yaklaşık 2 ay önce airties air 5440 modem aldım, son zamanlara kadar sorunsuz kullandım ancak bir kaç haftadır şöyle bir sorun yaşıyorum; evde kullandığım macbook, iphone, ipad gibi cihazlarda sürekli wi-fi kullanıyorum, ancak arada bir birden bire bağlantıları kopuyor, modemi algılamıyor gibi oluyor.. her 3 cihazda da bunu yaşıyorum, ancak bu olurken modemin bağlantılarında ya da üzerindeki ışıklarda hiçbir eksiklik/problem görünmüyor.. sanki cihazlarda sorun varmış gibi geliyor ama üçünde de aynı problem olması pek mantıklı gelmiyor açıkçası.. modemde ne gibi bir sorun olabilir?
cihazların wi-fi ayarını kapatıp bir süre sonra açtığımda tekrar modeme bağlanıyorlar ama?!
aynı problemi 2-3 gündür bende yaşamaya başladım suan wınn dan bağlanıyorum ama daha önce modem hiç sorun vermemişsti bize yardımcı olabilecek varsa (air5440)
quote:
Orijinalden alıntı: ICDeddPeople
yaklaşık 2 ay önce airties air 5440 modem aldım, son zamanlara kadar sorunsuz kullandım ancak bir kaç haftadır şöyle bir sorun yaşıyorum; evde kullandığım macbook, iphone, ipad gibi cihazlarda sürekli wi-fi kullanıyorum, ancak arada bir birden bire bağlantıları kopuyor, modemi algılamıyor gibi oluyor.. her 3 cihazda da bunu yaşıyorum, ancak bu olurken modemin bağlantılarında ya da üzerindeki ışıklarda hiçbir eksiklik/problem görünmüyor.. sanki cihazlarda sorun varmış gibi geliyor ama üçünde de aynı problem olması pek mantıklı gelmiyor açıkçası.. modemde ne gibi bir sorun olabilir?
cihazların wi-fi ayarını kapatıp bir süre sonra açtığımda tekrar modeme bağlanıyorlar ama?!
slm. eğer 1 saat felan bağlantı varken kesiklik felan oluyorsa bi ihtimal dhcp server kira süresi kısa olabilir. modeminizin dhcp server ayarlarını bi gözden geçirin. bir wifi kanalınızı değiştirmeyi deneyin. yakınınızda yüksek güçlü enterferans yaratan bir cihaz sizi koparıyor olabilir.
Sorun belli aralıklarla tekrarlıyorsa eger kablosuzda modemi kapatıp acmadan sorun cozulmuyordur sanırım kablo ile baglandigindan sıkıntı olmuyordur sanırım sorunun bu sekilde ise cihazın wifisinde sorun vardir. Yazilimi guncel ise 1.2.0.12 olmasi lazim. Airties cagri merkezinden kayıt olusturp servise gonder.
konuyu hortlattıgım için üzgünün ama aynı modemde ayni sorun bendede var wireleste kullanırken ilk açtıgım anda 20-30 saniyede gidiyor bu olay yaklasık 15 dk kadar aç kapalarla devam ediyor 15 dk içinde en az 10-11 kez açıp kapıyorum daha sonra biraz normalleşiyor 15dk da filan 1 kez gitmeye başlıyor daha sonra yarim saat 1 saatde 1 kez gidiyor ayrica internette alakalı bir sey dedil net gitmiyor modem kopuyor
undis06U
kullanıcısına yanıt
Değerli Müşterimiz,
Aşağıda paylaştığım dökümandaki işlem basamaklarını uygulayınız.
konuyu hortlattıgım için üzgünün ama aynı modemde ayni sorun bendede var wireleste kullanırken ilk açtıgım anda 20-30 saniyede gidiyor bu olay yaklasık 15 dk kadar aç kapalarla devam ediyor 15 dk içinde en az 10-11 kez açıp kapıyorum daha sonra biraz normalleşiyor 15dk da filan 1 kez gitmeye başlıyor daha sonra yarim saat 1 saatde 1 kez gidiyor ayrica internette alakalı bir sey dedil net gitmiyor modem kopuyor
O modelde sorun vardi zaten wifi olarak garantisi varsa servise gonder yakında tamamen gider wifi ozelligi garantiside bittiğinden ücretli yaptırmak zorunda kalırsın.
google yaz Air 5440 kablosuz sorun diye forumda acilan konular sayfalarca cikar karsına
Bu şekilde çalışmayı özellikle hem destek ve reklam verilmesini 4 veya 3 sene önce yöneticilerinize dile getirmiştim yeni yapmaya başladınız büyük bir adım olmuş süreç olarak sanırım.
Keza aynı şekilde anteni cikan cihaz cikartın demiştim onuda 2 sene önce söylemistim bu sene çıkarttınız sanırım.
Yine vpn özelliği olmayan cihazlarıda söylemiştim 2 sene önce war 141 modelinden sonra bu sene 5650 ile cikarttınız sanırım.
Birde şu yeni cıkarttınız cihazları internet sitenize ekleseniz. Satışta olan bir cihaz sizin kendi sitenizde yok. air 5650 ve air 4440 hariç onları eklemeyi başarmışsınız.
En basit örneği bu sitede reklam verdiğiniz homeplug Air 500 adaptor satışta olan bir cihazmı? Yeni mi çıkacak? Ürün özellikleri nelerdir? Linki tıkladıımda ana sayfanıza yönlendiriyor?
Yine bir başka örnek
Air 4443 modelini Benim bildigim 4 serisi access pointdir. Aşağıya linke bakıp bu cihazın tam olarak ne işe yaradığını bana söyleyebilirmisin? Bu cihaz adsl modem mi yoksa bir access point mi?
müşteri hizmetlerini aradim durumu anlattim zaten modemim kabloda iken sorun yaratmıyor net gün boyunca hiç gitmiyordu diyebilirim ayrıyetten hızıda yükseldi neyse aradim bir kaç adim söyledi uyguladik tabi bunları konusurken net gene 20dk konustuysak 10 defa gitti en son modemde sorun var ücretsiz kargomuz ile gönderin sorun halledelim halledemezsek degişim yapariz dendi ılımlı yaklastilar bakalım 7 gün gibi bir süre verildi su ana kadar modemde sorun olması dısında müsteri hizmetlerine kolay ulaştık ılımlı yaklasıldık 7 gün sonra tekrar yazarim baska arkadaslarda yararlanır eger sorunu olan olursa
arkadaşlar pazartesi öglen gibi kargoya verdigim ürün bugun çarşamba bugun öglen geldi ürün üzerinde onarildi yaziyor denedim degişen birsey yok gene 15dk içinde 10 defa modemde kopma oldu müşteri hizmetlerni tekrar aradım yogunluk ulasamadim bide kagit üzerinde manufacturing script fw recovery ile düzeltildi ürün onarildi diyor bu nedemek
BEn de aynı sorundan muzdaribim bilgisayarda net var ama wifi gitti yine ama I Pad i yanına getirip bağlayınca net düzeliyor o gider gitmez yine aynı hal
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme