ilgili sayfadaki kod temel ajax fonksiyonlarını belirtiyor.
daha kolay ve gelişmiş bir ajax kullanımı için jquery kütüphanesini kullanmanızı öğrenirim. ayırca türkçe karakter sorunu yaşamamak için utf-8 formatında çalışın.
Arakdaşım ilk örnek doğrudan ASP ile çalışo. Localhost'ta ne ile çalışıosun??? PHP mi ASP mi?
php örnegi de var altta ve php bilgim de var. php ile calisiyorum.
Sölediğimi ukalalık olarak algılamadığını umarım. Bilmediğini farzederek sordum. Son bişi daha daha sorayım, birebir aynı örnekle mi çalışıosun yoksa kendin özgün bişiler yaptın da öyle mi çalışmamazlık yaptı. Çünkü, radio checkbox tarzı form elemanları biraz daha farklı ele alınıo
önce değiştirmiştim baktım çalışmıyor aynısnı kopyaladım ve yine calısmadı
Ya ben yine varsayımlarla bişi sölicem. Bu son
xmlhttp.open("GET","gethint.asp?q="+str,true);
kırmızı ile gösterilen yeri değiştirdin mi? olur ya gözünden kaçar bişi olur
değiştirdim tabi ki
buna benzer bir sorunu ben de yaşadım. Localhostta kendi yazdığım betikler IE hariç bütün tarayıcılarla çağırınca düzgün çalışıyor. IE'de problem çıkartıyor. Mesela bi düğmeye tıklayınca content id'li bir div'in içerisine belli mesajları mysql den alıp yazdıran bir betik yazdım. IE bunu sadece ilk açıldığında gösteriyor, sonra AJAX sorgulamalarına tepkisiz kalıyor. AJAX daha doğrusu javascript fonksiyonunun çağıran düğmeye basıyorsun ve tepki yok. Merak ettiğim şey, sen bu kodları hangi tarayıcılar da denedin? Acaba IE 8 farklı bir AJAX sorgulama metodu mu istiyor? Mesela bir düğmeye basınca düğme bir javascript fonksiyonu işletiyor ve oyla.php scriptine şöyle bir sorgu gönderiyor ve 118 id nolu mesaj pozitif oylama almış oluyor.http://localhost/vit/oyla.php?pozitif=118. Şimdi bunu javascriptle çağırarak değil de tarayıcıda direk adres çubuğuna da yazdım, IE'den yaptığım sorgu veritabanında oy sayısını artırmadı. Diğer bütün tarayıcılarda aynı işlemi yapınca beklenen sonucu verdi, oy sayısı arttı. O zaman benim aklıma şu geliyor. Uyumsuzluk İE ile javascript fonksiyonları arasında değil de php scriptleri ya da apache sunucusu arasında mı acaba? Easyphp kullanıyorum. Sen de bunu kullanıp ie ile o dediklerini yapmaya çalıştıysan sorun almışsan belki easyphp yapılandırması ie ile uyumsuz olabilir. Türkçe'yi katlettim kusura bakmayın biraz karışık oldu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme