Şimdi Ara

Akasa PWM çoklayıcı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün Akasa PWM çoklayıcı ve Thermalright TY-140 140mm fan aldım. Çoklayıcı kabloyu, her bir kablonun üzerindeki etiketlerde yazıldığına göre anakarta (4-pinlik cpu fanının takıldığı yer), CPU fanına ve kasa fanına taktım. İlk başta CPU ve kasa fanım çalışmadı...Sonra PSU bağlantısını da yaptım hepsi çalıştı. Ancak fanlarımın otomatik ayardamı, yoksa %100 hızdamı çalışıp çalışmadığından emin olamadım. Everest'ten takip ettiğimde aşağıdaki resimde görüldüğü gibi değerler değişiyor. Bu bağlantımın doğru yapıldığı anlamına mı geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 30 Eylül 2011; 23:24:16 >

• Çok ilginç, az önce SpeedFan'dan CPU fan hızımı %100'den %30'a çektim...Sıcaklıklarda hiçbir değişme olmadı, %100'de yeni taktığım 14cm'lik fan ses yapıyordu şimdi ses de kalmadı. Anakartım otomatik fan kontrolü yapmıyor sanırsam.

Bu arada kasamın üstüne taktığım 14cm'lik fan CPU'mun 5C kadar soğumasına neden oldu

• Sorunu tamamiyle çözdüm, Bios H/W Monitor seçeneğinden CPU Smart Fan Target = Enabled, en düşük fan devrini %25 yaptım. Artık anakart otomatik fan devrinde çalışıyor, ses de kalmadı
  • Soru iletmişsiniz, cevap alamamışsınız, sonra bir şekilde sorunu çözmüşsünüz ve pek çokları gibi "gerek kalmadı, sorunu çözdüm" gibisinden kestirip atmayıp çözümü de paylaşmışsınız. İyi niyetinizden dolayı teşekkür ederim.
  • Configure'e tıklayıp, temperature kısmından ayarlamayı denediniz mi speedfan ile?
    Athlon x4 640 şu an yüksüz 17 derecede(core) fanlar 800 rpm'de.Thermalright 120 rev c soğutucu.
    40 dereceye yaklaşırsa çekirdek ısısı, fanlar hızlanacak şekilde ayarladım.
  • quote:

Soru iletmişsiniz, cevap alamamışsınız, sonra bir şekilde sorunu çözmüşsünüz ve pek çokları gibi "gerek kalmadı, sorunu çözdüm" gibisinden kestirip atmayıp çözümü de paylaşmışsınız. İyi niyetinizden dolayı teşekkür ederim.

Rica ederim. Belki aynı anakarta sahip olanlar yararlanır diye nasıl çözdüğümü belirteyim dedim

quote:

Configure'e tıklayıp, temperature kısmından ayarlamayı denediniz mi speedfan ile?
    Athlon x4 640 şu an yüksüz 17 derecede(core) fanlar 800 rpm'de.Thermalright 120 rev c soğutucu.
    40 dereceye yaklaşırsa çekirdek ısısı, fanlar hızlanacak şekilde ayarladım.

Denemedim, ancak ben masaüstünde sürekli gözetimimde tutuyorum sıcaklıkları. 17C core iyiymiş, benim oda sıcaklığı 20-25C, aşağısına düşmesi için sıvı soğutma gerekir sanırsam...

Aklıma bir şey takıldı, Everest'te Core 3 yazan yer 39C gösteriyor CPU sıcaklığından 14C fazla, farklı olması normal midir? Kasamın üzerine 14cm fan taktım hala 39C gösteriyor, fandan sonra anakartım bile 5-6C fark etti, core 3 yazan yer aynı kaldı, belki yanlış gösteriyordur bilemedim.

• Konuyu hortlattım ancak yeni konu açmak istemedim. Bu kablodan alacağım fakat bir tane PWM soketine 5 fan bağlayınca anakart kaldırabilecek mi? Anakartım Asus p8z68 vpro gen3
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ycanka

Konuyu hortlattım ancak yeni konu açmak istemedim. Bu kablodan alacağım fakat bir tane PWM soketine 5 fan bağlayınca anakart kaldırabilecek mi? Anakartım Asus p8z68 vpro gen3

Kaldırır çünkü anakarttan sadece PWM sinyallerini alacak ihtiyaç duyduğu gücü molexle direkt PSU dan alacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

Orijinalden alıntı: ycanka

Konuyu hortlattım ancak yeni konu açmak istemedim. Bu kablodan alacağım fakat bir tane PWM soketine 5 fan bağlayınca anakart kaldırabilecek mi? Anakartım Asus p8z68 vpro gen3

Kaldırır çünkü anakarttan sadece PWM sinyallerini alacak ihtiyaç duyduğu gücü molexle direkt PSU dan alacak.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. Alıyorum o zaman kabloyu.
  • arkadaşlar bende bugun bu kablodan aldım, molex bağlantısını psu ya yapamıyorum psu da bu girişten yok. psu marka thermaltake 1200w toughpower. ne yapmam gerekiyor acil yardımınıza ihtiyacım var. psu bu arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: erhanaytac

arkadaşlar bende bugun bu kablodan aldım, molex bağlantısını psu ya yapamıyorum psu da bu girişten yok. psu marka thermaltake 1200w toughpower. ne yapmam gerekiyor acil yardımınıza ihtiyacım var. psu bu arkadaşlar.

Tak çıkar kablolarına bakın. Sitesinde 4 adet olduğu görünüyor...

4-pin Peripheral Connector X8

http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?c=1245&id=1512#Tab0
  • çevirici gibi bir şey almamı öneriyorsunuz anladığım kadarıyla. adı nedir bu çeviricinin ve bulunabilirliği nasıldır acaba?
  • Çevirici değil. Tak-çıkar kablolu PSU'ların kutusundan her kablo çıkıyor..

• hmm anladım bu kablodan yok bende bilgisayarı 2. el olarak aldım psu'nun kutusu filan bende değil maalesef. :S
  • O kablodan bulmanız gerekiyor.. Bilgisayarcılara bi bakın, belki bulabilirsiniz..
  • eskişehirde bilgisayardan anlayan pek yok ama şansımı denemekten de başka şansım da yok :) teşekkürler pohuman
  • Önemli değil.. :)
  • hort gibi olacak ama yeni konu açmak istemedim.
    benim sistem fanlarım 3 pinli. standart fanlar.
    cpu fanında şöyle bi sıkıntı var.
    biosdan smart fan zımbırtısı enabled.
    3 tane modu var: pwm, auto, voltage
    voltage seçeneği dışındakiler sıcaklığa göre rpm artışı-azalışını sağlayamıyor.
    işlemci de aşırı olmasa da oc var ve voltaj sabit, speed step varyasyonları kapalı. neden bu seçenek işe yarıyor onu da anlamamıştım. uzun zamandır böyle kullanıyorum.
    auto da işlemci boştayken bile %70 fan hızlarında dönüyor, yük bindikçe %100 e çıkıyor.
    pwm de sabit bi hızda kalıyordu sanırım. %40 gibi bi rakamda kalıyor, ne artıyor ne azalıyor. tam olarak hatırlayamasamda iş görmüyordu.
    voltage da ise tam istediğim gibi. binen yüke göre rpm değişiyor.
    şimdi bu akasa çoklayıcıyı 4 pin cpu fanından bağlayıp diğer 3 pinlik kasa fanlarını da bağladığımda tüm fanlar senkron halde mi çalışacak?
    yoksa sistem fanlarının da 4 pin olması mı gerekiyor?
    ve bios da pwm mi seçilmeli?

• pwm fanlar için pwm seçmek lazım voltage yüksek oluyor. bios ayarlarında pwm yi de ayarlayabilmek lazım. 3 pinli fan çoklayıcılardan da alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reppu kullanıcısına yanıt
    Akasa nın bu 4 pin PWM çoklayıcısında molex'ten standart 12 volt geldiğinden 3 pin voltaj değişimle devir ayarlayan bir fanı bu çoklayıcı ile kullanırsanız 3 pin fanınız maximum hızda döner. "selmand"dın dediği gibi 3 pin fanlarınızı 3 pin çoklayıcı ile kullanabilirsiniz
    bir de bu linkte ayrıntılı anlattım
    Fanlar İçin Tavsiyeler
    http://forum.donanimhaber.com/m_95190549/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.