Şimdi Ara

Akasa Venom CPU sıcaklık değerleri hakkında yardımcı olabilecek ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İşlemcim E8400 x9 çarpanda 400fsb de 3.6ghz 1.312V veriyorum stabil olarak kullanıyorum

İşlemci soğutucusu olarak akasa venom kullanıyorum biosta işlemci sıcaklığım 36 derece, masaüstünde iddle da iken 50-51 derece.
    orthos stabilite testinde 64-66 dereceyi görüyorum

venom cok pro. bir soğutucu olmamasına karşın akasa ismine güvenerek almıştım f/p olacağına inanarak

fakat sıcaklıklar bana yüksek geliyor elimde kaliteli bir termal macun yok malesef venom un kutusundan çıkan macunu sürmek zorunda kaldım

Montajda herhangi bir hata yapmadığımı düşünüyorum anakartı cıkarıp rahatca montajı yaptım soğutucunun üstünde 2 adat viper fan ve pull olarak fanın verimini arttırmak için davlumbaz yaptım 1 fana. Kasa kapağımı açık ve kasam yatay şekilde kullanıyorum

Malesef oda sıcaklığımı ölçmek için termometrem yok ama evin en sıcak yeri olduğunu söyliyebilirm cam acıkken bile terden ölüyorum

hava soğutmada deneyimli arkadaşlar görüşlerini belirtebilirlerse mutlu olacağım sizce ne yapmalıyım soğutucumu yeni aldım yakın bi zamanda değiştirme imkanım yok

Not: Biraz para bulduğumda thermalright venomous x almayı planlıyorum

arctic cooling mx-3 veya mx-4 mü almalıyım termal macun olarak yoksa gelid gc-extreme mi tavsiye edersiniz ve sorunuma çağre olur mu sizce bu konularda beni aydınlatabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thedays167 -- 6 Haziran 2011; 22:37:06 >

• Idle değerleriniz 10-12 C kadar fazla.
    Akasa Venom u değil en iyi hava soğutmayı da kullansanız o şartlarda iyi sonuç alamazsınız.
    Hava soğutmalar cpu nuzu ortam sıcaklığından daha alt değere düşüremezler.
    Örneğin oda 33 C ise 27 C ye düşüremezler.
    Kasa kapağını açtığınız için sıcak ortamdan dolayı bu olumlu değil olumsuz olarak yansıyor.

Yapmanız gereken mümkünse pc yi en azından yaz geçene kadar serin bir odaya taşımak.
    Sonra kasa kapağını kapatın.
    Kasanın içine mümkün olduğunca serin hava çekecek şekilde ön veya varsa yan tarafına fan takın.
    Tabii arka veya varsa üst egzoz fanların temizliğini yapın.
    Kasa içindeki hava sirkülasyonunu ne kadar arttırırsanız işlemci soğutucunuzun performansı da o derece artacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 6 Haziran 2011; 22:57:50 >
  • Teşekkürler iron mask fakat oda sıcaklığımın bu kadar yüksek olduğunu belirtmemdeki sebep hava soğutma ile oda sıcaklığının altına inemiyeceğimi bildiğim için kafanızda odamdaki sıcaklıgın net bi şekilde oluşması için eklemiştim. Kasam biraz kücük üst tarafında egzost fan yeri malesef bulunmuyor arkada bir egzost fan ve ön tarafta da bi adet fan montajı için yerim var ama daha fanlarım elime ulaşmadı 4 adet fm121 spariş ettim onlar elime ulaşana kadar kasanın yan kapağına uygun montaj için ortam hazırlamaya calışıyorum pc yi odamdan başka yere taşımam mümkün değil 24 saat açık konumda olduğu için elimin altında olması gerekiyor ama kasa kapağını kapatıp sirkülasyonu sağlayınca umarım bir verim artışı olur peki yazmış olduğum termal macunlardan hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz.
  • Bulabilirseniz Arctic Cooling mx-4 alın.Biraz daha iyidir.
    Ancak mx-3 ve gelid extreme de çok iyidir.
    Bunlar zaten en üst seviye macunlar ve aralarındaki fark 1-2 dereceden fazla olmayacaktır.
    Fanlar iyi seçim olmuş, bariz şekilde fark oluşturacaktır.
  • Teşekkürler mx-4 bulmaya çalışayım ozaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.