Şimdi Ara

AirTies RT 103 kablolu modemi kablosuz nasıl yapılır. Üstadlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar ben Masaüstü kullanıcısıyım ve kablolu modemim var. (AirTies RT 103)
    Şimdi Masaüstü bilgisayarımı kardeşime verdim kendimede Sony Vaio FW21E notebook aldım.

Yapmak istediğim;
    Ben Bu kablolu modem ile masaüstü pc ile internete girmek ve access point ilede kablosuza çevirip kablosuz olarakta laptop tan internete bağlanmak.

Elimizdeki Malzemeler:

1 Adet Masaüstü bilgisayar
    1 adet notebook
    1 adet AirTies RT 103 kablolu modem.

Asıl Sorum Şu;

Bu işlemleri yaparken bağlantı hızımda düşme olur mu?
    Yada yok kardeşim access point le uğraşacağına al bi kablosuz modem hem notebook ta hem deskop ta kullan bağlantındada düşme olmaz mı dersiniz?
    Yada AirTies RT 103 ile uyumlu çalışan xxx marka access point ile canavar bi şekilde bu işi hem maddi olarak hemde performans olarak bu işi çözersin mi dersiniz?

Kullancağım alan;
    Evin içinde 5 odalı bi evde oturuyorum en fazla 20 metre uzaklaşıcam modem den.

Son Olarak;
    Eğer Access point ile bu işi çözersiniz derseniz Airties RT103 ile en uyumlu ve performanslı access pint olarak hangisi tavsiye edersiz?
    Yada Kablosuz modem al derseniz hangi marka ve model benim için uygun olur. internet hızımı etikelemeyecek şekilde..

Yardımlarını esirgemeyen arkadaşlarıma şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCaRizMa -- 23 Kasım 2008; 3:01:52 >

• Airties Ap-302 ve Ap-400 problemini çözer.Farkları ise Ap400 5 port ethernet ve wifi anten değiştirilebilir. Ap-302 de ise tek port ethernet vardır ve de wifi anten değişmez.
  • Daha önce telekomdan modem ile ilğili anlaşma yapmamışsanız,internet hattınızı kapattırın ve yeniden açtırın,bu arada bir kablosuz modeminiz olacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sistemtasarim

Airties Ap-302 ve Ap-400 problemini çözer.Farkları ise Ap400 5 port ethernet ve wifi anten değiştirilebilir. Ap-302 de ise tek port ethernet vardır ve de wifi anten değişmez.

AirTies AP-301 (veya AP-302)'lerde "tek port ethernet çıkışı" yoktur. O söz konusu AP'lerin WAN kablolu girişidir. Yani RT-103 gibi tek ENet portlu kablolu bir ADSL modemi bir düz Cat5 ethernet kablosu kullanarak AP-301/302'ye o WAN girişinden bağlayabilirsiniz.

Eğer AP-400 kullanılırsa, onun arkasında 4'lü ENet çıkışı (switch olarak çalışan) bir düzen olduğundan, onlardan birisi kullanılarak masaüstü bilgisayarın ethernet girişinden o PC'nin internet bağlantısı kablolu olarak sağlanır. AP-400'ün "anteninden" de dizüstüne "kablosuz internet erşimi" sağlanır.

Şu önümüzdeki birkaç gün için AirTies AP-400, hepsiburada.com'da özel indirimde. Bu indirimli fiyatıyla almaya değecektir. Ayrıca, daha ekonomik çözümler olarak aşağıdaki ürünleri tavsiye edebilirim:

1)http://www.hepsiburada.com/netgear-wgt624-108-mbps-super-wireless-router-4-port-switch/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd48378

2)http://www.hepsiburada.com/netmaster-wds-540-wireless-accsess-point-router/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd71638

3)http://www.hepsiburada.com/airlive-wt-2000ap-125-mbps-turbo-g-kablosuz-access-point/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd999889

Üstelik bu sonuncular "router" özellikli (AP-400'da "router özelliği" yok...) ama RT-103'de "router özelliği" zaten var olduğundan başlığı açan arkadaşın durumu için kullanacağı 2. cihazın router'lı olması gerekli değil...

• quote:

Orjinalden alıntı: ByCaRizMa

Bu işlemleri yaparken bağlantı hızımda düşme olur mu?
    Yada yok kardeşim access point le uğraşacağına al bi kablosuz modem hem notebook ta hem deskop ta kullan bağlantındada düşme olmaz mı dersiniz?
    Yada AirTies RT 103 ile uyumlu çalışan xxx marka access point ile canavar bi şekilde bu işi hem maddi olarak hemde performans olarak bu işi çözersin mi dersiniz?

Kullancağım alan;
    Evin içinde 5 odalı bi evde oturuyorum en fazla 20 metre uzaklaşıcam modem den.

Bağlantı hızınız (yani TTNet'in verdiği 1024, 2048 gibi olan bağlantı hızınız, teoride düşmez ama pratikte zaten 1024 yerine 850-900 alınabiliyor... Keza iki ayrı bilgisayar aynı anda hızlı bir şekilde ve uzun süreli indirme (download) yapmaya başlarsa, bu bağlantı hızı haliyle ikisi arasında ve genelde eşit olmayan bir şekilde düşecektir.

Bir kablosuz AP ilave ederek durumun ne kadar başarılı olacağına gelirsek:

Bu kablosuz AP'u RT-103'e yakın bir yerde konuşlandıracağınızı varsayıyorum. RT-103 & AP'nun olacağı odada mıdır masaüstü bilgisyara? Bu arada sizin dizüstü bilgisayarınız daha çok nerelerde çalışacak?

Evinizin oda yerleşim durumunu kısaca tarif edebilirseniz, belki biraz daha fazla yardımcı olunabilir!...

• Koblolu internetimi koblosuz yaptırmak istiyorum internet tarifemi değiştirmem gerekirmi yoksa sadece modemi değiştirmem yetermi

bu konulardan pek anlamam da
    ilgilendiğiniz için saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proob -- 22 Mart 2009; 16:38:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.