Şimdi Ara

AKBANK super firsat sonmez bu yangin YETİŞŞŞŞ (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.692
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende Platin Axess var ama gelmedi böyle bir teklif. Yıkarım la o bankayı, bana nasıl vermezlermiş. Nasıl görmemişim ya ben bu fırsatı. İhtiyacım olmasa bile çeker veririm EnPara'ya, faizini yerim 9 ay. Hemen arıyorum MH özel numarasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thebaboli

Kanun hakkında bilgin olmadan konuşmak ve kanunla ilgili yanlış bilgi vermek ayrıca hakaret etmenin bir suç olduğunu bilmeyenle tartışmak anca kelime israfı olur. Lakin insanların doğru bilgiye ulaşması için detayı yazayım.

SPK 107.maddesi 2 bölümden oluşur. Birinci kısım işlem bazlı ikinci kısım bilgi bazlıdır.

Kanunun tamamı ;

Sermaye piyasasında piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon), 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)'nun 107'nci maddesinin birinci ve ikinci fıkrasında birer suç tipi olarak düzenlenmiştir. Piyasa dolandırıcılığı, çok farklı yöntemlerin kullanılması suretiyle yapılabilir. Ancak gerek teorik olarak üzerinde uzlaşılan, gerek uygulamada sık sık ortaya çıkan bazı işlem kalıplarını, piyasa dolandırıcı işlem örnekleri olarak ortaya koymak mümkündür.

Piyasalar üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle, piyasa dolandırıcılığına ilişkin olarak ceza hukukunda yer alan dolandırıcılık hükümlerinden ayrı bir suç olarak düzenleme yapılması ve bu konuda belirli işlem türlerine yasaklamalar getirilmesi ihtiyacı doğmuştur.

1. İşlem Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı (SPKn md. 107/1)

İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı SPKn'nun 107 nci maddesinin birinci fıkrasında (107/1) düzenlenmiştir. Anılan düzenleme uyarınca, "Sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler" hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası verileceği hükme bağlanmıştır.

2. Bilgi Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı (SPKn md. 107/2)

SPKn'nun 107 nci maddesinin ikinci fıkrasında (107/2), aynı maddenin birinci fıkrasında (107/1) öngörülen işlem bazlı piyasa dolandırıcılığına paralel olarak, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerini ve yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek bilgiye dayanan bazı fiiller cezai müeyyideye bağlanmıştır. Anılan düzenleme, "sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan" kişilerin 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağını hükme bağlamıştır.

Bak kardeşim benim yazdığım şeyleri tam okumamışsın anlaşılan orada dolandırıcılık olarak yazılan kısımda bağlanan bir kelime var !!!!!!! bu suretle menfaat sağlayan !!!!!!!!!

Ki ben bunu sana son yazdığım yazıda belirttim örnek olarakta söyledim mahkemeye falan çıkılsa senin banka hesapların ve mal varlığın incelenir senin altından bir karın var mı yok mu diye eğer yoksa hiçbirşey yapamaz bunu anlamamak için uğraşıyorsun heralde

• Aynı parayı 9 ay içinde geri ödeyeceksin zaten. İhtiyacın da yoksa bunun avantajlı yanı nedir biri açıklayabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Aynı parayı 9 ay içinde geri ödeyeceksin zaten. İhtiyacın da yoksa bunun avantajlı yanı nedir biri açıklayabilir mi?

Su anki dusuncem hepsini vadeye yatirip vade sonunda elde ettigim tum faizi bir garibana vermek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MH ni aradım sordum, sadece teklif mesajı gönderilen hedef kitle için geçerli olduğunu söylediler. Yani Akbank'tan teklif mesajı gelmediyse hiç boş yere sms atmayın, olmuyormuş. Şimdi bununla ilgili sağlam bir mail atacağım bankaya. Bize verilmiyorsa nerede kaldı bizim özel müşteriliğimiz.
  • Kampanyadan Axess, Fish, Wings, Carrefour Axess ve Free asıl kart sahipleri faydalanabilecektir.
    Bedava Taksitli Avans’tan faydalanmak için kredi kartınız ile 12 ay boyunca aylık harcama sözü vermeniz gerekmektedir.
    Bedava Taksitli Avans; 200 TL -15.000 TL arasında ve 9 aya kadar taksit için geçerlidir.
    Aldığınız Bedava Taksitli Avans, eşit taksitlerle ekstrenize yansıyacaktır.
    Almak istediğiniz Taksitli Avans tutarı için vermeniz gereken harcama sözünüzü;
    Akbank Direkt İnternet --> Kartlar --> Nakit İhtiyaçlarım --> Sözünüze Taksitli Avans menüsünden veya
    444 25 25'i arayarak öğrenebilir, talebinizi anında gerçekleştirebilirsiniz.
    Aylık harcama sözünüz kampanyaya katıldığınız günden bir gün sonra başlar ve 1 ayı kapsar.
    Kampanyadan yararlanmak için toplam kredi kartı limitinizin en az vereceğiniz aylık harcama sözü kadar olması gerekmektedir.
    Aylık harcama sözünüze kampanyaya katıldığınız asıl kartınız ve asıl karta bağlı ek kartlarınız ile yapacağınız tüm alışveriş işlemleri, nakit işlemler, otomatik fatura ödeme talimatı ile fatura ödemeleriniz ve fon talimatlarınız dahil olacaktır.
    Borç Transferi, Axess Tüketici Kredisi işlemleri, tüm faiz ve ücretler, önceki dönem harcamalarınız, harcama sözü karşılığında kullanacağınız Taksitli Avans tutarı ve bekleyen taksitleriniz aylık harcama sözünüze dahil değildir.
    Aylık harcama sözünün gerçekleştirilemediği her ay için kampanya ücreti ekstrenize yansıtılacaktır. Kampanya ücreti, almak istediğiniz Taksitli Avans miktarına göre değişmektedir. Talebiniz sırasında kampanya ücretini öğrenebilirsiniz.
    Akbank Kredi Kartları ile diğer Axess Harcama Sözü Kampanyaları faydalanmaya devam eden müşterilerimiz bu kampanyadan yararlanamaz.
    Koşulsuz kampanya iptali, Taksitli Avans’ı kullanmadığınız sürece, ilk 3 gün içerisinde 444 25 25'i arayarak gerçekleştirilebilecektir.
    Kampanyada harcama sözü verdikten sonra, 3 gün içerisinde Taksitli Avans’ın tamamı veya bir kısmının kullanılması durumunda, kampanya iptali harcama sözünün tamamlanması için kalan ay sayısı ile aylık kampanya ücretinin çarpımı kadar kampanya ücreti yansıtılarak yapılabilecektir.
    Kartınızı isteğe bağlı olarak kapatmanız ya da idari takip nedeni ile kartınızın kapanması durumunda; harcama sözünün tamamlanması için kalan ay sayısı ile aylık kampanya ücretinin çarpımı kadar kampanya ücreti bir sonraki ekstrenize tek seferde yansıtılır.
    Kartınıza son ödeme tarihi itibariyle asgari ödeme tutarının altında ödeme yapmanız ve/veya toplam limitinizin yetmemesi nedeni ile aylık harcama sözünüzü gerçekleştiremezseniz, bir sonraki ay ekstrenize kampanya ücreti yansıtılacaktır.
    Kalan kullanılabilir limitiniz aylık harcama sözünüzü gerçekleştirmenizi sağlayamıyor ise, ara ödeme yaparak harcama sözünüzü gerçekleştirebilirsiniz.

• zavayed61 Z kullanıcısına yanıt
    Hocam bu senin gosterdigin daha farkli bir kampanya. Ben özellikle 3 4 defa bastira bastira sordum herhangibir on sart veya daha sonra bir şart masraf varmi diye yok dediler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • komikadam kullanıcısına yanıt
    benim akbank sitesinde gördüğüm.telefondan size farklı bir kampanyada sunmuş olabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.