Şimdi Ara

Airties rt-205 firmware güncelleme (DNS sorunu olanlar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
35.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • esn son cikan en firmware i yukluyorum gine tr aciliyo ve version degismiyor
  • Mrb. arkadaşlar konu açmadan belki cevap verilebilir diye yazıyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar şimdi biz yeni bir modem alacağız ve airties RT-205 modem düşündük. Şimdi bu modemler sabit DNS limi oluyor? yani biz youtuba girmek için 4.2.2.1 4.2.2.2 yazıyorduk bu modemi alırsak hiçbir değişiklik yapamayacakmıyız? Youtuba açıldı ama yine de bu olayı bilmiyorum bir ksııtlama varsa çok kötü? Lütfen bilgisi olan cevap verirse çok memnun oluruz hafta sonu modem alacağızda?
    Saygılar sunarım, iyi günler herkese..
  • sıfır modem alacaksanız başka markalara yönelin airties sabit ttnet dns leri ile geliyor, ama isterseniz 3 seçeneğe siz dns girebilirsiniz ayrıca bilgisayar ayarlarından da dns girme imkanı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muzo86

sıfır modem alacaksanız başka markalara yönelin airties sabit ttnet dns leri ile geliyor, ama isterseniz 3 seçeneğe siz dns girebilirsiniz ayrıca bilgisayar ayarlarından da dns girme imkanı var.

Üstad çok tşk ederim cevap için. Başka yerlere de yazdım ama kimse cevap vermiyor. Biraz yardımcı olabilir misiniz acaba bana? Madem ben ağ bağlantılarım TCP/IP ayarlarından DNS girebiliyorum, o zaman modemdeki sabit DNS nerede dezavantaj oluşturuyor onu anlamadım. Şimdi youtube kapalıyken airties modemi olanlar windowsta DNS ayarlarını değiştirse bile modemin fabrika ayarı değişmediği için o siteye giremiyorlarmıydı?
    Eğer bu DNS işi böyleyse 100 TL civarı başka modem alacağız. Bir sorum daha olacak anten gücü bağlantı kalitesini acaba ne kadar etkiler. Yani birinde 2 DBİ diğerinde 5 DBİ ise (diğer özellikler aynı farzedersek) 5 olanmı daha iyi kablosuz bağlantı imkanı sunar? Zyxcel modemlere baktımda sizce bu aşağıdakiler kaliteli ve işimizi rahat görebilirmi? )Karşı dairenin üstü; çapraz üst komşuyla ortak internet kullanacağız)
    http://www.hepsiburada.com/Liste/zyxel-p-660w-t1-v3-adsl-modem/ProductDetails.aspx?productId=bd100419&categoryId=3009801
    http://www.hepsiburada.com/Liste/zyxel-p-660hw-t1v3-80211g-kablosuz-4-port-adsl2-modemrouter/ProductDetails.aspx?productId=bd93075&categoryId=3009801
    Saygılar sunarım, iyi günler..

• modemde ttnet'in dns ayarları sabit ve değiştirilemiyor. sadece 3. dns adresi kısmı var oraya mesela 8.8.8.8 yazarsak google dns oluyor.
  • airties rt-102 kullanıyorum ben dns sorunu aştım modeme reset atıncada opendns kalıyor fakat airties programından ttnet kullanıcı adımı ve şifremi yazınca tekrar telekom dns oluyor airties'in türkçe olan programıyla bir ilgisi olabilir program otomatik olarak telekom dns ile değiştiriyor sanırım bu programın ingilizce sürümü varsa biri verebilirmi yada bu programı kullanmadan nasıl kullanıcı adımı ve şifremi girebilirim
    resetten dnsnin telekom olması sorununu şöyle hallettim
    ilk önce global(ingilizce)olan firmwareyi bilgisayara indirdim sonra modemin internet fişini çektim
    firmwareyi modeme kurdum telnetten dns ayarını yaptım modem sayfasından dns bölümünden kaydet'e(save) tıkladıktan sonra modemi fabrika ayarlarına dönderdim sonra tekrar telnetten dns ayarlarını yaptım modemin dns sayfasından save yaptım modemi yeniden başlattım dns olarak opendns adresleri yazıyor

telnetten dns değiştirebilmek için
    başlat>çalıştır>cmd açılan pencerede telnet 192.168.2.1(modem ip adresi neyse onu yazıyorsunuz) BusyBox on localhost login: diye bir yazı çıkacak root yazın şifre bölümüne modem şifresi neyse onu yazın son olarak şunları yazın:
    cd /etc/
    echo nameserver 208.67.220.220 > dproxy.conf
    echo nameserver 208.67.222.222 >> dproxy.conf

• YAzılanları yapmaya çalıştım bazı eksiklikler vardı ya da ben yapamamıştım sorunun tam olarak çözümü

şimci Klasik Başlat > çalıştır >
    telnet 192.168.2.1
    busybox on localhost login:
    busybox on localhost login: root (Bu sabit herkeste aynı)

hemen ardından pasword soracak eğer modeme daha önce password atamadıysanız boş geçin
    Password:
    eğer şifresi varsa onu yazın oraya işlemiyor gibi ama yazıyor. bunuda girip enterladıktan sonra sizi selamlayan bir ekranla karşılaşırsınız
    ve komut satırına düştünüz

örnek
    # _
    yanıp sönen imleç burada

# cd /etc /var/tmp

şimdi ls yaptığımızda
    # ls -l

dproxy.conf dosyasını görebiliyoruz bu dosyanın içine bakarsak yani

# cat dproxy.conf

nameserver 83.66.22.3
    nameserver 213.243.1.29 görürüz.

şimdi bu dosyanın ilk satırını değiştirelim.
    # echo nameserver 208.67.222.222 > dproxy.conf
    # echo nameserver 208.67.220.220 >> dproxy.conf
    # exit

• evet evet ne yaparsanız yapın yeniden başlattığınızda DNS eski haline dönüyor. zaten 22 ağustostan sonra DNS'in pek de anlamı kalmayacak. TTNET modemde Smlie Kullanmak isteyenler de mutlaka 1.0.25 firmware sürümünü kullanmalı bunu da ek bilgi olarak sunayım.
  • Eğer ağ bağlantınızdan DNS giriyorsanız ordaki DNS'nin önemi yok. O DNS'ler, DNS'leri otomatik bırakanlar için.
  • konudaki mesajları okudum... firmware yüklenmiyor bir türlü...

http://img521.imageshack.us/img521/1331/31780587.jpg

ingilizce firmware yükleyin denmiş...yükledik sorunsuz yüklendi,2012 sürümü olan ttnetinki %100 yükleniyo ama hala değişen bir şey yok yine aynı sürüm
  • arkdaslar bırısı bana yadımcı olabılırmı acaba airties rt 205 modem kullanıyorum bır turlu dns ayarlarını degstıremedım hangı sıteye gırsem engellıyor bılen arkadaslar yardımcı olabılırmı...
  • ÇÖZDÜM OLAYI

Malum telnet ile bağlanıyorsunuz ondan sonra
    echo nameserver 8.8.8.8 > /etc/dproxy.conf
    echo nameserver 8.8.4.4 >> /etc/dproxy.conf
    gibi bir komutla DNS tanımlıyorsunuz..

Ama alet açılırken ilk yaptıgı, var.tar diye bir dosyası var, onu açıyor.. içinde de dproxy.conf var..
    sizinkinin üstüne yazıyor.

Ben de üstüne yazmaya mani olayım dedim (dosyanın aslı /var/tmp de duruyor):

telnet ile baglandıktan sonra,

chmod 444 /var/tmp/dproxy.conf

dedim, yani:
    -r--r--r-- 1 0 0 69 Sep 8 2002 dproxy.conf

oldu.. root bile yazamıyor üstüne :)

reboot ettim, sonra baktım DNS ler hala google :)

deneyin lütfen.. bende çalıştı..
  • tkalfaoglu1 T kullanıcısına yanıt
    Kalıcı değil. :(
  • Dns 1 ve 2 kapalı.. Dns 3'e girdiğim dns ise kontroller de aktif görünüyor ama işlevini tek başına yapamıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalıcı çözüm bulabilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.