Şimdi Ara

Aklıma Takılan Rezistans Sorusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Ama dostum rezistans ısınırken bir miktarda ışık saçıyor. Yani rezistanslar elektriği %100 ısıya çevirmemiş oluyorlar. (BKZ; Elektrikli sobalar.)

Elektrik sobası verimsiz çalışsada olur elektrik sobası gibisi var mı açtığın anda ısıtmaya başlıyor.Villam olsa tabandan ısıtması olsa şöminesi olsa köşede elektrik sobam mutlaka olur

Ben sobayı hepsine tercih ederim. Evin her tarafını aynı oranda ısıtmasa da yanarken çıkardığı çıtır çıtır seslerin keyfi bambaşka.
    Hele bu meşe odunu olursa daha keyifli olur. Sözüm neşeli olandan dışarı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ŞEF34

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Ama dostum rezistans ısınırken bir miktarda ışık saçıyor. Yani rezistanslar elektriği %100 ısıya çevirmemiş oluyorlar. (BKZ; Elektrikli sobalar.)

Elektrik sobası verimsiz çalışsada olur elektrik sobası gibisi var mı açtığın anda ısıtmaya başlıyor.Villam olsa tabandan ısıtması olsa şöminesi olsa köşede elektrik sobam mutlaka olur

Ben sobayı hepsine tercih ederim. Evin her tarafını aynı oranda ısıtmasa da yanarken çıkardığı çıtır çıtır seslerin keyfi bambaşka.
    Hele bu meşe odunu olursa daha keyifli olur. Sözüm neşeli olandan dışarı.

Kömür sobasının yeri ayrı dediğiniz gibi 2 sene önce çalışma odama kurmuştum 2 çuvalda meşe odunu aldım çok güzel ısıtmıştı üstünde çayımda duruyordu odunu ilk yakarken kağıtlarla alev parlar güm güm güm güm ses yapardı bu senede koyacağım köşeye yoksa elektrik sobası ile ısınmaya kalkarsam fatura 1 ay daha ısıtır beni dikdörtgen şeklindeki odanın bir kısa kenarı ile uzun kenarının yarısı tamaman cam akıllı adamlar balkonu kapatmışlar tamamen metal profilli cam kullanmışlar tek cam üstüne bu bölüm kuzeye bakıyor ferah ama soğuk oluyor

• Bu deneyde verimi tam olarak hesap etmek mumkun. Suyun baslangic sicakligi tespit edilirse Q=mcDt formulu ile ne kadar enerji harcanarak kaynayacagi belirlenir. Kettle calisma suresi ve sebekeden cekilen akim tespit edilerek harcanan elektrik enerjisi tespit edilir. Hesaplanan iki deger arasindaki fark kayiplardir. Deneyi yapan arkadasimiz belki bunlari hesaplamak ve konuyu daha net bir noktaya getirmek isteyebilir.
  • Selamlar.
    xargs arkadaşımız , tam da benim değinmek istediğim konuya değinmiş... Pratik olarak düşünülgüğünde , rezistans elktrik enerjisini %100 olmasa da yaklaşık bir değerde ısı enerjisine çevirir , farzedelim %99 olsun... Ancak , bu ısı enerjisinin ne kadarının ısıtılmak istenen suya aktarıldığı konusunda , aynı oranın geçerli olduğunu sanmıyorum. Çünkü arada ısıtılan bir metal taban , tüp rezistansın bu metal tabanın aksi yönlerinde saçtığı ısı ve ketılın yüzeylerinden ortama saçılan ısılar , bir ketılın suya , şebekeden aldığı enerjinin çok yüksek bir verimle ulaşmasını engelleyecektir gibime geliyor. Mesela elektrikli şofbenlerde bu tip tüp rezistans direkt olarak suyun içerisinde olduğundan verimi bir ketıldan yüksek olmalı diye düşündürüyor insanı...
    Saygılar.

• http://forum.donanimhaber.com/m_67861028/tm.htm

Bide bu soruya yardım eder misiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.