Şimdi Ara

AKK Uygulayan Telekom ve Diğer Servis Sağlayıcılara Hukuki Olarak Tepki Gösterme! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Metin için konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
    Yukarıda bir yerde sözleşmeyle ilgili bir yazı gördüm,sözleşmede yer alması yada almaması bu konuda önemli değil.Kelime oyunu yaparak sözleşmede AKK'yi dayatması TTNET'i bu durumdan kurtaramaz. Nedeni de başta ki 'sınırsız' kelimesi. Tarife bu isimle başlıyorsa buna hiç bir şekilde sınırlama ya da ek ücret getirilemez. [Kaldı ki TTNET sınırlama yapmaya çalışırken bir çoğumuza (buna ben de dahil) internet hizmetinde aksatmalar yaşattı.] Bununla ilgili hukuksal platformda bir kaç örnek niteliğinde karar var. Tüketici hakem heyetine başvuracak arkadaşlar öncelikle bu kelimenin tarifede yer aldığını ve kelimenin anlamını dilekçelerinde bu şekilde belirtirlerse bir sonuca ulaşacaklardır.

Not: İnternet hizmetinin alınmadığı gün kadar ücretinizin iadesini il telekom müdürlüklerinden yazılı başvuru ile yapabilirsiniz.
    edit: Bu yolla, almadığım hizmetlerin gün bedeli kadar TTNET'ten 74liralık iade aldım,faturamda düşüm olarak yansıtıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AytacA. -- 27 Mart 2012; 22:20:49 >

• Yazı çok güzel. İlk defa konunun bam teline vurabilmiş akıllı bir yazı gördüm AKK ile ilgili. Kopyalayıp yapıştırıyorum izniniz ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****

Metin için konuyu açan arkadaşa teşekkürler.
    Yukarıda bir yerde sözleşmeyle ilgili bir yazı gördüm,sözleşmede yer alması yada almaması bu konuda önemli değil.Kelime oyunu yaparak sözleşmede AKK'yi dayatması TTNET'i bu durumdan kurtaramaz. Nedeni de başta ki 'sınırsız' kelimesi. Tarife bu isimle başlıyorsa buna hiç bir şekilde sınırlama ya da ek ücret getirilemez. [Kaldı ki TTNET sınırlama yapmaya çalışırken bir çoğumuza (buna ben de dahil) internet hizmetinde aksatmalar yaşattı.] Bununla ilgili hukuksal platformda bir kaç örnek niteliğinde karar var. Tüketici hakem heyetine başvuracak arkadaşlar öncelikle bu kelimenin tarifede yer aldığını ve kelimenin anlamını dilekçelerinde bu şekilde belirtirlerse bir sonuca ulaşacaklardır.

Not: İnternet hizmetinin alınmadığı gün kadar ücretinizin iadesini il telekom müdürlüklerinden yazılı başvuru ile yapabilirsiniz.
    edit: Bu yolla, almadığım hizmetlerin gün bedeli kadar TTNET'ten 74liralık iade aldım,faturamda düşüm olarak yansıtıldı.

"sınırsız" kelimesine "kota aşım tutarı yok, istediğin kadar indir ekstra ücreti yok. Biz bu yüzden bu isme sınırsız" koyduk diyerek işin içinden kolayca sıyrılabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: twilightened

Yazı çok güzel. İlk defa konunun bam teline vurabilmiş akıllı bir yazı gördüm AKK ile ilgili. Kopyalayıp yapıştırıyorum izniniz ile.

Tabiki, metni aynen ya da değiştirerek gönderebilirsiniz.

Bu arada sözleşmede yer alan "sınırsız" kelimesinin anlamını irdelemek ve buradan çıkarak şikayette bulunmak, şekil olarak yapılan bir şikayettir. Eğer tüketici lehine bir sonuç çıkarsa bu emsal değeri taşır ve herkes aynı sebepten şikayetçi olabilir. Eğer bu şekilde şikayette bulunup, lehine bir sonuç alan varsa sonuç kağıdını taratıp buraya koyabilirse çok güzel olur.

İkinci olarak , bizim asıl meselemiz sözleşmenin şeklinden çıkan bir usulsüzlük olması değildir. Sonuçta o sözleşme tek taraflı olarak hazırlanıyor ve altına imza atmaktan başka çare bırakılmıyor bize, tabi eğer aylık 109 TL verip sınırsız alacak kadar çok paranız yoksa. Bizim asıl meselemiz bu sözleşmenin etik olarak usulsüz olmasıdır. Hem en pahalı interneti vereceksiniz hem de 50gb gibi komik bir sınır tutup, sonrasında 1mbit gibi çağdışı bir hıza düşüreceksiniz. Bizim asıl meselemiz budur! Şeker'le çocuk kandırıp uyutmaktan farkı yoktur bunun. 8mbit'i şeker gösterir gibi gösterip, hemen 50gb sonra 1mbit'e düşürüyorsunuz. Bu kabul edilemez.

• quote:

Tabiki, metni aynen ya da değiştirerek gönderebilirsiniz.

Bu arada sözleşmede yer alan "sınırsız" kelimesinin anlamını irdelemek ve buradan çıkarak şikayette bulunmak, şekil olarak yapılan bir şikayettir. Eğer tüketici lehine bir sonuç çıkarsa bu emsal değeri taşır ve herkes aynı sebepten şikayetçi olabilir. Eğer bu şekilde şikayette bulunup, lehine bir sonuç alan varsa sonuç kağıdını taratıp buraya koyabilirse çok güzel olur.

İkinci olarak , bizim asıl meselemiz sözleşmenin şeklinden çıkan bir usulsüzlük olması değildir. Sonuçta o sözleşme tek taraflı olarak hazırlanıyor ve altına imza atmaktan başka çare bırakılmıyor bize, tabi eğer aylık 109 TL verip sınırsız alacak kadar çok paranız yoksa. Bizim asıl meselemiz bu sözleşmenin etik olarak usulsüz olmasıdır. Hem en pahalı interneti vereceksiniz hem de 50gb gibi komik bir sınır tutup, sonrasında 1mbit gibi çağdışı bir hıza düşüreceksiniz. Bizim asıl meselemiz budur! Şeker'le çocuk kandırıp uyutmaktan farkı yoktur bunun. 8mbit'i şeker gösterir gibi gösterip, hemen 50gb sonra 1mbit'e düşürüyorsunuz. Bu kabul edilemez.

Bende sözleşmemle birlikte tüketici hakları hakem heyetine başvuruda bulunucam.Sözleşmeyi iyice okudum bence ''sınırsız'' kelimesinden kazanabiliriz.Yalnız ''işbu sözleşmesiyle web deki kullanım koşullarını kabul etmiş sayılır'' gibi bir madde var.

• O maddenin hukuki geçerliliği yok. Sözleşmenin metni dışındaki bir dökümana gönderme yapılamaz diye biliyorum, hukuk bilgim beni yanıltmıyorsa. Hele ki bu döküman istenildiği gibi değiştirilebilen bir metin ise. Öyle yaptım oldu tarzı sözleşme yazıyorlar, artık nasıl avukatlarla çalışıyorlarsa.
  • ben sözleşme dahi imzalamadım bu nasıl olucak şimdi fotokopi verdik o kadar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twilightened

O maddenin hukuki geçerliliği yok. Sözleşmenin metni dışındaki bir dökümana gönderme yapılamaz diye biliyorum, hukuk bilgim beni yanıltmıyorsa. Hele ki bu döküman istenildiği gibi değiştirilebilen bir metin ise. Öyle yaptım oldu tarzı sözleşme yazıyorlar, artık nasıl avukatlarla çalışıyorlarsa.

ben de aynısını duydum. Yani bu adamlar "tarife içerikleri ve güncellenen(!) fiyatlar ttnet.com.tr'den duyurulacaktır" gibisinden hiçbir belgeye atıf yapamazlar, değil mi?
  • Gelen cevaba bakın

Değerli müşterimiz,

TTNET’e iletmiş olduğunuz ********** sabit telefon numarası üzerindeki ADSL aboneliğinize ilişkin yapılan kontrollerde bağlantınızla ilgili TTNET kaynaklı sorun bulunmadığı görülmektedir.

8 Mbps'e kadar ADSL paketlerinde, hattın desteklediği hız ile bağlantılı olarak 8 Mbps'e kadar hız sağlanmaktadır. Tüm "8 Mbps'e kadar ADSL paketleri" için aylık 25 GB adil kullanım* uygulanmaktadır. Aylık indirme miktarının 25 GB'ı aşması durumunda, ay sonuna kadar indirme hızı en fazla 1024/256 Kbps olarak uygulanacaktır. (8 Mbps'e kadar Limitsiz olan tarifede kota aşımı uygulanmamakta olup, 25 GB’ı aşan kullanımda ay sonuna kadar hız düşürülmektedir.)

Adil kullanım nedeniyle hızınız düşürülmüştür.

Türkiye’nin iletişim ve eğlence şirketi TTNET’e gösterdiğiniz ilgiye teşekkür eder, düşünce ve önerilerinizi bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız.

Saygılarımızla,
    TTNET A.Ş.

Dalga geçiyorlar resmen attığım şikayet metni:

Bulunduğumuz bölgedeki Altyapı eksikliği nedeni ile maksimum 4mbit bandswitch hizmeti alıyordum.25gb kota koymuşsunuz teşekkür ederim,3'e katlamışım film,dizi izlemeyi seviyorum AKK saçmalığı nedeni ile 1mbit'e düştü hız ve Kota miktarı katlandığı için bu hızla bu hizmet devam edecek.

Şimdi size sormak istiyorum,8mbit internet hizmeti bile kullanamazken ödediğim ücretle 1mbit hak mıdır değil midir? Pazartesi gününe kadar geri dönmenizi umuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.