Şimdi Ara

akıllı telefonları 4.5 volt ile şarj etmek mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar. geçenlerde 7805 regülatör ile 9v pilden telefonları şarj etmek için bir devre görmüştüm. akıllı telefonlar genelde 5 volt ile şarj oluyor. peki 1.5 voltluk 3 tane pili seri bağlayıp arada herhangi bir eleman olmadan direkt usb'nin + -'sine bağlayıp telefona taksak ne olur? zarar verir mi?

• Amper olayı ne olacak hocam muhtemelen Fazla gelecek.
    Yanlışım varsa düzeltin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: felekut

Amper olayı ne olacak hocam muhtemelen Fazla gelecek.
    Yanlışım varsa düzeltin
    şarj etmeyebilir 4.5 volt, pil hücresi 3.6 volt, yüzde 20 fazla dolma toleransı olsa desek: 4.2 volttur en fazla.
    geri kalan voltaj içerisindeki şarj devresine düşer. 4.5 volt verirseniz bataryayı ya hiç doldurmaz, şarj işlemi başlamaz.
    yada bataryayı yeteri kadar doldurmayabilir.. örn. nokia ince uçlu telefonlar için 5.7 - 5.8 volt gereklidir.
    usb 5 volttan bu nokia'ları şarj etmeye çalıştığınızda hiçbir zaman bataryası tam dolmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

şarj etmeyebilir 4.5 volt, pil hücresi 3.6 volt, yüzde 20 fazla dolma toleransı olsa desek: 4.2 volttur en fazla.
    geri kalan voltaj içerisindeki şarj devresine düşer. 4.5 volt verirseniz bataryayı ya hiç doldurmaz, şarj işlemi başlamaz.
    yada bataryayı yeteri kadar doldurmayabilir.. örn. nokia ince uçlu telefonlar için 5.7 - 5.8 volt gereklidir.
    usb 5 volttan bu nokia'ları şarj etmeye çalıştığınızda hiçbir zaman bataryası tam dolmaz..

Alıntıları Göster
    Her şey bir tarafa 4.5 V Gerilimin yeterli olup olmayacağını tartışmaya bile gerek duymadan 1.5 voltluk bir pilin sağlayabileceği akım kapasitesini düşünerek bu işin amacına hizmet etmeyeceğini söyleyebilirim.

Elimizdeki telefonların bataryaları 1-1,5 amperden başlıyor... En kaliteli bir alkalin pil bile bu bataryayı doyuramaz ki bu iş için marketten alacağınız pillerin maliyetini hesaplamıyorum bile...

Ayrıca 9v pil ile bu işin hiç ama hiç olmayacağını defalarca tartıştık.

Size 18650 tip lityum bataryalar ile hazırlanmış şarj ünitelerini araştırmanızı tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Her şey bir tarafa 4.5 V Gerilimin yeterli olup olmayacağını tartışmaya bile gerek duymadan 1.5 voltluk bir pilin sağlayabileceği akım kapasitesini düşünerek bu işin amacına hizmet etmeyeceğini söyleyebilirim.

Elimizdeki telefonların bataryaları 1-1,5 amperden başlıyor... En kaliteli bir alkalin pil bile bu bataryayı doyuramaz ki bu iş için marketten alacağınız pillerin maliyetini hesaplamıyorum bile...

Size 18650 tip lityum bataryalar ile hazırlanmış şarj ünitelerini araştırmanızı tavsiye ederim...

9v ile olmayacağını nerede tartıştınız hocam ben kaçırmışım :)

regülatör olursa neden olmuyor ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordinaryus1

quote:

Alıntıları Göster
    4 pille (1.5v) aşağıdaki devreyi yapıp.

ve usb girişi olarakta alttakini çıkışa bağlayınca olması lazım

daha sade devreleri denedim ancak voltaj düşünce stabil olmadı. yukarıdakileri denemek lazım.

• kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    unu şarj ediyor ben denemiştim. 1,2v*4de kullanabilirsiniz. 4,4 ile şarj ediliyorlardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Merak ettiğiniz bir konu için forumda hiç arama yaptınız mı?

Arama yapmadıysanız herhangi bir konuyu kaçırmış olma olasılığınız çok yüksek :)

Yine de söyleyeyim şarj için her şey voltaj değildir, akım kavramından haberdar olmak lazım...

• quote:

quote:

quote:

Merak ettiğiniz bir konu için forumda hiç arama yaptınız mı?

Arama yapmadıysanız herhangi bir konuyu kaçırmış olma olasılığınız çok yüksek :)

Yine de söyleyeyim şarj için her şey voltaj değildir, akım kavramından haberdar olmak lazım...

Peki ya şarjlı 9v(8,4) pil kullansak diğer ucunu da güneş paneline bağlasak? Bence çok hoş olabilir. 8,4*0,5=3,7 eder. Zaten telefon bataryası 3,7*0,8=2,9 watt. Şimdi bunu güneş panellerine bağlayarak taşınabilir bir cihaz yapsak verimli olmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

Peki ya şarjlı 9v(8,4) pil kullansak diğer ucunu da güneş paneline bağlasak? Bence çok hoş olabilir. 8,4*0,5=3,7 eder. Zaten telefon bataryası 3,7*0,8=2,9 watt. Şimdi bunu güneş panellerine bağlayarak taşınabilir bir cihaz yapsak verimli olmaz mı?

Şarjlı 9(8.4)v pil dediğiniz hangisi?

Bildiğimiz yassı 9v 200mah pillerden mi bahsediyorsunuz?

Güneş panelleriyle birlikte uygun batarya kullanılırsa bu yapılabilir ama yassı 9v ile şarj verimi oluşmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 1 Haziran 2014; 21:12:55 >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    http://bis.bitenekadar.net/1/0/8/3/9-volt-sarjli-250-mah-pil-108389_5_1.jpg?v=84
    Şunların ikisini paralel bağlamaktan bahsediyordum. Zaten 9v şarjsız pillere para mı dayanır.
  • quote:

http://bis.bitenekadar.net/1/0/8/3/9-volt-sarjli-250-mah-pil-108389_5_1.jpg?v=84
    Şunların ikisini paralel bağlamaktan bahsediyordum. Zaten 9v şarjsız pillere para mı dayanır.

Demek istediğim şey şu, bu pillerin sağladığı akım çok düşük ki ikisini paralel de bağlasanız bir cep telefonu bataryasını dolduramaz. Zaten 7805 ile regüle ederken akımın bir kısmı kaybolacak
    Ama güneş paneli derseniz, bu sistemi ayakta tutacak panellerin boyutu ve maliyeti bu amaca uygun olmaz.

Ben yine yukarıda dediğim gibi 18650 lityum pilleri hatırlatıyorum...

• quote:

quote:

Demek istediğim şey şu, bu pillerin sağladığı akım çok düşük ki ikisini paralel de bağlasanız bir cep telefonu bataryasını dolduramaz. Zaten 7805 ile regüle ederken akımın bir kısmı kaybolacak
    Ama güneş paneli derseniz, bu sistemi ayakta tutacak panellerin boyutu ve maliyeti bu amaca uygun olmaz.

Hocam dediğiniz pilleri direk bataryaya bağlasak olurmu ? Bataryada 3.7v 5.3Wh yazıyor.Birde satılan 1.2v şarjlı pillerin akımları yaklaşık kaçtır illa ampermetre ile mi ölçeceğiz,bataryanın ne kadar amperle çalışacağını nasıl biliriz ?
    Teşekkürler.

• quote:

quote:

hocam benim niyetim zaten bu sistemi acil durumlarda kullanmak. bataryayı fullemesine gerek yok. ben diyorum ki böyle bi sistemi anahtarlık şeklinde tasarlayayım, acil durumlarda bakkaldan 3-4 kalem pil alıp işimi görecek kadar %20 %30 şarj edeyim telefonu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordinaryus1 -- 2 Haziran 2014; 1:33:47 >

• Acil durumda bakkal bulamazsan nolacak peki? En mantıklısı 18650 piller, bu pilleri şarj edecek cihaz ve ufak panel voltmetre sürekli voltaj takibi için forumda yapımıyla ilgili konu açmıştım istersen link atabilirim. Bu arada o piller pahalıdır varsa eski laptop bataryası yoksa ikinci el laptop bataryası alabilirsin onların içinde var bu pillerden ben 5tlye almıştım 12 tane çıktı 2 tanesini yanlış şarj ettim bozuldu diğerleri işimi görüyor. ebaydan ya da ucuz dandiklerinden alma onlarda şarj kontrol devresi olmuyor tehlikeli olabilir. Kendi yaptığını kullanmak istiyorsan masraf ve uğraştığın zaman dert değil zevkli gelecekse yap derim ama bunlar pek mutlu etmiyorsa hazırını al hocam bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylakmühendis -- 2 Haziran 2014; 4:06:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: çaylakmühendis

Acil durumda bakkal bulamazsan nolacak peki? En mantıklısı 18650 piller, bu pilleri şarj edecek cihaz ve ufak panel voltmetre sürekli voltaj takibi için forumda yapımıyla ilgili konu açmıştım istersen link atabilirim. Bu arada o piller pahalıdır varsa eski laptop bataryası yoksa ikinci el alabilirsin onlarn içinde var bu pillerden. Kendi yaptığını kullanmak istiyorsan masraf ve uğraştığın zaman dert değil zevkli gelecekse yap derim ama bunlar pek mutlu etmiyorsa hazırını al hocam bence

bakkal-büfe bile olmayan yerde, onu geçtim içindeki pili sökecek kumanda bile olmayan yerde şarjsız sefil halde kalırsam öleyim madem :D senaryoya takılmaya gerek yok hocam, kalem pildeki enerjiyi telefona en sağlıklı şekilde nakletmenin yolunu arıyorum sadece.

• kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Hocam yoruma ekleme yaptım verimli olması için söyledim yoksa kalem pil cidden işini pek görmez

• quote:

Orijinalden alıntı: çaylakmühendis

Hocam yoruma ekleme yaptım verimli olması için söyledim yoksa kalem pil cidden işini pek görmez
    arkadaşlar elimde 8 voltluk bir batarya var.bunu 5 V luk regülatör (7805) ile 5V a düşürüp telefonu şarj ediyorum.şimdi sorun şurda bu bataryayı şarj etmem lazım.9v luk bir adaptör ile yapmak istemiyorum.5v luk telefon şarj aletinden şarj etmek istiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.5 V ile şarj etsem bataryayı 5V a kadar mı doldurur.herhangibir sıkıntı olur mu.çözüm yolu önerirseniz çok sevinirim.

• birincisi telefon bataryasi 5 voltlasarj ediliyorki 7805 ile yapiliyor.
    ikinci olarak pilin gucu ne ki 1 amperlik koca bataryayi sarj etsin:-)
    anca 12 volt akuye regulator ile sarj aleti yapilabiir. netteki 9 v pil ile yapilan devreler biten batarya yerine telerfonu iki dakkalik aramar icjn canli tutmaktir.

• Tam dolu 3 adet duracell ve varta pillerle denedim olmuyor. 4 pil fazla voltaj veriyor 5v u geçiyor yani. 5 adet seri pile 7805 bağlayınca hızlı bir şekilde şarj oluyor Orijinal şarj cihazı gibi. Telefon s3

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.