Şimdi Ara

Ak Parti Network ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İzmir'de 151.250.x.x ip grubu en düzgün ip gruplarından biridir. Şansınız varmış. Genelde yurtdışı çıkış ve girişleri GTT üzerindendir.

TV+ için boşuna uğraşmayın. Kendi router'ınız üzerinden çalışmayacaktır. Verilen router HG255s ise forumda konusunu bulursanız köprü moduna geçirip interneti kendi router'ınız üzerinden TV+'ı da HG255s üzerinden alabilirsiniz. Opera 12 kullanarak yapılan işlemle ilgili konuyu bulup inceleyin.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    Ip devamlı değiştirebiliyorum kendi routerımda.
    İnternet, Tv ve Telefon hepsi superonline.

Şu anda birinin yazdığı IPtV ayarlarına bakıyorum.

Gündüz ilk bağlantıda çalıştı ama dondu. Şimdi o ayarı bile yapamıyorum.

Boşuna uğraşma mı demek istedin?

HG255 ana tüm hizmetler için kullanıp kendi routerımı DHCP ve Wifi istemcisi olarak HG255 üzerine mi takayım en sağlıklısı?

ZTE modem verelim dediler. Değer mi bu arada?
  • Merhaba.
    Yukarıda DNS zehirlenmesi olarak bahsedilmiş ama bu konu ile uzaktan yakından alakası yoktur ve yanlış bir durumdur.

Öncelikle ben antalyada oturuyorum ama istanbuldan izmirden ip adresi alıyorum diye bir durum yoktur. İp adresini Layer 2 Sonlandırma yaptığınız konumdan alırsınız.
    Sizin gördüğünüz konumu gösteren siteler GEO-IP yani coğrafi ip veri tabanından çekilir. Bu veritabanı gelen bazı verilere dayanarak güncellenir. örneğin 1.2.3.4 sizin ip adresiniz ve antalyada oturuyorsunuz fakat bu ip adresini daha önce kullandığınız firma izmirde kullanmıştır ve daha sonra o bloğu ihtiyaç doğrultusunda antalyaya aktarmış olabilir fakat bu veri tabanlarında bu bilgi güncellenmemiş olabilir bu çok normaldir. Bu veri tabanları resmi bir veritabanı sistemi değildir. Sadece fikir vermesi amacıyla kurulmuş sistemlerdir. Zaten sistemlerde de bu bilgiye dayanarak çalışmamaktadır.

Şuanda bu ip adresinin bilgisine baktığımda Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmiş ve yöneticisi de Tellcom (super online) olarak gözüküyor ve bu blok da parti için ayrılmış daha önce ama IP adresini yönetiminde olan firma bunu farklı yerlerde kullanabilir örneğin sizde olduğu gibi ev kullanıcılarına verebilir.

Ortada bir problem bulunmamaktadır.

• ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Çok eşelemiyorum. Sadece dikkatimi çekmişti.

Bugün saha ekibi TV+ kurulumu geldiğinde sordum. Antalya-Burdur arasındaki hattı kopardılar 2 hafta önce dediler. O gün bugün Antalya portlarından çıkış yapılmadığını söylediler.
  • HG255s'i bridge moda ayarlayın. Nasıl yapılacağını forumda bulabilirsiniz. Yalnız bridge modda VoIP iptal olacağından telefon çalışmaz. IPTV HG255s'de çalışacak, internet kendi router'ınızda. ZTE ile ilgili root işlemleri ve diğer kod değiştirerek root menülerini görme gibi imkanlar henüz yok. HG255s ile ilgili bu tür bilgileri her yerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak ZTE daha sağlıklı çalışan bir router ve kendi cihazımı kullanmayayım derseniz ZTE sizi pek üzmez. ZTE mnenüleri de doğal kısıtlanmış yazılımla. Ama daha stabil ve sorunsuz Hg255s'e göre.
    Telefonun çalışması lazım.
    Anlaşılan hiç uğraşma kendi routerını Hg255 üzerine bağla diyorsun. Yada ZTE ile değiştir ister yalın olarak kullan yada yine kendi routerını üzerine bağla diyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 20 Haziran 2019; 1:35:29 >
  • ZTE kullanırsan kendi router'ına ihtiyacın pek kalmaz zaten. Sadece internet hizmeti alsaydın çözüm çok da, TV+ ve VoIP işi bozuyor. Ben de aynı hizmetleri alıyorum ve çok uğraştım, en sonunda ZTE ile mutlu ve mesut yaşıyorum. TP-Link VR2600 de kutusunda yatıyor. 1500-2000tl arasında bir cihaz ama sadece internet hizmeti için sorunsuz kullanabiliyorum maalesef, o nedenle kaldırdım kutusuna keyfime bakıyorum.
    Mesaj alınmıştır.
    HG255 üzerine wifi ve lan dağıtıcısı olarak Tp-Link Wr841Hp'yi kullanayım o zaman ben.

Boşuna uğraşmayayım.
  • hocam ümmet tarafından networkün ele geçirilmiş uygunsuz sitelere girersen sana cemaatlere 20 gün eğitim alma cezası verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

Merhaba.
    Yukarıda DNS zehirlenmesi olarak bahsedilmiş ama bu konu ile uzaktan yakından alakası yoktur ve yanlış bir durumdur.

Öncelikle ben antalyada oturuyorum ama istanbuldan izmirden ip adresi alıyorum diye bir durum yoktur. İp adresini Layer 2 Sonlandırma yaptığınız konumdan alırsınız.
    Sizin gördüğünüz konumu gösteren siteler GEO-IP yani coğrafi ip veri tabanından çekilir. Bu veritabanı gelen bazı verilere dayanarak güncellenir. örneğin 1.2.3.4 sizin ip adresiniz ve antalyada oturuyorsunuz fakat bu ip adresini daha önce kullandığınız firma izmirde kullanmıştır ve daha sonra o bloğu ihtiyaç doğrultusunda antalyaya aktarmış olabilir fakat bu veri tabanlarında bu bilgi güncellenmemiş olabilir bu çok normaldir. Bu veri tabanları resmi bir veritabanı sistemi değildir. Sadece fikir vermesi amacıyla kurulmuş sistemlerdir. Zaten sistemlerde de bu bilgiye dayanarak çalışmamaktadır.

Şuanda bu ip adresinin bilgisine baktığımda Vakıflar Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmiş ve yöneticisi de Tellcom (super online) olarak gözüküyor ve bu blok da parti için ayrılmış daha önce ama IP adresini yönetiminde olan firma bunu farklı yerlerde kullanabilir örneğin sizde olduğu gibi ev kullanıcılarına verebilir.

Ortada bir problem bulunmamaktadır.
    ULTILIX senin ip sabit mi? Antalya içi kazara 18ms alti ping alabiliyor musun?

• nofearl N kullanıcısına yanıt
    antalya içi kazara 18 ms derken antalyada oturup gateway a olan erişim süresinden mi bahsediyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULTILIX

antalya içi kazara 18 ms derken antalyada oturup gateway a olan erişim süresinden mi bahsediyorsunuz ?
    Antalya ici bir sunucuya ping suresi, speedtest de turkcell antalya kalmadi, hatirliyorsaniz o da olur.

Benim 18-20 altina inmedi, ankara 10ms, belliki ankara uzerinden route ediliyor. Gateway kontrol ettiler kesin antalya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Antalya santralde sıkıntı varmış. Burdur hattı koptuktan sonra oldu dendi.

Şu anda Antalya'dan ip'de dağıtılmadığını ve speedtest'te de olmadığı söylendi.
    Antalya santrale erişim superonline ekipleri tarafından bile yok.

Bu sebeple başka lokasyonlara yönlendiriliyormuş Antalya'dakiler.

Genelde Isparta yada Denizli'ye yönlendiriliyorsunuz dedi.
    Açtım kayıtları gösterdim. %90 İzmir idi %3 Bursa, %3 Kayseri ve %1 İstanbul üzerinden IP alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Antalya santralde sıkıntı varmış. Burdur hattı koptuktan sonra oldu dendi.

Şu anda Antalya'dan ip'de dağıtılmadığını ve speedtest'te de olmadığı söylendi.
    Antalya santrale erişim superonline ekipleri tarafından bile yok.

Bu sebeple başka lokasyonlara yönlendiriliyormuş Antalya'dakiler.

Genelde Isparta yada Denizli'ye yönlendiriliyorsunuz dedi.
    Açtım kayıtları gösterdim. %90 İzmir idi %3 Bursa, %3 Kayseri ve %1 İstanbul üzerinden IP alıyorum.
    Benim sorun 3.5 senedir var. Verdikleri statik iplerin routing sorunlu. ilk ip 2 sene kullandim, sorunluydu. tasinirken yeni dinamik ip kullandim 1-2 saat, ping antalya ici 5ms alti idi. tekrar statik ip aldim tekrar 15-20ms firladi.

Kullandigim ip'nin kayitlari RIPE dahil dogru, ama routing beceriksizliklerinden, ve duzeltecek kimseye ulasmak mumkun olmadigi icin boyle kullanmaya devam.

Son kopma sorununu bilmiyorum ama modem arayuzunde servis adini gorebiliyorsaniz hangi ilden baglandiginizi cozebilisiniz. aldiginiz ipnin lokasyonu ile baglandiginiz OLT'nin konumu herzaman ilgili olmayabilir. ip'den anlasilmaz yani.

• hala devam ediyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.