Şimdi Ara

Akım koruma prizleri tavsiye (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
10
Favori
127.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: superhead

Arkadaşlar bana kaliteli fiyatı uçuk olmayan 3 lü veya 4 lü ve modem korumalı priz tavsiyesi olan varmı?
    en uygun şunu buldum nasıldır sizce?
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=116746

Alıntıları Göster
    beyler konuyu hortlatıyorum ama başka konu açmak istemedim

bulunduğum yerde devamlı elektrikler kesiliyor genelde uzun süreli değil 2-3 saniyelik ama aşaği yukarı iki günde bir elektrikler kesiliyor belki de daha sık geçen gün gün içinde 5 defa elektrikler bu şekilde kesildi biraz araştırma yaptım ama net bir cevap alamadım acaba akım koruyucu prizler benim derdime derman olur mu forumda bir arkadaş bu yüksek akımın çok hızlı olarak geldiğinden bu prizlerin tepki veremeyeceğininden bahsetmiş doğru mudur? bugun bir laptop ve plazma siparişi verdim ve onlara bir şey olmasını istemem

bir de şu şekilde tekli olanlardan alıp düzenli çalışan prizlere takıp gerekrse bunlara normal çoklu priz taksam nasıl olur?
    http://www.mediamarkt.c...1332933.html?langId=-14

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

Orijinalden alıntı: gldyator

selam arkadaşlar yeni taktırdıgım kombi için servis 1kw regülatör taktırmamı önerdi.oturdugum bölgede elektrik akımı normal regülatör yerine akım korumalı priz taktırsam aynı işi görürmü.şuan kombinin elektrigi sigortaya direk baglı resimdeki prizi nasıl baglıyabilirim prizin altındaki giriş çıkış yazılı pimler ne işe yarıyor.
     Akım koruma prizleri tavsiye

Eğer elektrikte sık sık dalgalanma oluyorsa regülatör almanızı tavsiye ederim. Yüksek akım koruma prizi elektrikte oluşan dalgalanmaları regüle edemez.

Altındaki giriş ve çıkışlar uydu alıcısı ve tv yi yıldırımdan korumak için.

Arkadaşlar burada yeri gelmişken bu ürünün uydu girişi için kullanılmasını tavsiye ederim. Çünkü anten girişinden kendinden uydu alıcılı tv yi yaktık. Sisitemde belkın 8 li 3060 joule akım korumalı priz olmasına rağmen tv büyük hasar gördü. Ayrıca telefon modem koruması olan prizleride sistemde kullanmak gerekir. Voltaj dalgalanmaları varsa mutlaka regülatör kullanmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: a339573

bulunduğum yerde devamlı elektrikler kesiliyor genelde uzun süreli değil 2-3 saniyelik ama aşaği yukarı iki günde bir elektrikler kesiliyor belki de daha sık geçen gün gün içinde 5 defa elektrikler bu şekilde kesildi biraz araştırma yaptım ama net bir cevap alamadım acaba akım koruyucu prizler benim derdime derman olur mu forumda bir arkadaş bu yüksek akımın çok hızlı olarak geldiğinden bu prizlerin tepki veremeyeceğininden bahsetmiş doğru mudur? bugun bir laptop ve plazma siparişi verdim ve onlara bir şey olmasını istemem

bir de şu şekilde tekli olanlardan alıp düzenli çalışan prizlere takıp gerekrse bunlara normal çoklu priz taksam nasıl olur?

Arkadaşım sürekli elektrik kesintileri veya klima, buzdolabı gibi yüksek akım çeken cihazlar cevreye girdiğinde dahi voltaj dalgalanmaları olabilir. Bu nedenle yaklaşık aynı paraya 1000-1200 kv. regülatörler var. Ben şahsen bir tv kaybettikten sonra bu regülatörlerden aldım. ayrıca anten girişi olan akım korumalı priz de aldım. Çünkü elektronik cihazlar düşük akımla çalışan hassas cihazlardır. Mutlaka regülatör veya pc için ups kullanmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: albano

quote:

Orijinalden alıntı: a339573

Arkadaşım sürekli elektrik kesintileri veya klima, buzdolabı gibi yüksek akım çeken cihazlar cevreye girdiğinde dahi voltaj dalgalanmaları olabilir. Bu nedenle yaklaşık aynı paraya 1000-1200 kv. regülatörler var. Ben şahsen bir tv kaybettikten sonra bu regülatörlerden aldım. ayrıca anten girişi olan akım korumalı priz de aldım. Çünkü elektronik cihazlar düşük akımla çalışan hassas cihazlardır. Mutlaka regülatör veya pc için ups kullanmak gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Eski bir binadan ev aldım, yaklaşık 25 yıllık, elektrikçiye baktırmıştım, mutfak ve banyomda topraklama hattı mevcut diğer odalarda malesef yok. Diğer odalarada toprak hattı çektirmek istedim fakat, tesisat eski olduğu için köşe yerlerinden alçı kartonpiyer vs artı masraf çıkartma durumu var diye vazgeçtim.

Sigorta eski sigortaydı,elektrikçi kaçak akım rölesi olan bir sigorta ile yeni sigorta kutusu taktı. Duvar içlerindeki kablolar 2,5 luk muş, ne anlama geldiğini bilmiyorum. Elektrikçi yeterli demişti.

Bu yeni sigortadaki kaçak akım rölesi topraklama olmayan odalarda bir işe yararmı, toprak olmayan odada avize takarken birkaç kez bu röle atmıştı sanırım çalışıyor, emin değilim :)

Bir de bu konuda bahsi geçen akım koruma prizlerinden, tunçmatiğin surgepro lardan aldım. Sanırım toprak olan mutfak ve banyodaki beyaz eşyalarda ek bir koruma görevi görebilir.

Benim sormak istediğim topraklama olmayan odalarda akım koruma prizleri bir işe yarar mı, tv ve pcler var, elektrik gidip gelmesinden zarar görsün istemem.

cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• disintegrators D kullanıcısına yanıt
    Topraklama olmayan prizler de yüksek akım koruma prizi kullanabilirsiniz. Koruma sağlar.
  • kerem kullanıcısına yanıt
    Akım korumalı priz doğru çalışması için topraklı prize bağlanmalıdır diyordu kullanma kılavuzunda, ayrıca direk prize bağlayın demiş. Tv nin olduğu duvarda priz olmadığı için, Elektrikçi duvardaki yuvarlak buat içinden topraksız 3lü kablo çekmişti. Tv fişini bu 3lüye takmadan önce akım korumalı prizi araya koysam olur ozaman.

Aynı şekilde diğer odamda da topraklama yok, ordada masaüstü pc için 5li akım korumalı priz aldım işe yaraycakmı bakalım.

http://www.tuncmatik.com/__FILES__/dosyalar/dosya/SurgePro_UserManual.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegrators

Akım korumalı priz doğru çalışması için topraklı prize bağlanmalıdır diyordu kullanma kılavuzunda, ayrıca direk prize bağlayın demiş. Tv nin olduğu duvarda priz olmadığı için, Elektrikçi duvardaki yuvarlak buat içinden topraksız 3lü kablo çekmişti. Tv fişini bu 3lüye takmadan önce akım korumalı prizi araya koysam olur ozaman.

Aynı şekilde diğer odamda da topraklama yok, ordada masaüstü pc için 5li akım korumalı priz aldım işe yaraycakmı bakalım.

http://www.tuncmatik.com/__FILES__/dosyalar/dosya/SurgePro_UserManual.pdf

Akım korumalı prizlerin içinde Metal Oxide Varistor denilen ve belli bir voltajın üzerinde kısa devreye geçip en yakın sigortayı attıran bir parça bulunur. Bu parça nötr ve faz arasında bağlı olduğu için topraklamaya gerek yoktur.

L-N Faz nötr
    Fuse sigorta
    SIOV Metal Oxide Varistor

Topraksız prizde görevini görür yani bağlı olduğu cihazları korur.

Verdiğin aydınlatıcı teknik bilgiler için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: disintegrators

Verdiğin aydınlatıcı teknik bilgiler için teşekkür ederim.
    arkadaşlar aslında akım koruyucu prizede ihtiyacım yok elektrik kesintisi voltaj dalgalanması gibi durumlar olmuyor burada sanırım.ama biri akımla gelen parazitleride önlediğini yazmıştı sanırım , herneyse parazit ne onuda bilmiyorum aslında , ama sağlam bir şey olsun istiyorum.

bu uygun geldi sanki

http://www.teknosa.com/urunler/110270945/brennenstuhl1159710-6-li-priz-1-5m-kablo-akim-duze#product-features

teknosa pek bilgi girmemiş hatta resimde farklı burdakinden

http://www.brennenstuhl.com/en-DE/lightning-und-surge-protection/eco-line-surge-protection/eco-line-13.500a-extension-socket-with-surge-protection-6-way-anthrazit-1-5m-h05vv-f-3g1-5-2.html

birde akım koruyucu'nun düzgün çalışması için watt olayı oluyordu sanırım , şimdi bu kaç watt destekliyor bulamadım bir türlü .bir de amper - joule gibi olayların tam olarak ne manaya geldiğini bilen bir arkadaş yazarsa faydalı olur.

bilgisayar ve ıvır zıvırlarıyla kullanacağım hepsi 1200-1500 çeker max.
    koruyucu olup olmaması pek önemli değil ; 6,7,8'li anahtarlı priz tavsiyelerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: passero

Yaşadığım bölgede bazı dönemlerde sık sık meydana gelen elektrik kesintileri var. Bazen gündüz saatlerinde evdeki elektrikli aletler çalışırken,bazen de gece yarısından sonra bu tip elektrik kesintileri oluyor.Jeneratör hemen devreye girse bile, bazen 10 dk icinde 3-4 defa elektriğin gelip gittiği de oldu. Bu nedenle, en azından Led Tv ile buzdolabını akım korumalı prize bağlamaya karar verdim ve bu konuda biraz araştırma yaptım. Bulabildiğim ürünler aşağıdadır:
    1- Tunçmatik tekli akım koruma prizi- Bir yapımarkette satışta ve fiyatı da 13 TL gibi bir şey.
    2- Schneider Elektrik tekli akım koruma priz-Bu urun sadece bir web sitesinde satılıyor.Baska hicbir yerde bulamadım.Buradaki fiyatı da indirimli 15 TL.
    3- Belkin tekli akım koruma prizi-Yine bir baska web sitesinde satışta.Fiyatı şu anda indirimli olarak 30 TL.
    4- Philips SPN 3100 tekli akım koruma prizi- Internette satısta.Fiyatı ise 45 TL.
    Sormak istediklerim ise şöyle:
    1- Bu prizlerden birine Sony LED TV'yi, diğerine ise buzdolabını bağlayacağım. Bu prizlerin hangisi kalitelidir?
    2- Belkin marka olan tekli prizin üzerinde ayrıca bir giriş, bir de çıkış var.Bu giriş ve çıkış ne işe yarar? Ürünün daha profesyonel oldugu anlamına mı gelir?
    3- Tunçmatik için veriler: 306 joules,maksimum güç 6000 V, Schneider elektrik için ise 960 joule,ep joule derecesi 1060. Belkin içinse,hiçbir veri yok. Philips'in verileri ise, 918 joule saf koruma şeklinde.
    Ayrıca bu ürünlerden sadece Tunçmatik'i yakından görebildim. Kaliteli gibi duruyordu. Fakat bu konuda teknik bilgi sahibi değilim. Dolayısıyla acil olarak fikirlerinizi bekliyorum.

Alıntıları Göster
    Beyler siz siz olun benim gibi tembellik etmeyip korumalı priz'deki telefon hattı korumalarını kullanın.. 2 Gün önceki fırtınada korumalı priz olmasına rağmen Asus DSL-N66U modemim gitti, muhtemelen DSL hattından fazla akım geldi...
    Neyse çok büyük bir hasar oluşmadı modem hala çalışmakta ama DSL soketi hasar görmüş olmalı sinyal almıyor. Arkadaşımdan ödünç bir modem aldım 5 dakika'mı verip bir kabloyu prize takmadığım için için şimdi modemi garantiye gönder geri dönmesini bekle 1 hafta bununla uğraşacağım.

• Merhaba arkadaşlar

Sonunda benim de başıma geldi ve küçük odadaki televizyonum patladı. ..görüntü geliyor ama çalıştıktan kısa bir süre sonra koku geliyordu tv den ve tamir ettirmek zorunda kaldım
    İçindeki devrelerden biri yanmisti, neyse ki degistirttim ve tamir eden eleman elektrik gel giti yapmış olabilir dedi, böyle olunca da akim koruyan priz lerden almaya karar verdim
    Forumu okudum keşke önceden alsaydim dedim...neyse artık
    Benim sorum söyle olacak tuncmatik markasını genelde herkes öneriyor, 5'li ve 2'li iki tane alacağım, ancak genelde 238 joule veya 320 joule yazıyor yanlarında
    Philips ya da belkin marka priz ler ise iki kat daha pahali ancak 700 -1000 joule arası değerler yazıyor
    Elektrikler benim oturduğum yerde çok sık kesilip durmuyor, o yüzden 238 joule değerlik priz benim işimi görür mu? Joule değeri kaç olmalı, pek bilmediğim bir konu
    5'li prize lcd tv, bir abajur, modem, ps3 ve digiturk bağlı olacak. ..kullandığım makineler önemli olabilir diye yazayım dedim
    Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim, 238 joule yeterli olacaksa hemen tuncmatik alacağım da :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: lavgirin

arkadaşlar aslında akım koruyucu prizede ihtiyacım yok elektrik kesintisi voltaj dalgalanması gibi durumlar olmuyor burada sanırım.ama biri akımla gelen parazitleride önlediğini yazmıştı sanırım , herneyse parazit ne onuda bilmiyorum aslında , ama sağlam bir şey olsun istiyorum.

bu uygun geldi sanki

http://www.teknosa.com/urunler/110270945/brennenstuhl1159710-6-li-priz-1-5m-kablo-akim-duze#product-features

http://www.brennenstuhl.com/en-DE/lightning-und-surge-protection/eco-line-surge-protection/eco-line-13.500a-extension-socket-with-surge-protection-6-way-anthrazit-1-5m-h05vv-f-3g1-5-2.html

birde akım koruyucu'nun düzgün çalışması için watt olayı oluyordu sanırım , şimdi bu kaç watt destekliyor bulamadım bir türlü .bir de amper - joule gibi olayların tam olarak ne manaya geldiğini bilen bir arkadaş yazarsa faydalı olur.

koruyucu olup olmaması pek önemli değil ; 6,7,8'li anahtarlı priz tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba
    Belirttiğiniz ürünü aldınız mı? Memnun musunuz? Tuncmatik marka yerine bunu mu alsam ki, fiyatları aynı sayılır...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aztech2005

quote:

Orijinalden alıntı: lavgirin

bu uygun geldi sanki

Merhaba
    Belirttiğiniz ürünü aldınız mı? Memnun musunuz? Tuncmatik marka yerine bunu mu alsam ki, fiyatları aynı sayılır...

Alıntıları Göster
    @aztech2005

evet aldım hocam ; bana kaliteli hissettirdi . ama teknik özelliklerini akım koruyucusunun iyi çalışıp çalışmadığını falan pek bilemem.

gelen ürün buydu , sanırım 4500a/3680 watt olduğu yazıyordu üstünde.

şöyle özetleyeyim size , 1.5 metre siyah renk kablosu var , fişleri takarken biraz bastırmak gerekiyor zor oturuyor , anahtarın kapanışı açılışı güzel ne çok gevşek ne çok sıkı , anahtar ve protection ışığı turuncu renkli gündüz rahatça görünebiliyor gecede rahatsız eden bir ışığı yok(ışık sadece o bölgede kalıyor etrafa dağılmıyor göz almıyor).

sıradan bir kullanıcıyım işin detaylarından veya teknik kısmından elektrikçi arkadaşlar anlar.benim gözlemim bu şekildeydi.

Merhabalar ben de Tuncmatik Surge pro aldım ve evimdeki çeşitli cihazlarda kullanıyorum. Aldığım tekli koruma prizinin üzerinde bir adet led ışık var. Prize taktığım zaman bu ışık yeşil yanıyor. Ancak tuncmatik'in sitesindeki kullanım kılavuzunda kırmızı ışık yanıyorsa koruduğu belirtilmiş, yeşil ışığa hiç değinilmemiş. Diğer modellerde kırmızı ve yeşil olmak üzere iki ışık bulunuyor. Acaba diğer modelleri kastetmiş olabilirler mi?

Benim aldığım model yeşil ışık yandığı anda korumaya başlıyor olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanilkan

Merhabalar ben de Tuncmatik Surge pro aldım ve evimdeki çeşitli cihazlarda kullanıyorum. Aldığım tekli koruma prizinin üzerinde bir adet led ışık var. Prize taktığım zaman bu ışık yeşil yanıyor. Ancak tuncmatik'in sitesindeki kullanım kılavuzunda kırmızı ışık yanıyorsa koruduğu belirtilmiş, yeşil ışığa hiç değinilmemiş. Diğer modellerde kırmızı ve yeşil olmak üzere iki ışık bulunuyor. Acaba diğer modelleri kastetmiş olabilirler mi?

arkadaşlar bu ürün nasıl sizce alınabilir iyi bir ürün mü

• quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Beyler siz siz olun benim gibi tembellik etmeyip korumalı priz'deki telefon hattı korumalarını kullanın.. 2 Gün önceki fırtınada korumalı priz olmasına rağmen Asus DSL-N66U modemim gitti, muhtemelen DSL hattından fazla akım geldi...
    Neyse çok büyük bir hasar oluşmadı modem hala çalışmakta ama DSL soketi hasar görmüş olmalı sinyal almıyor. Arkadaşımdan ödünç bir modem aldım 5 dakika'mı verip bir kabloyu prize takmadığım için için şimdi modemi garantiye gönder geri dönmesini bekle 1 hafta bununla uğraşacağım.

Bendede aynı cihaz var ttafın Prof ürünü olanı aldım göstergeli filtreli felan uydu line kablolarını felan bağlıcam hepsini artık yeni teknoloji ürünlerde bunlar şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Oğuzhan_

quote:

Orijinalden alıntı: Deagles48

Bendede aynı cihaz var ttafın Prof ürünü olanı aldım göstergeli filtreli felan uydu line kablolarını felan bağlıcam hepsini artık yeni teknoloji ürünlerde bunlar şart

Alıntıları Göster
    Benim de şöyle bir sorum olacak bilgili arkadaşlara . Şimdi evde bir müzik stüdyom var standart bir 4 lü priz kullanıyorum ve tüm girişler dolu . Ben akım korumalı prizi hem daha çok cihaz bağlayabilmek hem de cihazları koruyabilmek için almak istiyorum . Ama şöyle bir durum var kullandığım 4 lü prizin kablosunu tüm odayı dolanacak şekilde yapmıştım yani uzun baya . Ben bir akım korumalı prizin kablosunu benim 4 lü prizin kablosuyla değiştirirsem herhangi bir sorun yaşar mıyım ? Bir de mesela 8 li bir akım korumalı prizin tümünü kullansam herhangi bir güç sorunu yaşar mıyım ? Teşekkürler .

• quote:

Orijinalden alıntı: ozanilkan

Prizin içindeki bu mavi şeyler nedir acaba, yeni aldığım prizde var nasıl sökülmeli bunlar? Fikri olan var mı?

• ATEŞ kullanıcısına yanıt
    Onlar çocuk kilidi diye geçiyor içine direk olarak bir şeyler sokmasınlar diye zaten priz i takarken o kısım sert olur bir güç uygulamak gerekiyor takmak için .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccandan

Onlar çocuk kilidi diye geçiyor içine direk olarak bir şeyler sokmasınlar diye zaten priz i takarken o kısım sert olur bir güç uygulamak gerekiyor takmak için .
    Uygun Fiyat...

www.n11.com
    Çoklu Priz & Uzatma Kabloları Modelleri ve Fiyatları - n11.com
    http://www.n11.com/philips-spn-311010-tekli-beyaz-akim-korumali-priz-P33953143

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.