< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AKARYAKIT FİYATLARIYLA İLGİLİ YORUMLAR BURAYA (326. sayfa)
-
-
16.07.2023 tarihi itibariyle İstanbul ( Avrupa) akaryakıt pompa fiyatları
95 Oktan : 34,05
Motorin : 32,32
LPG : 14,15
16.07.2023 itibariyle petrolün varil fiyatı
WTI : 79,87 $
Brent : 75,42 $
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Herkese merhaba,
Forumlarda arattım ama bulamadım, eşimin şahıs şirketi var, eşime bir araba almayı düşünüyoruz, alış satış konusunda yaşanan sıkıntıları dıyduğumuzdan aracı şirket üstüne değil de eşimin kendi üstüne almayı planlıyoruz, bir de araca taşıt tanıma sistemi almayı planlıyoruz, yakıt konusunda ne gibi avantaj ve dezavantajları olur bilgisi olan var mı? Şahıs şirketi üzerine alsak arabayı satarken nasıl sıkıntılar olur??
Şimdiden teşekkür ediyorum
Üzerinden çok zaman geçmiş, büyük ihtimalle aracı almışsınızdır. ister sahıs ister LTD ister Aş olsun şirtket üzerine araç aldığınızda son dönemde araç fiyatları aşırı arttığı için ve aracın alım fiyatı çok düşük kaldığı için satışda yüksek vergiler çıkıyordu, o nedenle çok tercih edilmiyor artık. Ancak o dönem bitti ve enflasyon muhasebesine geçildiği için şu anki durum daha değişik olabilir. Şirket üzerine almadığınızda aracın yakıt ve bakımlarını gider gösteremezsiniz. Birde aracı kaça alırsanız alın 1.500.000 TL gibi maksimum sınır var gider göstermek için. Yani istersen 10 milyonluk araç al sadece 1.5 milyonu gider gösterilebiliyor bu sene için.
-
Cevabınız için teşekkürler, Bi muhasebeci arkadaşa da sorduk satarken gelir vergisi VS çok çıkıyor, envantere giriş envanterden çıkış için ayrı harcamalar oluyor gibi şeyler söyleyince şahıs üzerine aldık. Yakıt bakım VS giderleri de sanırım vergilerle falan hemen hemen başabaş gibi olacak, eğer uzun vadeli olarak kullanmayacaksanız gibi bir durumdan da bahsetti, o yüzden hesabı kitapla uğraşmak istemedik
01.09.2024 tarihindeki İstanbul ( Avrupa) akaryakıt pompa fiyatları
95 Oktan : 43,24
Motorin : 43,16
LPG : 24,19
01.09.2024 tarihindeki petrolün varil fiyatı
WTI : 73,55 $
Brent : 76,93 $
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X