Şimdi Ara

Airbrush verimsiz çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fengda BD 133 0,3mm airbrush'ım var 3-4 yıl oldu alalı ama çok kullanmadım belki 10-15 kez kullanmışımdır çünkü verim alamıyorum bu da onu kullanmam konusunda hevesimi kırıyor. Temiz tutuyorum. Bir de el yapımı kompresörüm var buzdolabı motorundan..

Sorunum;

Çok fazla tıkanıyor sanki ve bir de boyama çapı çok dar gibi geliyor. Mesela 15x100 cm lik bir mdf yi boyarken 1 saat kadar zaman harcıyorum, tıkanmalar temizleme uğraşıları bir gidip bir gelmeler çile oluyor.

üzerindeki tetik çift özellikli ama tam olarak bilinçli kullanamıyorum. aşağı bastırınca sadece hava üflüyor, geri çekince boya geliyor ama çok dar çaplı geliyor ve uzun süre stabil püsküremiyor. 3-4 sn sonra kesiliyor tetiğe birkaç kez pompa yapıyorum. tekrar geliyor sonra yine kesiliyor.

Boyaları suyla bir miktar seyreltiyorum ama nafile...
    1- Siz boyayı koymadan önce süzüyor musunuz?
    2- Benim el yapımı kompresör yeterli gücü mü üretemiyor acaba?
    3-iğneyi ne kadar mesafe uçtan çıkartarak montajlamalıyım?
    4- bu model airbrush için 0,5-0,6 mm nozzle kullanabilir miyim? nozzle başlığı vs herşey değişmeli mi?
    5-Yoksa tamamen yeni bir airbrush mı alsam?
    http://urun.gittigidiyor.com/yapi-market-tamirat/sparmax-pa-100-0-5mm-plastik-airbrush-208887251?gclid=CLLaiYS36ssCFcfgGwod1oQIMA&ggmktg=PaidSearch*PLA*232253847*22324027887*58375879407*pla**pla-79002907647&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0
    Bu model ucuz bi model 0,5 mm olması büyük yüzeyde kullanmam için uygun olur mu sizce?

• Bazı boyalar suyla, akolle ya da tinerle inceltilir. Kullandığınız boyaya göre inceltmeniz lazım. Boya süt kıvamında olacak. Bence boya çok kalın tıkanıyor... Kompresörü kaç barda kullanıyorsunuz?
  • Teşekkürler... Evet galiba yeterince inceltmiyorum. Akrilik boya kullanıyorum.. su ekliyorum ama 1e1 eklersem kapatıcı olmuyor sanki... Ama bi deneyeyim süt kıvamını..
    Peki bir şey sorsam 0,3 mm airbrush mesela 20 cm yükseklikten kullanılsa, yüzeyde kaç cm çapında boyama yapar?? Yaklaşık olarak yani???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.