Şimdi Ara

Akasa Viper Çözemediğim 3pin 4pin Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ilk Akasa Viper kasa fanımı almış bulunmaktayım yanındada Silverstone Fan Filtresi aldım çok pahalı evet ama mükkemmel bir ürün hakkını veriyor mıknatıslı zaten yapıştır bitti 3 sn bu kadar tarafımdan önerilmektedir. İnşallah tüm kasa fanlarını zamanla Viper ile değiştireceğim, fakat şöyle bir sorunum var iki adet fan kontrolcüm olmasına ragmen (Görseldeki kontrolcüler) yanılmıyorsam zaten Schyze'de 4pin kontrolcü yok zaten 1x 4pin var onada güç için gerekli pini takıyoruz onun dışında Zalman MC-MFC2'de ise 3x 3pin 1x 4pin giriş var ama onada işlemci fanını takıyorum zaten e bu Akasa Viper'ın çıkışı 4pin ben nasıl kontrol edicem şimdi mecbur anakart üstündeki 4pinlik girişe taktım ama kontrol edemiyorum Allah'tan olması gerektiği gibi 960 Rpm civarında dönüyor eyvallah ama ben full performans isteyip bech'lerde falan 1800 Rpm'e çekmek istesem kontrol edemiyorum acaba 3pin'i 4pin'e çeviren bir ürün varmı yada ben bu problemi nasıl çözerim?

Kontrolcü Örnek Görseller:

Akasa Viper Fan Örnek Görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esTFyz -- 2 Kasım 2012; 18:20:32 >

• Hala çözemedim problemi sevgili arkadaşlar.
  • Büyük ihtimal işlemci soğutucundakide 4 pin fandır. Bir tane PWM çoklayıcı alırsan işlemci fanınla aynı hızda calısır bu fan. yük bindikçe yükselir.
  • Sakın bana bir 4pin girişiyle 5 adet fanı kontrol edebileceğimi söyleme! Eğer böyle bir şey var ise bu iş çok iyi oldu çokta güzel oldu çok teşekkür ediyorum tüm işimi gördüm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: esTFyz

Sakın bana bir 4pin girişiyle 5 adet fanı kontrol edebileceğimi söyleme! Eğer böyle bir şey var ise bu iş çok iyi oldu çokta güzel oldu çok teşekkür ediyorum tüm işimi gördüm...

Biraz kaba ama iş görür;
    http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 4 Kasım 2012; 5:11:50 >
  • Çok teşekkür ederim tamda aradığım buydu 5 tane Viper fanımı tek yerden dönüş hızlarını ayarlayabileceğim böylece aynı zamanda fan kontrolcü de tasarruf yapmış olacağım.
  • esTFyz kullanıcısına yanıt
    Konu eski ama cevap vermek istedim. Ben de Akasa Viper fan kullanıyorum. Scythe Kaze Master II fan kontrolcü aldım ve bu fan kontrolcüde 3 pin destekli. Ama 4 pinlik fan kablosunun 3 pinlik kısmını kontrolcüye takıp rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. Zaten fan kontrolcü yanında gelen uzatma kablolarında da yuva 4 pin desteklerken 4. pinin bulunduğu yer boş. Fan kontrolcüde ise fan kablosunun 4. pininin bulunduğu yeri engelleyecek bir çıkıntı vs. yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.