Şimdi Ara

Akademisyen olacağım (Barcelona - Lizbon - Roma 'dan kabul geldi) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
6
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: galapagos3

Evet aynı yurtdışında master denir.
    Güzel bir şekilde türkçeye çevrilmiş,iğreti kaçmamış yani

Bu arada burdan da bol bol yararlanabilirsin
    http://www.yukseklisans.com.tr/sss.php

Eyvallah hocam, belki ilerde Turkiyeyi temsil edecek bir akademisyene yardim ettiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RafaNadal

quote:

Orijinalden alıntı: galapagos3

Evet aynı yurtdışında master denir.
    Güzel bir şekilde türkçeye çevrilmiş,iğreti kaçmamış yani

Bu arada burdan da bol bol yararlanabilirsin
    http://www.yukseklisans.com.tr/sss.php

Eyvallah hocam, belki ilerde Turkiyeyi temsil edecek bir akademisyene yardim ettiniz

Hadi bakalım güzel haberlerini duyarız inşallah uplarsın konuyu

• 2. Donemin yani universite hayatimin ilk yilinin bitmesine 2 hafta kaldi sonrada finaller var, ders calismaya devam

• Babam akademisyen soruları alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: Slauson

Babam akademisyen soruları alayım

Eyvallah hocam sağolasın bizim evdede prof doktor bi peder var sadece seyi sormak istiyorum sakıncası yoksa tabi, Bölüm tıp degilse babanin maaşı ne kadar bide ek ders falan filan her sey dahil toplam gelir ne kadar oluyor?

• olucam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 6 Mayıs 2013; 22:06:29 >
  • quote:

quote:

Eyvallah hocam sağolasın bizim evdede prof doktor bi peder var sadece seyi sormak istiyorum sakıncası yoksa tabi, Bölüm tıp degilse babanin maaşı ne kadar bide ek ders falan filan her sey dahil toplam gelir ne kadar oluyor?

Tıp değil, hocam standart prof. Maaşı alıyor sanırım 4-5 arası bişey ancak ek danışmanlık ve projelerle 7-8 arası oluyor diye biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• önünde lisans-y.lisans ve doktora var.

eger iyi bir sekilde gidersen ki insallah gidersin 10 sene sonra yard.doç olarak baslayabilirsin. Ayrıca yabancı dil-Ales gibi sınavlardan basarılı olman gerekiyor. Okurkende maddi olarak sana katkı getiren bir gelirin olması da gerekir. Ayrıca her daim kendini geliştirmen de gerekir.

Bunları göze alıyorsan sana basarılar. y.lisans yapan biri olarak bunları söyleyebilirim.
  • meraklısı çok görüyorum ünide kalmak için ne vasıflar başarılar gerekiyor birisi yazarsa sevinirim iyi forumlar

Not konu konu dışı özele taşınsın troller basabilir

• kolay birşey değil hayırlısı be gülüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

devlet üniversitelerinde olmak kolay, zaten hiçbir şey yapmıyorlar, full intihal, kopya, çalma, çırpma. ki devlette çalışanlarda az kazanıyor 2bin TL ile başlanıyordu sanırsam. zaten torpilde kolla geziyor.

ama bilkent, koç, sabancı vs. gibi vakıf ünilerde olmak kasar baya, buralarda ne intihale izin verirler ne de kalitesiz adam alırlar. aldıkları parada haliyle daha yüksek oluyor.

1. kısma katılıyorum. kaç tane tez yakaladım intihal dolu. insanlık yaptık şikayet etmekten vazgeçtim.

ama 2. kısma katılmıyorum özel ünilerde hoca olmak daha da kolay ama çalışma hayatını sürdürmek zor intihal kısmını bilemiyorum ama oranın çalşma şartları çok çok daha zor insanı canından bezdirirler. köpek gibi kullanırlar. devlet ünide memur oluyorsun öyle hemen işten çıkarma gibi bi durum yok. ama özel ünilerde resmen ayakçılık yapıyorsun. sıkıysa itiraz et anında güle güle derler.

sonuç olarak en az bir hocanızla aranızı çok çok iyi tutun. bilumum yalakalıkları yapın. gerisi de sizin sınav puanlarınıza kalıyor....

ha herşey süper olup kadro açılmazsa ona da yapcak bişey yok. şansınıza küsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vicuna -- 6 Mayıs 2013; 22:27:33 >

• Vay be o kadar oku aldigi para en fazla 10 bin amacin paraysa kasma. Okumamis ticaretten anlayan adamlar trilyonlar kazaniyo. Para istiyosan kesinlikle ticaret diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: stefansalvatore

Vay be o kadar oku aldigi para en fazla 10 bin amacin paraysa kasma. Okumamis ticaretten anlayan adamlar trilyonlar kazaniyo. Para istiyosan kesinlikle ticaret diyorum.

Hocam akademisyen olupta, ticarete atilsak ? Sabah Hoca aksam patron oluruz

• quote:

quote:

quote:

Tıp değil, hocam standart prof. Maaşı alıyor sanırım 4-5 arası bişey ancak ek danışmanlık ve projelerle 7-8 arası oluyor diye biliyorum.

Eyvallah hocam cok tesekkur ederim, peki akademisyenligin yaninda başka bir işle ( kendi isletmeni açmak gibi, sirketlere danismanlik gibi ) ugrasmaya devlet baba engelliyor mu ?

• quote:

quote:

devlet üniversitelerinde olmak kolay, zaten hiçbir şey yapmıyorlar, full intihal, kopya, çalma, çırpma. ki devlette çalışanlarda az kazanıyor 2bin TL ile başlanıyordu sanırsam. zaten torpilde kolla geziyor.

ama bilkent, koç, sabancı vs. gibi vakıf ünilerde olmak kasar baya, buralarda ne intihale izin verirler ne de kalitesiz adam alırlar. aldıkları parada haliyle daha yüksek oluyor.

2bin ile baslayip 40 yaslarinda prof. Olursan 10binlere cikmiyor mu ??? Benim bildigim boyle biraz bilgi verirsen sevinirim

Prof maaşı net 3770 tl. Doçent 3100 civarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

önünde lisans-y.lisans ve doktora var.

eger iyi bir sekilde gidersen ki insallah gidersin 10 sene sonra yard.doç olarak baslayabilirsin. Ayrıca yabancı dil-Ales gibi sınavlardan basarılı olman gerekiyor. Okurkende maddi olarak sana katkı getiren bir gelirin olması da gerekir. Ayrıca her daim kendini geliştirmen de gerekir.

Bunları göze alıyorsan sana basarılar. y.lisans yapan biri olarak bunları söyleyebilirim.

Ek gelir derken, ne kadar bi ek gelir ?

• quote:

Suan 19 yaşındayım, bundan 5-6 yil sonra konuyu up licam diplomami nerde basladigimi falan editlerim, selametle

Sana adam olamassın demedik, akademisyen olamazsın dedik.
  • quote:

Kardan adam olur senden adam olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

quote:

midemi bulandırıyorsun

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bamyalamus

quote:

midemi bulandırıyorsun

Yapmayin oğlum, konun silinmesini istemiyorum lutfen respect please...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.