Şimdi Ara

Akli dengesi yerinde olmayan insanlar neden oldukları gibi kabul edilmiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Herkes olduğu gibi kabul ediyor zaten sen deli değilsin diyen yok tedavi amaçlı gidiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lawbreaker kullanıcısına yanıt
    şimdi daha iyi aklıma geldi.batman vs dracula diye bir çizgi film vardı.o çizgi filmde bir hapishanede hem normal suçlular hemde deliler bir arada yaşıyordu.yani suçlularda delilerde aynı yerde tutuluyordu.izlemediysen ilk 10 dakikasına bak görürsün.o çizgi filmdeki gibi yapılabilir.
  • Sword Master kullanıcısına yanıt
    arkham asylum dan mı bahsediyorsun? evet amerikada akıl hastaneleri yoktur.psikiyatri hastaneleri vardır.hastalar tek kişilik özel odalarda tutulurlar.ve her biri en fazla 3 ay yatar.suç işleyen hastalar ise her gün hastalıklarının ilacı en yüksek dozda verilerek hapishanelere kapatılırlar.iyileşene kadarda mahkumlarla cezaevlerinde yatarlar.türkiyeyi bilmem ama amerikanın dünyada insana en çok değer veren ülke olduğu bir gerçek.
  • murat özdemir iyi bir örnek mesela.
  • dünyada 5 milyar hasta var.

odun parçasının yılana dönüştüğüne

parmak hareketiyle ayın 2 ye böldüğüne

kadının erkeğin bilmem nesinden yaratıldığına

inanan hastaları olduğu kabul edelim..emredersiniz..
  • Çünkü modern toplumun gözetim mekanizmaları zarar görmesin diye

Akli dengesi yerinde olmayan insanlar neden oldukları gibi kabul edilmiyor?

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    bu ne şimdi..

komik mi.

yaşından başından utan.koca adam oldun hala..
  • Rivayet odur ki piyasadaki sahte abd doları gerçek abd dolarından fazla denmekte.

aynı rivayet devamla der ki; Hastanede olanından daha fazlası da yer yokluğundan dışarıda gezmekte.

.....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 30 Ocak 2019; 19:53:11 >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Yıllar öncesi idi işkencenin en üst seviye olduğu dönem. İki yıl sonra salıvardiler.
    Geçirdiğim travmalar sonucu gölgemden bile korkmaya başladım.
    Rüyamda bile işkence gördüğümü sanarak uyanıyordum.

Bir Doçent Psikiatriste gittim dertleri anlattım hocam ben yoğun stresteyim bana hiç ilaç vermeden veya hafif düzey strese iyi gelecek yatıştırıcı bitkisel bir çözüm ve mümkünse terapi ile sorunumu çözebilirmiyiz dedi.

Yanında fıstık gibi asistanlar. yaw kardeşim bu hapları bende kullanıyom. ilaçta ne varmış dedi.
    Hocam siz bana o ilaçları vermeyin dedim .

Eczaneye gittim ilaçları aldım. evde bi baktım 2 kırmızı reçete ilaç.
    Bir tekini bile atmadım.
    2-3 yıl içinde kendi kendime telkinle bunalımdan çıktım.

Yıllar sonra obezite sorunu başladı.gece aşırı yemek sorunu için Yine psikiatrist kadın minor deprasyon ilacı yazmış.
    Hadi bu sefer kulanayım dedim ilaç beni iyice delirtti tüm uyku düzenim bozuldu.
    Bir ay sonra tekrar doktora gittim. Başka bir karı.. Derdimi anlattım. Ben ilaç istemiyorum . veya daha hafif başka ilaç yazın dedim.
    bne karı bana resmen deli muamelesi yapıyor. Ben deliyi gözünden tanırım. Sen acaip depresyondasın.
    Yok hocam ben stress den bu sorunları yaşıyorum.. Yok Yok ben anlarım .. falan filan
    Yaw hocam etme eyleme siz bana ilaçsız çözüm sunun .. ııh.
    İlaçları aldım yavşak karı majör deprasyon ilacı yazmış.

Bir tanesini dahi kullanmadım.. ilk yazdıkları ilaçın tesiri iki yılda kayboldu gitti.

Stress falan aman ha doktora gitmeyin. Basit otlarla veya kendinize güvenin . krndi kendinize terapi yapın. Hobiler bulun. Birşeylerle meşgul olun stress mtress kalmaz.

Şizofren Lise hocası bir arkadaş bilirim. Oda okumaya kendini vererek yatışıyor. şu an eskisinden çok iyi.

Ülkenin yarısından fazlası deprasyonda. dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 6000 tl olduğu ülkeden ne beklersin ki.

• cemmail kullanıcısına yanıt
    Geçmişler olsun.

Bazı meseleler düşünerek aşılamıyor. O yüzden felsefenin apayrı bir alan olduğu düşünülmekte. Ekonomik sosyal boyutlar kural bakımından düşünülebilir ancak sırf düşünceyle aşılamaz şeyler.

Forumdaki arkadaşlar yanlış anlıyor olabilirler diye tekrar yazmış olalım. Düşünerek rahatlamak ya da bundan zevk almak için burdayız.

Öteki türlü tavırlar malessef hem çözüm üretmez hem de olası düşünselliği de ortadan kaldırır.

Hem çözümsüz hem de düşünsün kalırız ki amaç bu değildir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 31 Ocak 2019; 12:45:54 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    kardeş hz. mehdi geldiği zaman bu sistemi değiştiricek rahat ol sen
  • Çünkü insanlar çok korkak

Biz deriz ki o(karşımızdaki) her an bizi kesebilir

Oysa yapılagelenler toyluktan ve amelelikten başka bir şey değildir

İrrasyonal hayvanlardan olan insana yakışan
  • Çünkü çevreye, kendilerine ve topluma zarar verebilirler ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala MEHDİ'yi bekliyorsunuz ? MEHDİ büyük alim Bediüzzaman Said-i Nursi hazretleridir

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    ya öyle mi?deccal niye gelmedi o zaman? hz. isa niye gökten inip Hristiyanları uyarmadı? mehdiyle deccalin savaşı niye olmadı?
  • Deccalde geldi Mehdi ve Deccalin savaşıda oldu ama henüz İsa Mesih gökten yere inmedi

• Suan herkesi bir uzama git desek bulunur bir akil hastaligi .

Birseyleri yapiyorsan ve kabul goruluyorsan hastaymissin pratikte anlami yoktur...
  • Bizzat karadenizde yasadim olayi anlatim

İlcede deli dedimiz bi kardesimiz var bigun ramazanda bunu arkadaslar kafaya aldi baya ugrastilar gel sana kola alalim dediler sonunda

Arkadaslara aynen sunu dedi

Sizde **** surelecek akil yok ramazan ben orucluyum bilmem ne yaptimin kafirleri

• Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    ya alınma ama sen kaç yaşındasın?deccal geldiği zaman kendisini tanrı diye tanıtacak kendisine uyanlar azab görecek uymayanlar ise cennet nimetlerinden faydalanacak.ve deccal geldiğinde dünya çapında bilinecek.hatta mehdiyle karşılaştığında yeryüzünde depremler yaratıp tanrılıkta hak iddia edicek.ayrıca isa mehdiyle deccalin savaşından önce dünyaya gelip mehdinin ordusunda deccale karşı savaşıcak.trollüyor musun bilmiyorum.ama bu anlattığım bütün din adamları tarafından bilinen ve doğrulanan şeyler.biraz araştırma yaparsan sende görürsün
  • Herkesin doğru kabul ettiği şeye bakış atın. Bu bir varsayım ve farz ediş mi?

Eğer öyle ise kişisel inançların metali gökselliği farz ederek doğru tavır yakınır.

Öleceğim halde neden türüyorsun?

Veya bi kişilik bi servet yerine neden binlerce kişilik servet sahipleri var?

..............

İnsan Soysal gelişim için faraziyeler türetir.

Bu faraziyeler araştırırsan akıl dışı olduğunu görürsün. Felsefe insanların genel manada kumulatif olarak akıl dışı davrandığını ve bu sebeble akılla sınırları çizilemeyecek varlıkların mevcudiyeti üzerinde durur.

Cini kabul etmeyen kişi anne diye bir tanıma inanır. Gülünesi bi hal iken anne denen şey var diyen kişi akıl hastası kabul edilebilir mi?

Düşünüş olarak anne baba evlat denen şeylerin varlığını ileri sürmek cin şeytan peri denen şeylerle aynı düzlemlerdedir.

Salt kendi tanımına bağlı kalmak değil tanısal olarak en doğru olanı değiştirmek düşünsel faaliyet değildir.

İnsanın özelleşmiş hallerine mesela anne baba gibi tanımlamalarını en iyi karşılayan şey bi zamanlar varlardı veya esasen hiç olmazlardı ancak beni koruyup ihata ediyorlardı beni dünya ile ölüme sürüklediler belki de yaktılar sanki dumansız ateş gibiydiler denmesi daha makuldur.

Sperm anne denen bireyi döller üst soyun doğumu olur. Şekil kazanır bu sefer kendisini doğuranın döller ve anne denen şey yoktur salt türeme amaçlı bir şey vardır denir.

Bi kişiye kendisini doğurmadan önce karşısındakine anne demesini salık verdiğinizde lafzen bunu dese de fiilen onu tanımadığı anlaşılır.

Yani anne yoktur salt türeme aygıtı vardır ve kişi annesini görse bile tanımadığından ona anne denen şeyi vermenin de anlamı yoktur mesaj yaratıcıya.

Yaratıcıya dedik ki bunlara anne verme yani rahmet etme zira tanımıyorlar.

Şimdi ilaha zalim yok şu bu denmez. Zaten akil olan ona teala bu gaybubet bu lakayt olana rahmet edilmez diyor.

Şimdi eşi olana anne demek tanım sorunudur. Esası başka. Ancak bu senin annen desek bu kere akıl hastası gibi davranmak zorunda. Yani annem diyor ama çiftleşiyor.

Bu şey uzaya çıktı elektriği buldu diyorlar. Uzaya çıkmamış elektriği icat etmemiş bizsiz dünyaya cennet deniyordu galiba.

Dünyayı uzaya çıkarsan atmosferikaldırıp mars olur zaten.

Akli denge değil zeka seviyesi de sorunlu bir yapı mevcut.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.