Şimdi Ara

Akaryakıta büyük zam gelecek!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçinmek ihtiyaçların ucu ucuna da olsa karşılanmasıysa eğer halkın çoğu geçinemiyor. Çünkü günümüzde iş stresi altında 1 yıl boyunca çalışıp 1 haftalığına da olsa tatile çıkmak farklı yerler görüp stres atmakta ihtiyaç,güzel giyinebilmekte ihtiyaç, en azından ayın birkaç günü dışarı çıkıp eğlenmekte ihtiyaç. Bu durumda asgariücretli bir kenara asgari ücretin fazlasını alanlar bile tam olarak geçinemiyor maalesef. Ama olsun çok şükür biz geçinemesekte memlekete duble yollar yapılıyor, uçağa binemsekte üçüncü havalimanı yapılıyor daha ne isteyelim (!)
  • secimden sonra sen gör olayi zam babası olucak hersey kasabım büyük baş yok ramazanda et fiyatları 40 lira olucak hep bu hükümet yandaşları kazaniyor yalansa yalan deyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

bir yerden mi duydunuz yoksa beklentiniz mi?

Yarın açıklayacaklar, iki parça halinde gelmesi planlanıyor algı operasyonu adına.

Mazotun fiyatı gıdadaki enflasyonu daha da tetikleyen bir unsurdur.

Diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre de negatif ayrışıyoruz ama sn Zeybekçiye göre kurun durumu normal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence de gelecek. Her zaman dediğim gibi bunlar iyi günlerimiz

• Sadece akaryakıta mı?

Oylum oylum selvi boylum herkes kara borsa spekülasyın peşinde. Ya devlet nerde sormayın paralellerle uğraşıyormuş.

Aklınız varsa aracınızı falan satmayın. Lakin yerinde tedarik edeceğin aracı artık daha pahalıya alacağın kesin hele bide 0 km ise.

Bu arada mazotun litresi 10 lira olacak 2-3 sene sonra haberiniz olsun. Ha bide yarın için 5-10 kuruş zam geleceğin bilmek kahinlik değil herhalde.
  • juke sero kullanıcısına yanıt
    Kara bir senaryo çizdin hocam.
  • Konu daha önce açıldı ama nedense kilştlenmişti

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=104742437

• Calistigim yer 2 sirket e sahip aile sirketiyiz
    Isler bayagi kotulesti 2 -3 aydir
    Her gun dua ediyorum allah gordugumuzden geri koymasin diye
    Ne hallere geldik 2 dk da inanilir gibi degil
    Sikinti buyuk ve cogu insan gormemezlikten geliyor
    Allah herkesin yardimcisi olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: passattr

Tüm dünya piyasaları ve para birimleri değer kaybediyor
    Geliştirin kendinizi sonra ekonomi üZerinden vurun

evet bütün para birimleri değer kaybediyor. ama bizim kayıp %30 u buldu. bırakın başkalarının sözlerini kullanmayı da gerçekçi bakın olaya. şu an 17, 25 aralık savcı ve hakimi hakkında bile soruşturma açıldı. durum bu kadar vahim. yandaş olmayan herkese ölüm ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

tek istediğim benzinin de mazotun da en az 7 tl olması, hayat şartlarının hayvani derecede zorlaşması, hiç bir şekilde maaşlara zam yapılmaması.

bu şekilde anca akıllanır bu millet.

Sen 15 sene öncesini hayal ediyorsun. Yaşın kaç bilmiyorum ama Google'a kara çarşamba yaz arattır istersen.

O kara perşembe'dir, kara çarşamba olsa duramazdın.

• Thomassee kullanıcısına yanıt
    Valla devlete KPSS sınavına başvurup sınava girdikten sonra neyin ne olduğunu anladım. Karalar çöktü geçen sene. Ama nafile. Herkes alkışlarken bazıları neyin ne olduğu hakkında bilgileri vardı.

Ben bu adamlara 6-7 sene inandım tamam ülke düzeliyor dedim. Üni bitip iş aramaya başlayınca gerçekleri gördük. İşlerin nasıl olduğunu. Bu bitmiş düzenin sonuna geldiğimiz için bu tablo ortada.

Allah sonumuzu hayırlı eylesin...
  • Sen dolar düşükken yurt dışı dolar bağımlı ham maddeye dayalı ekonomiyi nasıl geliştiririm diye değil nasıl arsadan rant elde ederim, evden para kazanırım diye ekonomiyi kurarsan, dolar tüm dünyada yükselirken anam enflasyon diye ağlarsın.. Çok yanlış yönetildi ekonomi ama kimin elinde patlayacak göreceğiz.. Bir ülke için en büyük sorun enflasyon artarken bir de yeterli büyüyememek.. Rant artık bitmeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizliman76 -- 15 Nisan 2015; 1:24:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: respect_89

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

tek istediğim benzinin de mazotun da en az 7 tl olması, hayat şartlarının hayvani derecede zorlaşması, hiç bir şekilde maaşlara zam yapılmaması.

bu şekilde anca akıllanır bu millet.

Sen 15 sene öncesini hayal ediyorsun. Yaşın kaç bilmiyorum ama Google'a kara çarşamba yaz arattır istersen.

kara çarşamba zamanından sonra;
    petrol varil fiyatı 25 dolar
    1 lt benzin 1,017 tl
    dolar 0,920 tl bunlar krizden sonraki rakamlar

yıl 2015;
    petrol varil fiyatı 55 dolar
    1 lt benzin 4.430 tl
    dolar 2.690 tl

yani goggleye sadece kara çarşambayı aratacağınıza hesap makinesini aratıp biraz hesap yapmanızı şiddetle tavsiye ederim

dip not: eğer sen neden 6 tane sıfır eklemeden yazdın DERSEN eğer, benimde cevabım bunları sizlerin olduğu grup çok geç anlıyor diye anlayabilmen için sıfırları çıkararak yazdım derim yani 6 tane sıfır paradan atılmasının paramızın değerini 1 kuruş bile arttırmadı bunu da bil sadece hesap yapılması kolaylaştırıldı aksine 200-100 tl gibi banknotlar çıkarılarak paramızın değeri bir o kadar düşürüldü

• quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

Valla devlete KPSS sınavına başvurup sınava girdikten sonra neyin ne olduğunu anladım. Karalar çöktü geçen sene. Ama nafile. Herkes alkışlarken bazıları neyin ne olduğu hakkında bilgileri vardı.

Ben bu adamlara 6-7 sene inandım tamam ülke düzeliyor dedim. Üni bitip iş aramaya başlayınca gerçekleri gördük. İşlerin nasıl olduğunu. Bu bitmiş düzenin sonuna geldiğimiz için bu tablo ortada.

Allah sonumuzu hayırlı eylesin...

Başvurmasaydın keşke.Boşuna 50 lira vermişsin onlar kendi adamlarını alıyorlar zaten.Göstermelik 3-5 alım oluyor onlarda mülakatlı kendi adamlarını alıyorlar.
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Bi laf varda buraya yazılmaz.Sonra kızıyollar
  • He milletin cebinde tek kuruş para yok, koskoca devlet memuruna, emeklisine aylıklarını ödeyemiyor, ekonomi bakanımız imfnin kapısında yatıp kalkıyor, ama benzin çok ucuz, dolar çok düşük, paramız çok kıymetli di mi vay arkadaş desene boşu boşuna sürünmüşüz biz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi respect_89 -- 15 Nisan 2015; 1:36:40 >
  • patates lobisi
    faiz lobisi
    yakıt lobisi

o kadar lobi var bunlara önlem alacak bir lobi yok mu ?
    yosa bunlar hayal lobisi mi ?
  • en fazla 1 yıl içinde devlet memuruna maaşını ödeyecek kaynak bulamazsa, onlarda olacak kabus gibi ama gerçek bu yazımı bi kenara not edin biraz zaman deyin sabredin bekleyin sonra deyin ki siz böyle bir mesaj atmıştınız bende eğer o gün yanılırsam eğer siz haklı çıkarsanız haklısınız deyip sizin gruba katılacağım !

imf nin kapısında yatan bakan daha görmedim imf para vermek için bakanları lüks otellerde ağırlıyordu ama şimdi imf bize para vermemek için bizden borç istiyor de mi :D

hani birileri biz imf ye borç verir duruma geldik diyordu da 2001 deki dış borcun 13 milyar dolar olduğunu 2015 yılında ise dış borcun 650 milyar olduğunu hatırlatmak isterim

2002 yılında çay simit hesabıyla başa gelenler 2015 yılında hesaplayamaz haldeler yerine ben hesaplarım;

bizim manisa da 2002 yılında simit ve ekmek 100 000 liraydı asgari ücret 184.251.937 yani asgari ücretle 1842 adet simit veya ekmek alınıyordu
    yine bizim manisa da 2015 yılında simit ve ekmek 0.75 kuruş asgari ücret ise 949.07 lira yani asgari ücretle 1265 simit veya ekmek alınıyor
    12 senede cebimizden artık her ay 577 simit veya ekmek çalıyorlar valla ben çalmıyorum çalan kendisini biliyor
    1842 ekmek * 0.75 kuruş =1381.50 lira ekmeğe göre asgari ücret paralel artmış olsaydı olması gereken brüt değil net ele geçen 1381.50 liradır

kısacası senide uyarayım yarın cebinde ekmek alıcak paran kalmayacak çünkü temel besin maddesi ekmek bile asgari ücretden daha fazla prim yapmış yani bu doğrultu böyle devam ederse sonumuzu düşünemiyorum bile

memur oniki yıl önce 4,5 cumhuriyet altını alırken şimdi 3,5 cumhuriyet altını alıyor valla o bir tane cumhuriyet altınını ben çalmadım çalan kendisini biliyor

http://www.radikal.com.tr/ekonomi/cay__simit_luks_tuketim_maddesi_oldu-1051827

• düzeltme;

2001 krizinden sonraki dış borç 13 milyar dolar olmuştur şimdi ise 650 milyar dolar olacaktı
  • Kriz beklentisi çok saçma çünkü bu ilkokullu talebe zihniyetinin anlayabileceği bir kriz olmaz olamaz. Neden peki
    şimdi türkiye cumhuriyeti 2002 yılında tarihi bir karar vererek kur politikasını değiştirdi.
    eskiden devlet sabit kur uygular yani diyelim ki sizin ülkenizde 10 milyar dolar var 25 milyar tl de nakit var burada dolar diyelim ki 2.5 tl olsun şimdi efenim sabit kurda 6 ay içinde ülkeden 5 milyar dolar çıksın ve tl olarak da 25 milyar tl devam etsin Noldu ülkede dolar ihtiyacı iki kat arttı yani dolar oldu 5 tl (fiyatlandirma) dalgalı kurda ise 6 ay içinde dolar yine 5 tl olacak ama bu kademe kademe önce 2.6 sonra 2.8 2.95, 3, 3,4, 4, 4,5 vs sonuçta 5 tl olacak çünkü siz dolara şiddetle ihtiyaç duyuyorsunuz insanlar da size satmak istemiyor. ne yaparsınız daha fazla para teklif edersiniz. hah işte sabit kurda da devlet bi şekilde tutuyordu tutuyordu sonunda dolari 2.5tlden satın alamamaya başlayınca, birde anayasa fırlatma sonra efenim başbakan grip oldu veya yazarkasa filan bir gecede develuasyon dediğimiz kriz patlıyordu. (buradaki rakamlar tamamen sallamadir bilale anlatır gibi olduğundan böyle örnek verilmiştir.)
    Yani bugün dolar 2.7 ise mazot ve benzin yine iyi dayandı arabamı bu hafta içi satıp dolara geçiyorum geç kaldık ama olsun. kenarda önceden aldığım biraz dolar duruyor (bu ekonomik tavsiye değildir kişisel tercihtir.) Yarın devlet benim dolarımı almak için bi passat parası teklif edecek görünen bu. bende ikinci el hacizli bir araç alırım çünkü sen krediyle gelirin olmaksızın lüks içinde yaşarken, ben birikimle 32 bin verip b segmentinde donanım fakiri araca biniyorsam ilerde senin hacizli aracını peşin parayla almak da hakkimdir.
    o yüzden kriz yok beyler alışverişe devam ki ekonomimiz canlı tutulsun.
    edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahalil -- 15 Nisan 2015; 2:34:58 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.