Uygulamayı daha önceden indirdiyseniz, telefona önbellek amacıyla kaydetmiş, siz tekrar indirirken de önbellekten alıyor olabilir mi? Android kullanmıyorum, fikir yürüteyim dedim, fazla uçtum. :) Android marketten indirme yaparken kotaya sayılmıyorsa, tarayıcının bilgilerini değiştirirsek de yavaşlamaya uğramamanız lazım. Bu imkân biraz mantıksız geliyor...
Telefon yeni zaten, oyle birsey soz konusu degil, ilk indirdigim uygulamalar bunlar.
Speedtest de indirdim 1Mbit cikiyor hiz, ama uygulama indirirken 16MBit
---
Bulabildigim tek mantikli aciklama var, o da mukemmel yeni bir sistem kurmuslar, oyle ki, indirdiginiz icerige gore manuel olarak hizi belirliyor, android ve telefon ureticileri anlasmistir, android uygulamalarinin indirildigi adresten veya ip den indirilen dosyalar icin 16MBit e cikariyordur. Zaten benim asil merak ettigim, internet 1Mbit e dusuyorsa, bu tivibu kullananlar vs ne yapiyor, mantiken tivibu baglantisi olunca, onu da manuel olarak 16MBit yapsin ki izlenebilsin birseyler, oyle bir gelismis ki teknoloji 1MBit ile internette bile gezilmiyor artik ...
Buyuk ihtimalle boyle bir sistem kurmuslar, ben 115 lirama kiyip 8Mbit limitsize gecicem, umarim o gercekten limitsiz olur, burada fiber internet yok, ilk firsatta da ttnetten ayrilir bir daha da geri donmem (gerci alternatifleri de %99 ayni muameleyi yaparlar yuz bulunca)
geçen kotayı aşmadığım halde hızım düşmüştü .ozamanda paly store dan uygulamalar hızlı iniyordu. birde.idm ile youtube tan indirdiğim videolarda tam hızla iniyordu.ama videonun indirildiği adreste turktelekom.youtube gibi birşey yazıyordu. ip lere göre ayarlayabiliyor hızları bencede.
IP'lere göre hızı ayarlaması kolay TT için, bize lazım olan bunu ne gibi şartlara bağlı olarak yaptığı. Youtube IP adresinizi tespit edince sizi o-o.preferred.turktelekom.xxx.xx.youtube.com gibi bir adresten video almaya yönlendirir, bu da TurkTelekom rotası olduğundan hızlı iner. Ama AKK'de burası da etkilenecektir. Hani Turk Telekom hangi IP'lerde hızı düşürmüyor vs. Uygun bir IP blogu bulunursa oradaki sunuculardan VDS vs. kiralanıp indirme işlerini hızlandırabilir arkadaşlar. :)
Bende geçen fark ettim borçtan dolayi kapali olan internetim markete girdiğimde çalisiyordu. Bu https sitelerde olan acik ile ilgili olabilirmi acaba...
Hımm, şöyle bir şey de vardı, ADSL bilgilerini yanlış girdiğim için internete bağlanamazken Opera'nın Twitter Widget uygulaması çalışıyordu. Normal sayfalarda parola yanlış sayfası çıkıyordu Turk Telekom'un, Opera bileşeni ise çalışıyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Hımm, şöyle bir şey de vardı, ADSL bilgilerini yanlış girdiğim için internete bağlanamazken Opera'nın Twitter Widget uygulaması çalışıyordu. Normal sayfalarda parola yanlış sayfası çıkıyordu Turk Telekom'un, Opera bileşeni ise çalışıyordu.
Hattınızda internet var ancak bir şekilde surf yapılamadığı durumlarda (borçtan kapanma, yanlış kullanıcı adı şifresi, vb.) dahi Skype ve Twitter sorunsuz çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch
quote:
Orijinalden alıntı: Hükümran
quote:
Orijinalden alıntı: GoldPunch
Aynı şeyi Steam için de yapsalar ne hoş olur.
aynı şeyi düşündüm ama origin içinde ios içinde yapılması gerek diye dusunecegimize akn komple kaldırılsın en güzeli olur
Çok güzel bir uygulama olur. Hem orijinal kullanımı arttırır.
Gerçekten eğer bu doğruysa harika fikir. Tivibu AKK'dan etkilenmiyor sanırım. Yani filtreleme benzeri bu sistemi gerçekten uygulayabiliyorlar.
Dostum orjinal kullanımı arttarda hani 360p video bile izleyemezken orjinal oyun alsak ne yapıcaz ki ?
Skype çalışıyorsa süper yahu, yalın internette de oluyor mu bu? :D
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Skype çalışıyorsa süper yahu, yalın internette de oluyor mu bu? :D
o konuda bilgim yok. Borçtan dolayı interneti kapanan bir arkadaşım sadece Skype kullanabiliyordu. Ordan biliyorum ben de :)
Dediğiniz gibi bir şey söz konusu değil. İnternetim adil kullanımdan dolayı 1 mbite düştü, şuan Temple Run indiriyorum 25,75 mb. Saniyede 80-130 kb indiriyor.
az önce yeni çıkmış ve daha önce hiç indirmediğim bir oyunu indirdim 236 mb. ve akn yüzünden 1 mbit olan hızım 16 mbit olarak jet gibi indirdi.......
Bende de bu oluyor. Marketten uyg. çekince çok hızlı iniyor ama hız testi yapınca 1 mbit.
çok ilginç bir konu inşallah devamı gelir ve türk telekomun filtrelediği iplerin içine dalıp hız sınırlamasından kurtuluruz
tüm site giriş bilgilerinizin sıfırlandığını oturumların kapatıldığını farkettiniz mi ?
Eger dogruysa sirf bu olay icin bir dahaki sefere android telefon alabilirim.
TTNET'i bilmem ama Superonline'da işe yaramıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme