Şimdi Ara

Akasa 'Viper R'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Akasa viper r fan aldım 14 cm.Bu fanı anakartdaki 4 pin yuvasına takınca düzgünce çalışıyor ve hızı anakart programından ayarlanabiliyor.Yalnız Akasa FC trio fan kontrolcüm var ona takınca 1000 devirin altında 5-6 dakika çalışıp duruyor fan kontrolcüde 0 rpm diye uyarı veriyor.Aynı zamanda orta devirlerde çalıştırıncada sanki zorlanarak çalışıyor, en yüksek devirde normal çalışıyor.Fanı kasa dışında denedim hiç bir şey temas etmiyor çalışırken durum aynı.İşlemci fanımda 12cm xigmatek 4 pinli bir fan ve kontrolcü düzgün bir şekilde çalıştırıyor.Akasa da niye böyle çalışıyor bir bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hwogk -- 30 Haziran 2013; 0:08:41 >

• Hocam bilgim yok ama 14cmlik olandan bende alacağım(şu 12 cm yuvaya takılanı alacağım ben) performansı nasıl sizdekinin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bendeki fan 12cm yuvaya takılanı dediğim gibi performansı çok iyi fakat anakartta çalıştırırsam yoksa fan kontrolcümde çalıştırırsam bahsettiğim sorunlar oluyor anlamadım nedenini açıkçası o yüzden satışa çıkardım.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-masaustu-akasa-viper-r-12cm-yuva-icin-14cm-s-flow-129951277/detay/
  • 4-pin fanları pwm ile ayarlamanız gerekiyor. Voltaj ile ayarlandığında titreşimsi uyuz bir ses çıkarabiliyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: pohuman

4-pin fanları pwm ile ayarlamanız gerekiyor. Voltaj ile ayarlandığında titreşimsi uyuz bir ses çıkarabiliyorlar..

Evet hocam işlemci fanımda 4 pin ama onda sorun çıkmıyor kontrolcüde. 3 pin bağlantılı bir fan almam gerekiyordu galiba.Bendeki kontrolcü yuvasıyla anakarttaki nin fotoğrafınıda ekliyeyim.
     Akasa 'Viper R' Akasa 'Viper R'

• Aynı hatayı bende yaptım.Akasa fc.six fan kontrolcü aldım.14cm viper ve 14cm viper R vardı.14cm viper düzgün çalışıyor sıkıntı yok.Sonra merak edip 12cm viper da aldım.Kontrolcü ile 12 ve 14 cm düz olanlar çalışıyor. 12cm uyumlu 14cm viper R hiç dönmüyor :( Lampton fan kontrolcüler çalışıyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.