Şimdi Ara

Akıl almaz olay: Futbol kulübü bonservisi siber saldırganlara kaptırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akıl almaz olay: Futbol kulübü bonservisi siber saldırganlara kaptırdı
    Dijital dünyanın daha çok hayatımıza girmesi ile birlikte insanların dikkatsizlikleri de aynı oranda arttı. Öyle ki kamu kurumlarından özel şirketlere çok kolay dijital yöntemlerle dolandırılanların haberleri gündeme geliyor. Son olarak futbol dünyası da siber saldırganların kurbanı oldu.

Bonservis buhar oldu

Katar ekiplerinden Al Gharafa, Steaua Bükreş forması giyen Florinel Coman transferi için futbolcu ve kulübü ile görüşme halindeydi. Nihayet görüşmeler tamamlandı ve oyuncunun transferi için imzalar atıldı.

Ayrıca Bkz.Korsan yayınların sonu geliyor: Federasyon yazılım projesini tamamladı

Ne var ki transfer bedeli olan 5.25 milyon Euro bir türlü Steaua Bükreş hesabına yatmadı. Kulüp ve menajer, Al Gharafa ile temasa geçtiğinde ise gerçek ortaya çıktı. Vientamlı hacker grubu, Steaua Bükreş email hesabını ele geçirerek Al Gharafa ile temasa geçmiş ve bonservis bedelini Vietnam’daki bir hesaba aktarmalarını sağlamıştı.

Oyuncunun menajeri paranın gecikme faiziyle ödenmesi gerektiğini söyleyerek FIFA’ya şikâyette bulundu. FIFA tarafından verilecek karar merakla bekleniyor ancak bonservis parasının geri alınması pek mümkün görünmüyor.

• Uzak doğu ülkelerinde sahtekarlık yapmak için zorla çalıştırılan insanlar olduğunu görmüştüm, o gruplardan biri olabilir mi?

• Haberin ilk görseli kopardı beni, bön bön bakıyor bönservis olmuş parası.
    Akıl almaz olay: Futbol kulübü bonservisi siber saldırganlara kaptırdı

• o da birşey mi ali koç zajc ın bonservisi başkasının hesabına eliyle gönderdi :D

• 2 taraf da problemli gözüküyor. biri email hesabını koruyamamış diğeri vietnama para göndermiş. vietnam ne alaka, romanya nere vietnam nere.

• KaZAaRa kullanıcısına yanıt
    Emailler spooflanabiliyor hocam. Yani istediğiniz email ile istediğiniz mesajı istediğiniz yere atabiliyorsunuz. Bana kendi epostamdan hesabını çaldım seni hackledim vs. diye çok dolandırıcılık mesajı geldi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benzeri olayi turkiyenin buyuk holdinglerinden birinin bilgi isleminden dinlemistim. ozel jet almak icin anlasiyorlar, bu sirada hackerlar jet ureticisinin turkiye ofisindeki bilgisayara sizmislar, emailleri takip ediyorlar ama hic mudahale etmiyorlar, son odeme anini bekliyorlar. son odeme ani gelince hackerler ele gecirdikleri ureticinin maillinden turkiyedeki holdinge odeme icin kendi banka hesap bilgilerini gonderiyorlar. ve bunu cuma gunu mesainin bitisine yakin zamanda yapiyorlarki banka transferi kontrol etmesin. turk holding milyonlarca dolari oylece havale ediyor ama sanslarina banka bunu yemiyor, mesai cikisi olmasina ragmen havale emrini kontrol ediyor, alakasiz bir hesaba gittigini gorerek emri gerceklestirmiyor. bu sekilde olaydan yirtiyorlar.

• Haber olalı kaç gün oldu yeni uyanmış Ekrem bey

• Gerçekten ilginç. Bakalım daha neler duyacağız.

• Paister P kullanıcısına yanıt

spooflamak nedir bilmem ama şifre olmadan o mailden mail atmak çok eskide kaldı. eskiden sadece mail alırken şifre kontrolü vardı, gönderirken yoktu ama artık var uzun zamandır. eğer ki kastettiğin şey buysa.

• darkaura kullanıcısına yanıt

ya bu nasıl bir geri zekalılıktır. adamlar ayda üçbeş bin euro gönderiyorlar bana yine de banka hesabımı değiştirdiğimde dolandırıcılık ihtimaline karşı telefonla arıyorlar, teyid alıyorlar emin olmak için. bu kadar zor mu bu? teyid aldıkları hesapta da benim adım, türkiye hesabı olduğu açık. ama yine de aynı isme sahip bir türk dolandırıcı olabilir (benimle aynı isme sahip 100-150 kişiden birinin dolandırıcı olması gerekiyor) diyerek arıyorlar.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

turkiyede buyuk sirketlerin, buyuk kurumlarin kimler tarafindan nasil yonetildigini gorseniz aglarsiniz. hepsi icin demiyorum tabi, cok profesyonel cok kurumsal calisanlarda var ama bazilari oyle acemice yonetiliyor isletiliyorki insan bir sakanin icindemiyim diye soruyor.

• darkaura kullanıcısına yanıt

büyük şirketlerde çalıştım, hiçbiri böyle tongaya gelmedi. bu çok acemice bir hareket.

Sitenin adını vermeyeyim ama en basitinden böyle sitelerle atılabiliyor. Daha gelişmiş teknikleri illa ki vardır. Akıl almaz olay: Futbol kulübü bonservisi siber saldırganlara kaptırdı

• Paister P kullanıcısına yanıt

evet ama başkasının mailini kullanabiliyorlar mı burada? eğer kullanabiliyorsalar o kişinin şirketi mail gönderirken de şifre zorunluluğunu açmamıştır sunucudan. ben mesela çalıştığım şirkette toplu mail atarken şirketten istediğim kişinin mailini seçebiliyorum şifresini dahi bilmeden , gönderiyor ama aynı active directory içinde deniyorum bunu.

çok uzmanı olduğum bir iş değil gerçi (programcıyım bu arada, ama sistemcilik ayrı bir şey tabii).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 15 Ağustos 2024; 17:10:48 >
    Evet benim mail hesabıma girilmeden kendi mailimden hesabını hackledim bilgisayarına virüs koydum kamerandan seni kaydettim şu sanal cüzdana para at yoksa ailene atarım vs. diye bir sürü dolandırıcılık epostası geliyor. İnternetten ilk gördüğümde korkup araştırmıştım ve spoofing(sahtecilik) diye bir yöntemle hesaba ve domaine sahip olmadan eposta atılabildiğini öğrendim. Firmalar bunu spoofing koruması sağlayan güvenlik şirketleriyle anlaşarak çözebiliyorlarmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.