Şimdi Ara

<<< AKL vs Atiker >>> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
0
Favori
26.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Orijinalden alıntı: uisik34

quote:

quote:

Normal olan bendeki, super olan sanırım 140beygir üzeri araçlar için mi neydi.

AKL ile tüketim kışın nasıl..

LPG kışın 12lt yi geçmedi. Zaten kışın ziyadesiyle ilk ısınma geç olduğundan sıcak havalara nazaran benzin tüketimim artıyor. LPG ş.içi max tüketimim bu araç ile yaz kış takribi 11lt.

Selamlar

1.6 motor ve otomatik bir araç için güzel bir değer.

Aracı İstanbul'damı kullanıyorsunuz.

Evet İstanbul ve genelde 15+15km git gel kısa mesafede kullanılıyor. Çok yoğun şehir içinde duran trafikte çakılı kalmıyor araç ancak ışıklar ve şehir trafiği rampa yokuş tırmanmalar sürekli var.

• uisik34 kullanıcısına yanıt
    Değerler Güzel.

Sizin kullandığınız kit AKL'nin OBD 'li olan versiyonu mu?
  • quote:

Değerler Güzel.

Sizin kullandığınız kit AKL'nin OBD 'li olan versiyonu mu?

OBD II kit. Daha arıza ışığı yakmadı hiç! Tabi dönüşüm yapan ustanın hakkını da teslim etmek lazım. Kaputun altına bakınca zaten işçilik kendini belli ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uisik34 -- 7 Aralık 2013; 12:19:29 >
    Nerede montaj yaptırdınız..
  • quote:

Nerede montaj yaptırdınız..

Gereksiz reklam olmasın cevabınızı özelden yazıyorum. Eğer düşünürseniz montaj yeri olarak gözünüz kapalı tercih edebileceğiniz bir ustadır. Benim 2 aracım dahil eş dost bir çok aracın dönüşümü burada sorunsuz yapılmıştır.
    Yorumlarınız nasıl memnunmusunuz
  • Şu an akadar sorun yok @altrea
    Toplamda ne kadar yol yaptınız

Sizinki OBD'li mi?
  • quote:

Toplamda ne kadar yol yaptınız

Sizinki OBD'li mi?

evet obd II, toplam 25bin civarı oldu yanılmıyorsam
  • hocam bende aynı kşti taktırmaya karar verdim ama şu işinin ehli ustayı bulmak biraz zor galiba reklam falan olmaz bence bilgi paylaşımı için bu forumlar yazıver senin otogazcıyı, ustayı da bizimde kafamız rahat etsin dönüşümden sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • niyomania kullanıcısına yanıt
    h t t p : / / w w w . o m e r u s t a . c o m . t r /

Ustanın adını yazmama gerek yoktur herhalde :) Selamımı ve forumdan olduğunuzu da belirtin zaten ilgili biridir ancak bizzat testleri ve kalibrasyonlarda daha da ilgilenecektir. Hayırlı forumlar dilerim.
  • geçen hafta akl obd li kiti taktırdım aracıma bu gün mıuayenedende geçtik yarın kısmetse ruhsata işletecem bir hafta çok kısa bir süre tabi ama izlenimlerim şöyle
    klima açıkken rampalarda 1.6 16v accent resmen yerlerde sürünüyor bu kadar çekiş kaybı beklemiyordum doğrusu 1000 km bakımına gidince ustaya soracağım ilk soru bu olcak herhalde ikinci olarak enjektörler çok gürültülü araç resmen 1.5 crdi gibi çalışıyor bakalım bakımda bir çözüm bulabilecekmiyiz bunların dışında yakıttan çok memnunum ilk ölçümüme göre 100 km=9.7 litre hiç fena değil arıza ışığı falanda yakmadı çok şükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: niyomania

geçen hafta akl obd li kiti taktırdım aracıma bu gün mıuayenedende geçtik yarın kısmetse ruhsata işletecem bir hafta çok kısa bir süre tabi ama izlenimlerim şöyle
    klima açıkken rampalarda 1.6 16v accent resmen yerlerde sürünüyor bu kadar çekiş kaybı beklemiyordum doğrusu 1000 km bakımına gidince ustaya soracağım ilk soru bu olcak herhalde ikinci olarak enjektörler çok gürültülü araç resmen 1.5 crdi gibi çalışıyor bakalım bakımda bir çözüm bulabilecekmiyiz bunların dışında yakıttan çok memnunum ilk ölçümüme göre 100 km=9.7 litre hiç fena değil arıza ışığı falanda yakmadı çok şükür

Enjektörlere eğer usta birşey demez ise enjektörlerde bir yere temas etmiyorsa enjektörleri sünger ile sarıp cırtlayın derim

• quote:

geçen hafta akl obd li kiti taktırdım aracıma bu gün mıuayenedende geçtik yarın kısmetse ruhsata işletecem bir hafta çok kısa bir süre tabi ama izlenimlerim şöyle

hayırlı olsun. ömer usta mı dönüşümü yapan?
    rampalarda nasıl sorun var? genelde rampada çekiş sorunu gaz bitmeye yaklaşınca yapabilir, eğime bağlı olarak sıkıntı olabiliyor. tabi öncelikle karışım ayarlarının vs düzgün yapılmış olması şart! enjektörler çok gürültülü kısmı göreceli, tabi beni çok rahatsız etmiyor kaput kapalıyken sıkıntı yok ama lpg de sessiz enjektör bir kaç markada var diğerleri dediğiniz gibi biraz dizel motor gibi bir izlenim veriyor. ilk dönüşüm yapılan lancer aracımdaki italyan zvoli bundan daha bile sesliydi. ş.içi 9,7km yazın olabilecek değerler zaten teoride ve pratikte de göreceğiniz rakamlar ş.içi için 9lt (yaz en iyi trafik koşullarında) - 12lt (kış sıkışık trafikte kullanım vs) göreceğiniz rakamlar olacaktır. umarım arıza ışığınız da hiç yanmaz.

• By_emre34 B kullanıcısına yanıt
    şu 1000 km. bakımı gelince ustaya bir danışıyım bakalım dediğin gibi bir dorun yoksa artık bakıcaz bir çaresine sünger falan bir izolasyon şart gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    yok ömer ustada yaptırmadım yani kısmet değilmiş iş yerinden bir arkadaşa söylemiştim akl taktırmak istiyorum diye o da kullanmış önceki aracında kahvecioğluotogaz var dedi oda ordan çok memnun kalmış gittik 1350 tl nakit verdim obd li kit
    rampada araç resmen yığılıp kalıyor 100 le giriyorum haramidere ve sefaköy rampalarına gaza yüklenmeye devam ediyorum ama nafile araç rampanın ortalarında 70 km ye zirveye yakın 50-60 km ye düşüveriyor bende 5. vitesle girdiğim rampadan 3. vieste çıkıyorum
    bu gün fark ettim klima açıkken araç hafif eğimli zeminde bile zor kalkıyor gazı köklemezsem stop ediyor
    enjektörler beni çok rahatsız ediyor hocam yani hareket halinde yolun gürültüsününde etkisiyke pek duyulmasada trafikte durduğumda rölantide resmen tar tar tar tar ses yapıyor kaput kapalı açık hiç fark yok aracın içinde camlar kapalıyken bu kadar gürültü normal değil bence en iyisi vakit kaybetmeden götürüp baktırayım şu kahvecioğluotogaza arkadaş tavsiyesi falan gittik ama hata mı ettik acaba? inşallah pişman etmezler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayırlısı olsun hocam. bu saatten sonra biraz uğraşacaksın, dediğim gibi kit kadar belki daha da önemlisi dönüşümü yapan yer ve ustadır.
  • quote:

yok ömer ustada yaptırmadım yani kısmet değilmiş iş yerinden bir arkadaşa söylemiştim akl taktırmak istiyorum diye o da kullanmış önceki aracında kahvecioğluotogaz var dedi oda ordan çok memnun kalmış gittik 1350 tl nakit verdim obd li kit
    rampada araç resmen yığılıp kalıyor 100 le giriyorum haramidere ve sefaköy rampalarına gaza yüklenmeye devam ediyorum ama nafile araç rampanın ortalarında 70 km ye zirveye yakın 50-60 km ye düşüveriyor bende 5. vitesle girdiğim rampadan 3. vieste çıkıyorum
    bu gün fark ettim klima açıkken araç hafif eğimli zeminde bile zor kalkıyor gazı köklemezsem stop ediyor
    enjektörler beni çok rahatsız ediyor hocam yani hareket halinde yolun gürültüsününde etkisiyke pek duyulmasada trafikte durduğumda rölantide resmen tar tar tar tar ses yapıyor kaput kapalı açık hiç fark yok aracın içinde camlar kapalıyken bu kadar gürültü normal değil bence en iyisi vakit kaybetmeden götürüp baktırayım şu kahvecioğluotogaza arkadaş tavsiyesi falan gittik ama hata mı ettik acaba? inşallah pişman etmezler

Lpg sisteminde sorun var sikayetvar.com'dan şikayet edin adam akıllı ilgilensinler öyle birşey olur mu ya rampada yığılma felan manifold delinme yerlerine ayarlarına nozullarına hepsine baksınlar dediğim gibi en ufak bir performans kaybı olmaması gerekiyor üstüne obd'li bir kit

• akl taktım gram sıkıntı yapmadı benim araçta ama usta farkı da cok önemli enes-umut otogaz elazıg adamlar sanat yapıyor maşallah.
    mazda 1.8i aracım her lpg kiti bu araca uymaz ama adamlar yaptı müthiş oldu
  • quote:

Merhaba ve selamlar,

Evet arkadaşlar sanırım LPG dönüşüm sonrası aradan 4-4.5 ay geçti ve 6-7bin km yaptım ve hiç bir arıza ışığı yanması veya performans sorunu yaşamadım. En iyi değerleri uzun yolda yaptığımı belirtmek isterim ve foruma konuyla ilgili bir mesaj attığımı hatırlıyorum. Aklımda yapılan hesaplar kalmamakla birlikte o günkü lpg satış fiyatı ile 100km de 7lt üzerinden sanırım 14-15kuruş gibi bir rakam ediyordu. En yüksek değerleri geçen hafta en son artışla birlikte ş.içinde yoğun trafikte (henüz havalar çok da soğumamışken) 27,5 kuruş olarak yaptım. Daha önceleri normalde ş.içi değerlerim en az 21 en çok 24kuruş olmuştu (LPG litre olarak ş.içi max 11lt min 9lt gibi rakamlar elde ettim). Benzin tüketimi bu süre içerisinde 1 depo olmamıştır, zira yaz dönemi motor çabuk ısınıyordu ve motor yağımda 5-40W tam sentetik castrol magnatec. Yağ eksiltme sorunu bu km ye kadar yasamadım. Gazı mümkün olduğunca Milangaz, o olmazsa Shell veya Full'den alıyorum. Başka sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım.

İyi forumlar.

güncel verileri paylaşır mısın ? kaç bin km oldu toplamda. sorun var mı ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.