Şimdi Ara

AKK Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim dün 50 GB lik AKK kotamı doldurduğum ile ilgili bir yazı geldi tarayıcımda. Hay ben senin TTNET diye yola çıktım ve bunu kaldırmanın yollarını aradım. Birçok yerde MTU ayarından bahsediyordu. Gerek modem arayüzünden gerek bir program yardımıyla MTU ayarı yapmaya çalıştım fakat beceremedim hızımda bir yükselme olmamıştı. Bugün internetten bir hız testi yaptığımda internetimin aynı hıza geldiğini gördüm. 13,67 Mbps.. Olması gereken de buydu. Fakat şu an IDM den bir film indirirken o eski hızları göremiyorum. 1.3 mb - 1.5 mb olmalıydı. Ama şimdi indirirken 400 KB ile indiriyor ve çok can sıkıcı bir durum. Bi ayarını bozdum ama neresinin ayarını bozdum bilemiyorum. Modem arayüzündeki MTU ve TCP ayarlarını eski haline döndürdüm. Acaba 1 Eylülü mü beklemeliyim? Hızım normalde döndü fakat download hız hala aynı. Ayrıca telefondan da denedim ADM adlı bir program ile (o da IDM gibi 9 parçaya bölerek indiriyor) fakat onda da hız 300-400 KB arasındaydı.

Sizce ne yapmalıyım? Modemin ayarlarını en eski haline nereden döndürebilirim? Başka bir fikri ve düşüncesi olan?

AKK Sorunu

AKK Sorunu

• Bozduğunuz bir ayar yok, adil kullanım kotasını aştığınız için hızınız 3 mbit. 1 Eylül tarihinde kotalar sıfırlandığında hızınız eski haline dönecektir.
  • speed test te bır ayrıntı var, serverı otomatık secersenız santrale yakın serverdan yapıyor testı ve ttnet oyle bır cakalki, santrale yakın yerlerden yapılan hızlarda kısıtlama yapmıyor, serverı yurt dısından secıp test yapın dusuk oldugunu goreceksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

speed test te bır ayrıntı var, serverı otomatık secersenız santrale yakın serverdan yapıyor testı ve ttnet oyle bır cakalki, santrale yakın yerlerden yapılan hızlarda kısıtlama yapmıyor, serverı yurt dısından secıp test yapın dusuk oldugunu goreceksınız

Bence de böyle bir durum var. Speedtest yüksek gösteriyor ama ttnet'in testiyle yapınca gerçek düşük hız ortaya çıkıyor.
  • Modemden format atın.
  • Kardeşim aynı dertten muzdaribim 800 kb ile torrentten oyun indirirken 200 kb ile indiriyorum gönderme hızı 6 kbyi geçmiyor akk sorunu çok canımı sıktı yarın düzelir inşallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.