Şimdi Ara

Aklınız varsa avm de çalışmayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
13.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

8 yıldır perakende sektöründeyim ve avm de çalışıyorum. Size zor gelen kısımlar avm ile alakalı değil çalıştığınız firma ile alakalı. Bu firmaların içinde haftada 2 off 0 full çalıştıran da var haftada 1 off 2 full çalıştıran da, 300tl yemek verende var 600tl yemek verende, 2500tl yi zor kazanabileceğin +10bin tl rahat kazanabilecegin firmalarda. Bunun gibi örnekleri sayfalarca yazabilirim. Siz şartları düzgün olan bir firmaya işe girmeye uğraşacaksınız. Düzgün bir eğitiminiz yabancı diliniz sosyal, atik, dinamik vs. özellikle satış kabiliyeti yüksek bir kişiyseniz rahatlıkla kurumsal ve çalışma şartları insancıl olan bir firmada iş bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayfundursun -- 17 Ekim 2018; 0:58:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tayfundursun kullanıcısına yanıt
    Aleykum selam tayfun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsinin tek ortak özelliği 10 işin 9'unu yaparsınız 1 tanesini atlarsınız ya da yarım yaparsınız laf yersiniz. Diğerleri 7 iş yapar aynı lafı yersiniz.

Genel olarak yaranamazsınız zaten illa açığınızı bulurlar.

8 saat mesaide 1 dk. arkadaşınla konuş o an yanına damlarlar ya da tesadüf geçerler.

Ek olarak kaytaran eleman her zaman kendini ele verir. Kimseyi kollamaya çalışmayın, kendinizi de akıllı sanmayın. Haklıyken haksız duruma düşmemek lazım.
  • Kardeş ne diyon ya.... Zanaat işleride açmış kolunu bekliyor.

Mesleki birikimli işlerde artık en aşağı meslek lise veya 2yıllık üni. mezunu ve 2 yıl min. iş tecrübesi vs referanstı şuydu buydu yani artık okuldan başlıyor mesele.

• kardeşim siz zor iş görmemişsiniz.

iki kıyafet katlamak yerine koymak zorunuza gitmiş

kendi çalıştığım fabrikada (seramik fabrikası) çalışma şartlarını görseniz 3 günde nereye kaçacağınızı bilemeyeceksiniz demekki.

benim yeri geliyor 2 ay hafta tatili kullanmayan adamım oluyor. sen gelmiş pazar günleri çalışıyorum diyosun.

yazın cehennem gibi sıcakta toz çamur içinde kışın buz gibi soğukta sabahtan akşama kadar bi kaldınız mı?

çalıştığımız ortam mis gibi temiz üzerinize toz değmiyor. yazın serin kışın sıcak klima açık her daim hava şartları size dokunmuyor. avm her şey elinin altında yukarıda arkadaşın dediği gibi marketinden sinemasına yemeğinden eğlencesine. vardiya düzeni yok bişey yok. (gece vardiyası)

sonra kapitalizm kötü.

çalışmaktan gocunan bi millet haline ne zaman geldik biz?
  • Turizm okudum, staj yaparken gördüm ki; garson, hk departmanları için özellik aranmıyor. Eli yüzü düzgün olsun, düzgün konuşabilsin yeter. Zaten ingilizce söylenecek şeyler hep ezber

Maksimum çalışma saati 6 gün, 8 saat. 7-15, 15-23, 23-7 üç vardiya dönüyor ve deli gibi garson arıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 17 Ekim 2018; 9:54:38 >
  • Benim bu avm çalışanları ile ilgili anlamadığım bir mesele var.

Geneli 25 30 yaş arası bu arkadaşlar inanılmaz eğitimli ve para konusunda aylık 10k kazanan tiplermiş gibi etrafa görüntü verme hastası.

Kahvecilere gir en az 2 masa avm çalışanı.

Ellerinde 2018 model telefonlar.

Giyimleri en son trend.

Muhabbetler populist toplum standardı.

Tüm sosyal ağlarda o içilen kahvenin resimleri vs.

Anlamsız bir hava atma merakı.

Bende bu kafalara hayranım :)

• Mahalle arasındaki esnafta çalışalım değil mi? Günde 12-16 saat,sigorta yok,yemek ise kuru ekmek peynir çay...

• quote:

Orijinalden alıntı: Jquair

10sene AVM'de çalıştım tüm yasal haklarimi veriyorlardi maaşım cok iyiydi.

AVM'de ki diğer magazalarda calisan insanlarla arkadaş olduğumuz icin sinema kahve gibi şeylere ya hiç yada çok cüzi rakamlar vererek kullanabiliyorduk

yemek yiyeceğimiz zaman ufak boy parasına büyük boy patates koyuyorlardi.

bikere sabah 7de ise gitme diye bir sey yok dünyadaki en kötü şey 6.30da kalkıp işe hazirlanmak 10da başlıyor mesai kral gibi

pazar günü çalışmak hariç tüm herşeyi Benim için olumluydu

patron şef mevzusuna gelince sen çizgini bozmadan yasal kurallar içerisinde çalışırsan eğer kralı bişi yapamaz

ama Bizim insanimiz hep fazla mola yapayım kilif kiyafeti çok sallamayim müşteri ile lakayit konuşayım derken azar işitiyorlar sonra kapitalizme küfür ediyorlar :)
    +1

• Ben de masa başı çalışmaktan şikayet ettiğim bi konu açmıştım. Sanırım her işin bi kötü yanı var. Şükretmeyi mi bilmeliyiz yoksa hep daha iyisini mi aramalıyız, işte onu ben de bilmiyorum
    Neyse, umarım sorununuz kısa zamanda çözülür

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    +10.000 ne hocam 😲 hangi magaza o 🤣

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CBD9CC12F

Kardeş ne diyon ya.... Zanaat işleride açmış kolunu bekliyor.

Mesleki birikimli işlerde artık en aşağı meslek lise veya 2yıllık üni. mezunu ve 2 yıl min. iş tecrübesi vs referanstı şuydu buydu yani artık okuldan başlıyor mesele.
    kendim oto tamircisiyim.oto tamirci olmak isteyen sabırlı,azimli tecrübesiz arkadaşlara sanayilerde iş çok.en azından istanbulda iş çok.diğer illerde de durum aşağı yukarı böyledir tahminimce.

ben asgari ücretin yarısına bu işe başladım.19-20 yaşlarında başladım.sigorta bile yapılmadı.sonra sonra işi öğrendikçe farklı iş yerlerine geçtikçe sosyal haklarım arttı.çokça ezildim.ama yılmadım işimi öğrendim,ekmeğimi sağlığım yerinde olduğu sürece çıkartırım evvel Allah'ın izniyle.
    evet diploma da önemli ama şuan okul okumak çok zor değil.ben de düz lise mezunuyum sonra 2 yıllık otomotiv bölümü okudum.öyle bu işe başladım.

kardeşim de oto tamircisi.o meslek lisesi motor bölümü mezunu,üniversitesi yarım kaldı- okumadı.maaşlar çok yüksek değil ama sabah 8.30 akşam 6 cumartesi de öğlene kadar ya da bi cumartesi full diğer bi cumartesi off çalışılabiliyor.sigorta yol yemek prim sosyal hakları çoğu yerde mevcut.

ilk zamanlar dah fazla çalışılabilir,sonuçta çıraklık yapılıyor.önemli olan ilk zamanlar sabretmek ve işi öğrenmek ve her zaman dikkatli çalışmak.yoksa iş var.

elbette tam olarak hakkımızı alamıyoruz,maaşlar yapılan işlere göre düşük fakat saçma sapan saatlerde de çalışmıyoruz.disiplinli bir şekilde çalışılıyor. düzenli bir hayat oluyor bana göre.

iş kendinde bitiyor kısacası.tornacılıkta da durum böyle kaynakçılıkta da durumlar aşağı yukarı böyle.

hiç mesleğim yoksa bugün yeni bişeyler öğrenmek istesem erkek ya da kadın berberi/kuaföründe işe başlar ilerleyen yıllarda kendi dükkanımı açmaya çabalardım.yapılacak çok şey var sadece ilk başları hep sıkıntı.bizim ülkemiz böyle.dışarıları bilemiyorum,çünkü bu ülkede yaşıyorum.

insan kendisini geliştirirse her türlü her yerde ekmeğini kazanır(sağlığı yerinde olduğu sürece).mesleğin olursa ingilizce öğrenip yurtdışındaki iş imkanlarından da faydalanabilirsin mesela.

bol şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coldplay3517

+10.000 ne hocam 😲 hangi magaza o 🤣
    Beymen louis vuitton prada mk harvey nicolas vs.

Vay bee bende anca part time 1100 lira alayim 🤣

• Hocam benim babamda emekli kaportaci şuan aylik 4000-5000 lira ile işe çağırıyorlar gitmiyor sen düşün 😉🤣 Normalde küçümserlerler oto tamircilerini ama yok artık öyle bir durum.Eskiden okuyan para kazanirdi simdi meslek sahibi olanlar kazaniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coldplay3517 -- 17 Ekim 2018; 19:22:51 >
  • Avm lerde bir ayakkabi markasi var, iceri girdiğinizde resmen zehir gibi agir plastik madde kokuyor. O mağazada çalışanlara Allah c.c yardım etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Coldplay3517

Hocam benim babamda emekli kaportaci şuan aylik 4000-5000 lira ile işe çağırıyorlar gitmiyor sen düşün 😉🤣 Normalde küçümserlerler oto tamircilerini ama yok artık öyle bir durum.Eskiden okuyan para kazanirdi simdi meslek sahibi olanlar kazaniyor..
    zaman geçtikçe daha da iyi kazanacak zanaatkarlar,ustalar.iyi kaportacı şuan piyasada epey azaldı,normal o ücretlere çağrılması.

alttan doğru düzgün eleman yetişmiyor.bizim burun kıvırdığımız işlerde artık suriyeliler çalışmaya başladı bile.

belki alakasız gelebilir ama tarım işi de böyle olacak zamanla.çok kazandıracak ileride.
  • Kesinlikle katılıyorum hocam dediklerinize.

• Yaz aylarında cebime para girsin diye AVM'de iş yerlerine başvurdum ama hiçbirinden geri dönüş olmadı en son bulaşıkçılıktan geri dönüş oldu. Yarım gün çalışabildim sadece çünkü o kadar hızlı ve sistemli çalışmak zorundasınız ki bu kendinizi köle gibi hissetmenize neden oluyor. Düşünün çıkış kapınız bile normal insanlarla farklı bu bile insanı psikolojik olarak mağlup ediyor. Zaten ellerimin ve ayaklarımın şişmesini hiç demiyorum, 2-3 gün rahat rahat tabanlarıma basamamıştım hatta.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.