzelmezse koltuk kumaşı sökülüp airbag e giren soketede aynı işlemi yapmanız gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 23 Eylül 2020; 16:1:59 >
-
Çok saolun hocam Allah razi olsun demekten başka sizin icin yapacak birşeyim yok maalesef hic bir menfaat gözetmeksizin forumda insanlara verdiginiz cevaplara hayran kaldım. Peki bu koltuk kumasini ben sokebilirmiyim zor bir işlemmi acaba? Yoksa profesyenel bi yere mi gitmem gerek?
Eliniz yatkınsa koltuğun arka bölümünü söktüğünüzde solda airbagi görürsünüz. kumaş klipslerini çıkarıp airbag i ordan ayırıp soketini kontrol edebilirsiniz. Gelen kabloyu komple kontrol edin kesik vs var mı diye. Eğer soket ucundan vs kopma varsa mecburen soket değişimi yapmanız gerekiyor bunun için bir airbag servisine uğramanız daha iyi olur.quote:
Çok saolun hocam Allah razi olsun demekten başka sizin icin yapacak birşeyim yok maalesef hic bir menfaat gözetmeksizin forumda insanlara verdiginiz cevaplara hayran kaldım. Peki bu koltuk kumasini ben sokebilirmiyim zor bir işlemmi acaba? Yoksa profesyenel bi yere mi gitmem gerek? -
Hocam elim cok yatkındır aslında ama işin içinden çıkamadım eski arabalarimda koltugun arkasi genelde plastik olurdu ama bunda komple kumas masasi falanda var masayi cikarttim ama yine de kilifi sokemedim. Vel hasıl iceri elimi soktugumda sanki kopuk bi kablo geldi airbagin orda ama emin değilim bi sıçan kuyruğu falan da olabilir tabi. Yani üstad nereyi önerirseniz ben oraya gideyim bari sizin yeriniz varmi? Maslaktaki yer sizin yeriniz mi?
@M_aTRa_X
-
Ben ankara ivedikteym malesef.quote:
Hocam elim cok yatkındır aslında ama işin içinden çıkamadım eski arabalarimda koltugun arkasi genelde plastik olurdu ama bunda komple kumas masasi falanda var masayi cikarttim ama yine de kilifi sokemedim. Vel hasıl iceri elimi soktugumda sanki kopuk bi kablo geldi airbagin orda ama emin değilim bi sıçan kuyruğu falan da olabilir tabi. Yani üstad nereyi önerirseniz ben oraya gideyim bari sizin yeriniz varmi? Maslaktaki yer sizin yeriniz mi?
@M_aTRa_X
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X