Şimdi Ara

Aklıma takılan bi olay. Lütfen aydınlatın (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
7
Favori
2.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vakit bulamamislar falan yalan. Dunya disi mudahale

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnestezistAdayi

Elektriği nasıl bulmuşlar mesela? Nasıl bulunabiliyo abi elektriği bulamazsın ya öylece. Hadi yıldırım falan çarpar eder görürsün falan da.

Nasıl elektriği var edebilirsin, senin elindeki elementler belli nasıl düşünebilirsin veya böyle bişeyi üretmeyi? Sonuçta adını bile bilmiyorsun en ufak fikrin dahi yok.

Yani kalkıp elinde domates varken araba tekerine dönüştüremezsin o domatesi.
    Elektrik ilk olarak m.ö sürtünme yöntemleriyle farkedilmiş.Sanırım Thales bulmuştu.Bazı cisimlerin itip çekmesini ve indüklenmesini keşfetmiş.

Ama ilk akım 1800 lü yıllarda üretildi.Yukarıda da yazıldığı gibi 19-20. Yüzyıl zamanları yani sanayi devriminin olduğu zamanlar o kadar önemli icatlar oldu ki hepsi domino etkisiyle ardı ardına geldi.

Elementlere gelirsek de zaten eskiden beri altın,gümüş,kalay gibi elementler kullanılıyordu.M.s nin ilk zamanlarında da.Yani bahsettiğiniz o 4 element m.ö zamanlarına tekabül ediyor hepimizin bildiği üzere.

Aslında hepsinin mantığı belli biraz tahmin edilince atla deve değil.Fakat bazı kilit noktalar bunları getirdi.Mesela mikroskobun icadı bilim dünyasını tamamen değiştirdi.Elektrik,tıp tamamen değişti.Elektrik gelişince bilgisayar da ikinci devrimi yaptı zaten.Bilgisayar bir daha dünyayı değiştirdi ve böyle devam etti.

• Ayriyeten cep telefonu tabii ki düşünülmüş.Bundan yaklaşık 50-60 yıl önce olan bir uzay filminde telefona çok benzeyen şeylerle konuşuyordu uzaylılar.(Filmi hatırlamıyorum).Tıpkı Geleceğe Dönüş filmindeki bazı şeylerin gerçekleşmesi gibi.

Hep uçan araba uçan araba derdik prototipi üretildi.Eskiden de icatlar mutlaka düşünülmüştür fakat bunları yapmak için materyaller üretilememiştir.Ayriyeten mikroskobun olmaması ve fiziğin temellerinin yeni atılması büyük eksiklik.

Son olarak insanlık dünyayla aynı yaşta değil ve teknolojik gelişmeler logaritmik ilerler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63340B9F6 -- 17 Şubat 2019; 3:31:42 >
  • İnsanlar 4.5 milyar yıldır dünyada değiller. Bilinen en eski insan 3 milyon yaşında diye biliyorum. Biraz fazladır ya da azdır oraya çok takılmayın.

Muhtemelen şimdiye kadarki bulunan gelişmelerin hepsini harmanlamak ve üstüne ekleyerek daha hızlı gelişmek çok daha zordu eskiden. Şimdi kaynakları kullanmak çok daha basit görünüyor değil mi? Muhtemelen günümüzdeki teknolojinin de sınırına geleceğiz bir süre sonra. Artık bir sonraki sıçrama ne zaman olur bilemiyorum.

Ama benim asıl merak ettiğim şey dedim ya 3 milyon yaşında insan olduğunu biliyoruz. Yani bu kadar geniş bir yelpazede neden şimdiki zamanda olduğumuzu hiç düşündünüz mü?
  • bu soru aslında bütün yaşanan gelişmelerin arkasından bakarak "bunca zamandır bu kadar mı ilerledik?" sorusuna benzer. olaya bir de farklı açıdan da bakmak gerek örneğin 2040 yılında gelinecek olan teknolojik seviye belki o kadar ileri olur ki, 2040 yılında dahi yahu yine ilerleyemedik yaptığımız bir kaç uçan kaykay!! falan dersin, kısacası dönemler itibari ile sorulan sorular değişmiyor emin ol yani 1990 yılında da teknolojik gelişmeler konuşuluyordu 1900 yılında da 1800 yılında da, ha adı teknoloji değildi veya konuşulanlar suje ler aynı değildi ama mantık aynı idi, bazı şeyler üzerine toplum olarak ilerleme kaydediliyor ve bunun üzerine ırk din renk farketmeksizin herkes bir katkıda bulunuyor.
  • zaman ayırmayla ilgili. bundan önce sadece ölmemeye çalışıyorlardı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cem yılmaz bu olayı düşünmüş. Arog filminde adam 1 milyon yıl geriye gidiyor ilerleyemiyorlar herif teknolojiyi bilmesine rağmen su fışkiyesinden ileri gidemiyorlar Adamda zaten bu duruma isyan ediyodu çekip gidecekken kurtarılıyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 17 Şubat 2019; 6:24:35 >
  • Allahtan sana göre yaşamıyoruz
    Sen olmak çok zormuş be bu yaşa kadar yaşadıklarını düşünüp üzüldüm

• O değil de dört element var ne demek yahu
    Bu arada su hava toprak ve ateş element de değil.

• Günümüzdeki teknolojiyi transistörün keşfine borçluyuz. Transistör yapımında kullanılan temel element ise silisyumdur ve bildiğimiz kumun büyük çoğunluğu silisyumdan oluşur.
  • mojman kullanıcısına yanıt
    Hocam demek istediğini anlıyorum ancak 4.5 milyar yaşında olduğunu varsayıyoruz dünyanın.

4.500.000.000 / 500 ( son 500 yılda geliştiğini varsayalım )
    = 9.000.000 defa tekrarlar kendini.

Biz 9.000.000’de 1 ihtimalle teknoloji olan çağda mı doğduk şimdi?
    8.999.999 defa kendini tekrarlamış bu 500 yıl. Akla hayale sığmayacak bir sayı. Ancak herşey son 100 yılda gelişmiş çok garip.

Allah yol gösterse bile nasıl gösterecek ki? Eldeki malzemeler belli. Hayvanlar bitkiler falan nasıl bir ilerleme kaydettirebilir? En fazla haşlar pişirir yer karnını doyurursun veya bir yerlerine sürer yaranın iyileştiğini gözlemlersin.

Şu anakartın tek bir çipini bile örnek alsan onu elde edebilecek tek bir mantıklı açıklama yok benim için.

4 elementi ne yaparsan yap dönüşemez isterse dünya trilyon yaşında olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 17 Şubat 2019; 13:38:7 >
  • Charm kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.

İnsan sayısı artsa bile lab. ortamına geçilebilecek bir adım nasıl atılmış mesela?

Birisi çıkıp teknolojik aletlerini yaratıp “alın bunu ürettim sizin için, istediğiniz şeyi inceleyin ve gözlemleyin” mi demiş?

Evet şuan olduğumuz çağ ileri çağlardan bakıldığında ilkel olarak görülebilir.

Ancak ileri çağdaki adam çıkıp demeyecek mi sonuçta bizim temelimizi bunlar atmış.

Ama biz geriye dönüp baktığımızda temelimizin atıldığını bile göremiyoruz son 500 yıl hariç. Hiç bir gelişme yok.

• Aynı sorular benimde aklıma sürekli geliyor.

Binlerce yıllık insanlik tarihinde neden son 200 yildir yüzlerce yil boyunca dunyada bulunan elektrikten faydalaniyoruz.
    Neden Son 200 yildir petrolden ve daha nice yeraltı kaynaklarından faydalanıyoruz.

Biz çok mu şanslıyiz sizce neden biz bu döneme denk geldik?
    Bizden öncekilerin suçu neydide şuanki kolaylıkları goremediler?
    Bundan sonraki yüzyıllarda daha ne kadar ileri gideceğiz.
    2 dünya savaşı da yaşanmasaydı şuan farkli bir konumda olurmuyduk?

• dionysos_07 kullanıcısına yanıt
    Bu varsayımla, örnek veriyorum;

Allah Ahmet adında birini gönderdi dünyaya ve dünyada sadece 4 tane element var.

Ahmet’e diyor ki seni yarattım şu şu bilgilere sahipsin hadi bişeyler yap insanlara kanıtla.

Hiç bişey yapamaz ki elinde olanlar belli. Ha ne olur direk pat diye ahmetin eline bi materyal verir işte pıt pıt yapınca ateş çıkarır falan. E sonra?

Kalkıp Ahmet’i doğada olmayan bir aletle dünyaya gönderip insanların kafasını karıştırmak istemez herhalde yaratan.

• Uzaylılar getirdi bu teknolojiyi.

• dünyada 4 element yoktur kardeşim, yüzlerce element var, ve her geçen gün bunları nasıl işleyeceğimizi daha iyi biliyoruz

teknoloji hakkında az çok bilgi sahibi misin? biri bişeyi merak eder, yapmak için uğraşır, ve yapar, olay bu, işte biz bu yüzden o kişilere mucit yada dahi diyoruz toplumun kalıbı dışına çıkıp bişeyler icat edebildiği için

anlamadıysan tekrar yaz, daha açık ve örneklerle anlatabilirim şuan vaktim yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Buraya kadar şu mesajı görmek için geldim. Arkadaş kimya dersi görmemiş galiba

• AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Umarım trollsundur UMARIM. Birincisi 4,5 milyar öyle yazılmıyor. 4.500.000.000 diye yazılıyor. 2.si doğada 4 element yok. Sen m.ö. de kalmışsın. Doğada 92 element var. Ayrıca 18 tane de yapay element var.

• Hahahahahahah tam olarak öyle aslında :D

Ne kadar bilgili olursan ol üretkenlik için gereken materyaller yok

• Milattan öncesinden bahsediyorum zaten ben de.

Ee onların olduğu kanısına nasıl ulaşmışlar? Ne demiş Allah, sizi yarattım alın 92 element de verdim size mi demiş?

92 elementin olduğunu nasıl farkedebilmiş insanlar, havayı mı koklamışlar?

Her konuda öldürücü yaklaşımlar, biraz da bilgilendirici olun lütfen.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.