Şimdi Ara

aırtıes aır 5340 150mbps kullanan varmı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
10.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar ben bu modemi kullanmaya dün başladım fakat internetimde çok belirgin bir yavaşlama var nedir bunun sebebi ?

Edit : Sorun çözüldü bağlantımdan kaynaklanıyormuş ttneti arayıp hallettim. Modem gerçekten çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Twelve -- 3 Şubat 2012; 17:27:33 >
  • Arkadaşlar merhaba konuda açmıştım ama burada da sormak istiyorum air 5340 larda dns nasıl değiştireceğiz. Değiştirsem bile kabul etmiyor siteler açılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Arkadaşlar merhaba konuda açmıştım ama burada da sormak istiyorum air 5340 larda dns nasıl değiştireceğiz. Değiştirsem bile kabul etmiyor siteler açılmıyor.

Degisiklikten sonra kapa ac modemi ayrica farkli bir tarayicidan (mozilla chrome) dene bazen hafizadan alabilir tarayici. Dns degisikligi yapıldıgında boyle bir sorun olmuyor cunku bi yerde bi yanlislik yapiyor olabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccnablade

quote:

Arkadaşlar merhaba konuda açmıştım ama burada da sormak istiyorum air 5340 larda dns nasıl değiştireceğiz. Değiştirsem bile kabul etmiyor siteler açılmıyor.

Degisiklikten sonra kapa ac modemi ayrica farkli bir tarayicidan (mozilla chrome) dene bazen hafizadan alabilir tarayici. Dns degisikligi yapıldıgında boyle bir sorun olmuyor cunku bi yerde bi yanlislik yapiyor olabilirsin.

Bir suru dns kodu var ve bircogunu denedim ama sonuc ayni. Sayfa engellendi yazisi cikmiyor ama sayfa bembeyaz kaliyor ve zaman asimi oluyor.
  • 208.67.222.222 ve 208.67.220 220 dene ve tarayicinin hafizasini silip yeniden dene yada www. yazmadan dene. ayn adresi yazdiginda direk hafizadan cikartiyor tarayici sen dnsleri degistirsende
  • quote:

208.67.222.222 ve 208.67.220 220 dene ve tarayicinin hafizasini silip yeniden dene yada www. yazmadan dene. ayn adresi yazdiginda direk hafizadan cikartiyor tarayici sen dnsleri degistirsende

yardimin icin tesekkurler aksam denerim. Olmazsa yine yardiminizi isteyebilirim :)
  • quote:

208.67.222.222 ve 208.67.220 220 dene ve tarayicinin hafizasini silip yeniden dene yada www. yazmadan dene. ayn adresi yazdiginda direk hafizadan cikartiyor tarayici sen dnsleri degistirsende

Malesef değiştirdim ve tarayıcıları temizledim yine açılmıyor
  • Air serilerinde dns tutmama gibi bir sorun yok baska bisey vardır. bilgisayarin ag kartina yaz dnsleri o zaman aciyormu?
  • quote:

Air serilerinde dns tutmama gibi bir sorun yok baska bisey vardır. bilgisayarin ag kartina yaz dnsleri o zaman aciyormu?

Şuan geçici çözüm buldum ama her site açılmıyor sadece bazıları açılıyor.
    Açılmayanlarda bekleniyor yazısı çıkıyor ve 1 dakika sonunda zaman aşımı oluşuyor.
  • quote:

quote:

Air serilerinde dns tutmama gibi bir sorun yok baska bisey vardır. bilgisayarin ag kartina yaz dnsleri o zaman aciyormu?

Şuan geçici çözüm buldum ama her site açılmıyor sadece bazıları açılıyor.
    Açılmayanlarda bekleniyor yazısı çıkıyor ve 1 dakika sonunda zaman aşımı oluşuyor.

Son firmware yeniden yükle fabrika ayarına almadan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 6 Mayıs 2012; 19:59:06 >
  • Airties RT-205 modemim bozulduğu için Air 5340 modem satın aldım.

Yalnız Air 5340 ile ilgili aşağıdaki problemler var:

1-Modem arayüzü çok yavaş çalışıyor ; modem web arayüzüne hemen girebiliyorum fakat menuler arası geçişler çok yavaş.
    2-Bazen modemi çalıştırdığımda internete bağlanıyor fakat güç ışığı dahil olmak üzere hiçbir ışık yanmıyor.
    (Gerçi normalde düzgün olarak modemi çalıştırdığım zamanlarda da güç ışığı hemen değil fakat 4-5 saniye sonra yanıyor,bu bir problem mi?tam olarak bundan da emin değilim?)

Bu iki problemin nedeni ne olabilir?Sizce modem arızalı mı?Daha alalı bir hafta bile olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 10 Mayıs 2012; 12:11:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartox

Airties RT-205 modemim bozulduğu için Air 5340 modem satın aldım.

1-Modem arayüzü çok yavaş çalışıyor ; modem web arayüzüne hemen girebiliyorum fakat menuler arası geçişler çok yavaş.
    2-Bazen modemi çalıştırdığımda internete bağlanıyor fakat güç ışığı dahil olmak üzere hiçbir ışık yanmıyor.
    (Gerçi normalde düzgün olarak modemi çalıştırdığım zamanlarda da güç ışığı hemen değil fakat 4-5 saniye sonra yanıyor,bu bir problem mi?tam olarak bundan da emin değilim?)

Bu iki problemin nedeni ne olabilir?Sizce modem arızalı mı?Daha alalı bir hafta bile olmadı

arayuz eskisi gibi normal acılması lazım. dediklerine gore arizali gozukuyor. iade etmeyi dene servise goturdugunde saglam diyebilirler. power isiginin 3 4 sn sonra gelmesi normal bu arada

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tartox

Airties RT-205 modemim bozulduğu için Air 5340 modem satın aldım.

arayuz eskisi gibi normal acılması lazım. dediklerine gore arizali gozukuyor. iade etmeyi dene servise goturdugunde saglam diyebilirler. power isiginin 3 4 sn sonra gelmesi normal bu arada

modemi teknosa'dan aldım.İade için teknosayla mı yoksa modemin üreticisiyle mi görüşmeliyim?

• teknosaya iade etmen gerekir.
  • Arkadaşlar modem ile ilgili problemi çözdüm , sorun modemde değilmiş

Modem web arayüzünün yavaş çalışması , firefox'un default web browser olmasından kaynaklanıyormuş.
    Internet explorer'da yavaş çalışıyor fakat firefox'da modem arayüzü olması gerektiği gibi çalışıyor.

Bağlantı sorunu ise modem kaynaklı değil , fakat network'un güç ayarlarından kaynaklanıyormuş.

Bağlantı problemi ise şu şekildeydi:

Modemi ilk açtığımda internet bağlantısı sağlanamıyor ve network bağlantısı ise unidentified network şeklinde tanımlanıyordu.Daha sonra modemi kapatıp açtığımda düzgün bir şekilde internete bağlanıyordu.
    Unidentified network olarak internete bağlanılmadığında modemin güç ışığı dahil hiçbir ışığı yanmıyordu.

Bunun sebebi ise network güç ayarlarında , güç tasarrufu için bilgisayar ethernet bağlantısını kapattığı için internete bağlantı sağlanamıyormuş.(Bunu farkedene kadar microsoft'un unidentified network sorunu için önerdiği adımların bir kısmını yaptım ve tabi ki problemin çözümü bunlar olmadığı için başarılı olamadım ; network sürücüsünü güncelleme , modem yazılımını güncelleme ,DNS ön belleği temizleme resetleme vb.. )

Çözüm ise network için güç tasarrufu seçeneğini kaldırmak oldu:
    Bunun için Network and sharing center>>Local Area Connection>>Properties>>Configure>>Power management'dan Allow the computer to turn off this device to save power seçeneğinin yanındaki tick'i kaldırıp OK diyorsunuz

• network adapter'ın güç tasarruf seçeneğini kaldırmama rağmen dün ve bugün yine aynı problem oluştu.
    Dün google dns kullandığımdan , modemde de DNS ayarlarını google DNS'ye göre ayarladım.
    Problem düzelir gibi oldu fakat bugün yine aynı problem oluştu.

Bugün de Network and sharing center>>Local Area Connection>>Properties>>TCP/IPv4 'den IP'yi otomatik
    olarak atamayacak şekilde , manuel olarak ayarladım ve sanırım sorun nihayet çözüldü

Modemi çalıştırdığımda önce unidentified network hatası verir gibi yapıyor fakat daha sonra kendiliğinden internete bağlantısını gerçekleşiyor,mevcut network bağlantısı da troubleshoot'dan baktığımda sorunsuz gözüküyor

Aynı problemi yaşayanlar için yukarıda anlattıklarım yardımcı olur umarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tartox -- 16 Mayıs 2012; 15:33:33 >

• Arkadaşlar sanırım daha kesin bir çözüm buldum , unidentified network belirmeden doğrundan network bağlantısını aşağıdaki yolla gerçekleştirmeyi başardım

Öncelikle network adapterın fiziksel adresini öğreniyoruz ,bunun için:
    1-başlat>>çalıştır>>cmd
    2-ipconfig /all komutunu giriyoruz.
    3-network adapterın fiziksel adresini buradan not alıyoruz.

Daha sonra :
    1-Network and sharing center>>Local Area Connection>>Properties>>Configure>>Advanced'e geliyoruz:
    2-Burada Network Address'e geliyoruz , normalde value not present şeklindedir , daha önce not aldığımız network adapter'ın fiziksel adresini aralarında tire olmadan value kısmına giriyoruz ve OK diyoruz

• Tam düzelttim derken nedense bugün yine unidentified network sorunu oluştu.
    Sorunu daha önce anlattığım şekilde düzeltiyorum fakat hemen ertesi günü , herseferinde aynı problem oluşuyor.Gerçi modemi ilk çalıştırdığımda unidentified network hatası veriyor fakat modemi tekrar kapayıp açınca sorunsuz olarak internet bağlantısı sağlanıyor.
    Bunun dışında sorunsuz bir modem , 4 adet ethernet portunun oluşu da büyük avantaj
  • Bu sefer tanımlanamayan ağ problemine çözüm bulmayı büyük olasılıkla başardım.
    Modemin firewall ayarlarında mac filtrelemeyi kapattım ve şuan için bir sorun gözükmüyor.

Fakat bu modemi kullanan arkadaşlardan bir ricam var:

Modemin default ayarlarında (fabrika ayarlarında) normalde bu seçenek(firewall>>mac filtreleme) aktif midir?
    Modemin web arayüzünden bu seçeneği kontrol edebilirseniz sevinirim.

(Çünkü kurulumdan sonra bu seçeneği kendim aktif hale getirmiş olabilirim ,belki de normalde firewall ayarlarında bu seçenek aktif değil ama tam olarak hatırlayamıyorum.)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.