Şimdi Ara

Akım Korumalı Priz kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar akım korumalı priz alsam evdeki elektronik eşyalar için yanma, bozulma riskini ortadan kaldırır mı? birde neye göre priz almam lazım? joule nedir? yüksek joule olanları mı tercih etmeliyim? bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa çok sevinirim.

Kullandığım ürünler; NOTEBOOK+PS4+MODEM+LCD TV+ŞARJ ALETİ gibi ürünler için kullanacağım.

• Akım korumalı prizlerin genel mantığı özellikle yüksek voltajda, yıldırım düşmesinin oluşturduğu ani voltaj piklerinde, elektrik tesisatındaki sorunlarda bağladığınız cihazları bu tür voltaj kaynaklı bozulmalardan koruyacaktır. Akım korumalı prizler toprak tesisatı olmadan çalışmaz. Yani prizinizde toprak hattı bağlı olmalıdır.

Joule değeri daha büyük voltaj darbelerinde veya ani dalgalanmalarda koruma prizinin nereye kadar dayanabildiğini gösterir. Joule kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar fazla koruma kapasitesi var demektir.

Özellikle elektronik aletlerde ihtiyaç haline gelmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic_Man

Akım korumalı prizlerin genel mantığı özellikle yüksek voltajda, yıldırım düşmesinin oluşturduğu ani voltaj piklerinde, elektrik tesisatındaki sorunlarda bağladığınız cihazları bu tür voltaj kaynaklı bozulmalardan koruyacaktır. Akım korumalı prizler toprak tesisatı olmadan çalışmaz. Yani prizinizde toprak hattı bağlı olmalıdır.

Joule değeri daha büyük voltaj darbelerinde veya ani dalgalanmalarda koruma prizinin nereye kadar dayanabildiğini gösterir. Joule kapasitesi ne kadar yüksek olursa o kadar fazla koruma kapasitesi var demektir.

Özellikle elektronik aletlerde ihtiyaç haline gelmiştir.

İlk olarak hocam cevap verdiğiniz için teşekkürler, Ben normalde UPS alacaktım fakat sony'i aradım ps4 için ups tavsiye etmiyoruz onun yerine akım korumalı priz alırsanız cihazınız daha güvenli olur elektrik gittiğinde her hangi bir zarar vereceğini düşünmüyoruz ancak çok yağmurlu, şimşekli havalarda kullanmayın diye söylediler. UPS neden tavsiye etmiyor dedikleride şu; eğer ki güç kaynağı ileride zarar olursa cihazlarda yanma riski oluşuyormuş aküsü bittiğinde sorun sıkıntı yaşıyormuşsun tabi ne kadar iyi biliyor bunu söyleyen arkadaş bilemiyorum çoğu kişi kullanıyor sonuçta.

Şimdi hocam ben bu yazdığım şeyler için alacağım şuan aklımda 3600joule olan phillips modeli var akım korumalı yorumlara okuduğuma göre çok iyi iş görüyormuş 3600 joule? bu cihazlar için işimi görür mü? yoksa daha azını alsam işimi görür mü? bütçe bütçe değişiyor fiyatlar çünkü ve alırken hangisini alırsam daha uzun ömürlü gider? toprak prizli olduğunu tesisatçıdan duymuştum büyük ihtimal toprak prizli bizim burası ama bunun hakkında çok büyük bir bilgim yok tabiki, sizin önerebileceğiniz bir marka ve model varsa önerebilir misiniz?

• 3600 joule gayet yeterli. philips, monster, belkin, apc, fsp, eaton markaları en iyi markalardan. philips ve belkin'in 1800 joule'den aşağı olmayan herhangi bir modelini alabilirsiniz..
  • quote:

3600 joule gayet yeterli. philips, monster, belkin, apc, fsp, eaton markaları en iyi markalardan. philips ve belkin'in 1800 joule'den aşağı olmayan herhangi bir modelini alabilirsiniz..

hocam monster'da çok güzel tasarım açısından böyle renkli renkli çok hoşuma gitti açıkcası ama arada 10 lira mı ney oynuyor joule olarak philips daha yüksek kalite olarak ikiside aynı diye düşünüyorum ama tasarım açısından monster daha önde gözüktü gözüme tercihim ikisinden biri olacak artık hayırlısı
  • monster bu işte philips'ten daha ileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 11 Aralık 2015; 20:27:40 >
  • quote:

monster bu işte philips'ten daha ileri.

siz olsanız monster mı tercih ederdiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • birde yazmayı unutmuşum alman markası brennenstuhl var.

http://www.brennenstuhl.com/en-DE/lightning-und-surge-protection.html

Ben APC'nin yeni çıkan serisini bekliyorum. Piyasada henüz yaygınlaşmadı. Çıkarsa almayı düşünüyorum. Yada FSP markasıda olabilir. FSP markasına güveniyorum. Diğerleri kötü olduğu için değil. Yazdığım markaların hepsi bu alanda çok iyi ürün çıkarıyorlar. Lakin özellikle APC ve FSP güç kaynağı-elektrik-elektronik işinde uzman firmalar. Biraz daha bana güven veriyorlar işin açıkçası. FSP power supply işinde çok iyi ve eski bir firmadır bu pazara yeni girdi. Şu an Türkiyede bir ürünü var. İlerde model artıracaklardır. APC ise dünya çapında büyük firma olan schneider electric'in bir markası zaten alanında en iyi firmalardan biri sayılır.

• quote:

birde yazmayı unutmuşum alman markası brennenstuhl var.

http://www.brennenstuhl.com/en-DE/lightning-und-surge-protection.html

Ben APC'nin yeni çıkan serisini bekliyorum. Piyasada henüz yaygınlaşmadı. Çıkarsa almayı düşünüyorum. Yada FSP markasıda olabilir. FSP markasına güveniyorum. Diğerleri kötü olduğu için değil. Yazdığım markaların hepsi bu alanda çok iyi ürün çıkarıyorlar. Lakin özellikle APC ve FSP güç kaynağı-elektrik-elektronik işinde uzman firmalar. Biraz daha bana güven veriyorlar işin açıkçası. FSP power supply işinde çok iyi ve eski bir firmadır bu pazara yeni girdi. Şu an Türkiyede bir ürünü var. İlerde model artıracaklardır. APC ise dünya çapında büyük firma olan schneider electric'in bir markası zaten alanında en iyi firmalardan biri sayılır.

Hocam normalde '' UPS '' alacaktım fakat sağa soldan patlama riski oluşturduğunu ve ses yaptığını ve sürekli ani olaylarda öttüğünü duydum ve sony'i aradım ups tercih etmeyin ileride cihaza zarar verebilir gibi şeylerde dedi bende soğudum açıkcası bu durumdan priz daha mantıklı geldi acaba elektrik kesintisinde normal prizden daha iyi korur mu? onuda düşünüyorum açıkcası 100 lira vericez memnun kalır mıyız?

Şuan düşündüğüm Philips ile Monster var. İkiside voltaj yükselmesine, düşmesine dengeleyip kilitliyormuş. Dalgalanmalara, ani çıkış inişlere şiddetli şimşeklerde koruduğunu duydum.

• Normal prizin bir koruma özelliği yokki korusun. Direk şehir şebekesiyle bu pahalı cihazları çalıştırmak aslına bakarsanız açık bir risk. Koruma prizlerinin kesinlikle faydası var. UPS konusundaki uyarıyı ilk defa duydum, bu konuda bir yorum yapamam. Ama Sony söylüyorsa bir bildiği vardır.

Bazı tv servisleri artık tv kurarken akım koruma prizi yoksa garantiyi onaylamıyormuş diye duydum. Yani bu iş artık tercih değil bir zorunluluk haline geldi. UPS ile akım koruma prizi birbirinden farklı aletler. Birbirinin yerine geçmez, bazı yerlerde ikisininde kullanılması icab eder.

Siz prizi alınız herhangi bir zararı yok, faydası var. Ama ups konusunu bilemem. Sony Eurasia daha iyi bilir.
  • quote:

Normal prizin bir koruma özelliği yokki korusun. Direk şehir şebekesiyle bu pahalı cihazları çalıştırmak aslına bakarsanız açık bir risk. Koruma prizlerinin kesinlikle faydası var. UPS konusundaki uyarıyı ilk defa duydum, bu konuda bir yorum yapamam. Ama Sony söylüyorsa bir bildiği vardır.

Bazı tv servisleri artık tv kurarken akım koruma prizi yoksa garantiyi onaylamıyormuş diye duydum. Yani bu iş artık tercih değil bir zorunluluk haline geldi. UPS ile akım koruma prizi birbirinden farklı aletler. Birbirinin yerine geçmez, bazı yerlerde ikisininde kullanılması icab eder.

Siz prizi alınız herhangi bir zararı yok, faydası var. Ama ups konusunu bilemem. Sony Eurasia daha iyi bilir.

O zaman priz alayım kafam rahat olsun kaliteli yüksek joule olan hangisiyse onu alarım. Sony akım korumalı priz önerdi birde şimşekli, yağmurlu, voltajlarda düşme hissettiğiniz zaman cihazı açmayın o gün dedi ertesi gün düzelirse o zaman açıp kullanırsınız dedi bu cihaz elektriğe korumalı dedi fakat her şehirin alt yapısı farklı olduğundan cihaz nasıl olur bilemeyiz dedi. 2 yıl garantiliyse kafanız rahat olsun bir şey olduğunda ararsınız dedi biz hallederiz dedi baya ilgiliydi kendileri bu yüzden de içimi biraz rahatlattılar açıkcası garanti bittiğinde ücretlendirme yapıyorlarmış o an neyde sorun varsa ben normalde paralel felan alacaktım 300 lira oynuyordu ama yılbaşına özel sony 2 oyun hediyeli yapmış hem daha cazip geldi hemde garantisi sony olsun kafam ağırmasın dedim direk aldım 300 lira için riske atmayım dedim kendimi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.