Merhaba. Dostlar cafemin internet kısmına aldığım elemanın (ki kendisi bilgisaya konusunda bilgili) akınsoftta yolsuzluk yaptığını düşünüyorum. Genel olarak proğramdan bişey yakalayamdım ama müşteri oturma kalkma zamanlarını gözle takip ettim ve olayı hissettim. Akınsoftun böyle bir açığı varmı* Örneğin benim aklıma 3 ihtimal geldi. 1.yazılan siparişin silinmesi 2.akınsofttan açılış saatinin değiştirilmesi 3.pc saatinin değiştirilmesi. Böyle şeyler mümkünmü mümkünse önlemini nasıl alabilirim. Bilgilendirirseniz sevinirim. Tşk
soronozon net bir cevabını bilmemekle beraber açık olmasa da hesapta görünmeyen bir kullanım olabilir. siz böyle bir sorunu foruma taşıdığınızda aklıma şöyle bir şey geldi benzer bir cafe programında da süre verme seceneği vardı. acaba bu şekilde süre verildiğinde o süre ücretsiz mi oluyordu.
sanırım sizin de dikkatinizi bu çekmiş kullanıcı oturuyor ama gelen para az. yani eleman az süre ile bitecek hesaba süre tanıyarak ve kendi saate göre kesip tam ücretini almasına rağmen size yansıyan az oluyor anladığım kadarıyla. cafe programında açık olmasa da bu şekilde ücretsiz olarak kullanım süresi uzatılabilir gibi geliyor bana.
en temizi hesapları kendiniz tutmanız olacaktır. sürekli uzun süre işin başındna da durmak zor olacağından en iyisi güvenilir birini işe alıp bu elemana da kapıyı göstermek olacaktır
Ustad cevap için sağol. Buda başka bir yol sanırım. İhtimaller arasına almak lazım. Fakat ben en çok pc saatinden şüpheleniyorum. Hesap alınırken müşteri masadan kalktığında hesabı biliyor zaten. Elemanda ona göre tahsil ediyor. Sonra masayı kapamadan pc saati geri alınıyor. Akınsoftta pc saatini baz aldığı için geriden kesiyor hesabı. Sonra saat tekrar ileri alınıyor. Ben böyle birşey düşünüyorum. Cafe sadece internet olsa sorun yok ama cafe bilardo internet.
anlattığınız şekilde bir yöntem bulmuş olabilir hesaba bakar ücreti tahsil eder ama masayı kapatmadan saat ile oynayarak toplam sürenin az olması sağlanıyorsa az ücret ile hesap keser. sonra yine normal hale getirildiğinde sizin hesap kayırlarınızda sadece ücret bilgisi olarak kalacağından olabilecek bi yöntem olarak görünüyor.
tavsiyem eğer ücretli olarak kullanıyorsanız cafe programını. üreticiyle irtiabata geçip meseleyi aktarınız. onlarda size gerekli net bilgiyi vereceklerdir.
kesin nedeni öğrendiğinizde buradan paylaşırsanız sevirim.
Tamam ustad. Bunu inceleme altına alıcam. Umarım böyle bişey yoktur. ilginize teşekkürler..
Şahsen ben kendi uğraşlarımla bir açığını buldum sınırsız oturabiliyorsunuz yani daha doğrusu programı devre dışı bırakabiliyorum istediğinz internet kafeye götürün bunu yapabilirim