Şimdi Ara

Aklıma takılan Ayt kimya sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çözünen derişimi eşitken ph nasıl farklı olabilir?
    Aklıma takılan Ayt kimya sorusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genin bedo -- 11 Haziran 2020; 19:9:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıcaklık farkı olabilir.
  • Fotoğraf yüklenmemiş hocam pardon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: genin bedo

Fotoğraf yüklenmemiş hocam pardon
    şimdi bak dostum 1 zaten doğru. çözünenin mol sayısı eşit çünkü eşit derecede alınacak demiş. ammavelakin ve buna mütakiben elhamdülillah şöyle bi durumda var çözünen mol sayısının eşitliği ph değerinin eşitliğini sağlamaz birkere. çünkü birisi zayıf asitken birisi en güçlü asitlerden sadece miktar olarak eşit çözülür amma ph değerleri mutlaka farklıdır.

behzat hocamın deyimiyle 1 elme ile 1 armudu eşit derişimlerde eşit koşullarda tepkimeye at bakalım ph değerleri eşit oluyomu birkere maddeler aynı değil canım. buradan yola çık sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 11 Haziran 2020; 19:19:9 >
  • Çözünen diyince zayıf asidin suda çözünmeyen kısmını da dahil mi ediyoruz yani

• İyonlaşma yüzdesi farkı hocam.Örneğin 0,1M HCl nin %100 ü iyonlaşır pH=1 olur,0,1M HF nin %0,1 i iyonlaşır pH=4 olur.

• 10^-1 M HCL ph=1
    10^-1 M HF pH= 3
    Olur çünkü kuvvetli olan %100 iyonlarına ayrışıyor zayıf olan daha az iyonlarına ayrışıyor pH'ı bu etkiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1l suya 1 mol hcl atsak 1mol çözünür ama 1l suya 1 mol hf atsak hepsi çözünmeyecek çözünen mol sayıları farklı olmaz mı 1. Öncülde dediği bu değil mi yani

• Hocam kendimi anlatamıyorum sanırım mala anlatır gibi anlatmayın şunu ahahahah

• quote:

Orijinalden alıntı: genin bedo

Çözünen diyince zayıf asidin suda çözünmeyen kısmını da dahil mi ediyoruz yani
    hocam sen ne diyon ya

valla anlamadım.
  • hocam ikiside aynı miktar çözünecek çözünen mol sayıları aynı fakat zayıf asitlerin %100ü çözünmesine rağmen %100ü iyonlaşmaz. çözünmek iyonlaşmak demek değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masturbaiter -- 11 Haziran 2020; 18:56:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kçç sorularında tuzun çözünmeyen kısmını çözünen kısmına dahil etmiyoruz ya asitlerde niye dahil ediyorsunuz diyorum suya atılan hf ve hcl miktarlarının aynı alırsak hcl nin hepsi çözülürken hf in hepsi çözülmeyecek sonuçta değil mi onu demek istedim yani (kimyadan çok yanlış çıkarmıyorum denemelerde 4 5 denemede bir kaçırırım bu soru aklıma takıldı)

• hocam sonunda anlaştık gidicem konunun üstüne teşekkür ederim

• genin bedo G kullanıcısına yanıt
    Hocam soru demiş zaten eşit olarak çözünüyor demiş.1. öncülde de onu söylüyor fakat 3. öncülde iyonlaşma yüzdesi işin içine giriyor.

• çözünme farklı iyonlaşma farklı.biri yüzde yüz iyonlasıyor.diger zayıf şey yüzde bir filan iyonlaşıyor.ph degerini cözunme degil iyonlasma belirler
  • genin bedo G kullanıcısına yanıt
    HF asidinde çökelme gibi bir durum söz konusu değil.Zayıf asit denmesinin sebebi bir kısmı moleküler olarak çözünüyor,bir kısmı iyonlaşarak.Yani %100 çözünme gerçekleşiyor.Suyun içinde Hem HF molekülü var hem de H+ iyonu ile F- iyonu

• Mantıklı hocam teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.