Arkadaşlar merhaba; Daha önceden ağ yoluyla laptopumdan bağlandığım wd live media player'ım a wireless üserinden bağlanamadığım içim modemin arayüzüne girdim.(daha önceden ağdan kablosuz ağ ı seçerek çok kolay tanıtıyordum wd i.şimdi bağlan diyincegeçersiz ip adres diyor ve bağlanamıyorum.)Orada biraz da cahilce DHPS SUNUCULARI diye birşey vardı ve açıktı.Acaba bu yüüzden mi bağlanamıyor derken onu kapalı durumuna getirdim ve şimdi açmaya çalışınca beden birtakım bilgiiler istiyor.(laptop a format atmadan önce oldukça kolay şekilde wd live media player a bağlanabiliyordum). Sorum şu ki ev kullanıcısı için DHPC nin açık olması ne gibi avantajlar kazandırır kapalı olması ne gibi dezavantajlar getirir.Ayrıca bilen var ise ayarları paylaşabilirmi? şimdiden teşekkürler.
Not:sorunumun kaynağı,yani wd media player a bağlanamama sebebi sizce ne olabilir?
dhcp yi kapatırsan bütün cihazlara manuel ip, gateway (ağ geçidi) ve dns bilgisi girmen gerekir. Dhcp nin amacı modeme bağlanmak isteyen aygıtlara yukarda yazdığım bilgilerin otomatik ve sırası ile verilmesidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme