Şimdi Ara

Akasa Viper 14cm Ses Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Kasamda 3 adet Akasa Viper 14cm fan bulunmakta ve bu fanlar yine Akasa'nın kasa önüne monte edilen ve 6 adet fan bağlanabilen fan kontrolcüsüne bağlı.

Sorunum şu ki: Bu fanlardan düşük ve tiz bir ses alıyorum fakat bu ses üflediği havayla alakalı değil. Çoğu yerde herkes aynı şeyi söylemiş o yüzden belirttim, fanın değil üflediği havanın sesi olabileceğini, önünde arkasında engel var mı yok mu kontrol edilmesi gerektiğini yazmışlar. Ben fanların motorundan gelen tiz bir cızırtı gibi bir ses alıyorum. Yüksek veya düşük devirde çalışmasıyla bağlantılı olmadan, fanlar çalışmaya başladığı andan itibaren her zaman sabit kalıyor bu ses.

Sorum da şudur: Bu duyduğum ses fanlar 4 pin olmasına rağmen fan kontrolcümün 3 pin girişli olmasından kaynaklı olabilir mi? Bu sorunun cevabını fanları anakartın 4 pin çıkışlarına takarak alamıyorum çünkü geçmişteki bir hatamdan kaynaklı o 4 pin girişler çalışmıyor. Bu yüzden sizlere soruyorum. 4 pin, 3 pin farkından kaynaklı değilse başka ne gibi bir sebep olabilir? Çünkü başka bir kullanıcının böyle bir şikayette bulunduğunu görmedim. Ben de bu yüzden herhalde bir sıkıntı var diye düşünüyorum.

Birçok yerde bu fanların kaliteli ve sessiz olduğuna dair yorumlar okuyup satın almıştım. Eğer ki sorunum bağlantı veya güç vb. ile ilgili bir sorun değilse üzüleceğim.

Şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.