Şimdi Ara

Aktif Sub Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 2.El rx v373 aldım. aktif sub bakıyorum. Bazı subwoferlar line girişleri r ve l şeklinde anfide tek sub çıkışı var. Bazi subwoferlarda ise life girişi var. Tlx 125 buldum oda r ve l şeklinde girişe Nasıl bağlarım.Yardım pls.

Aktif Sub Bağlantı

Aktif Sub Bağlantı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smallhunter -- 10 Mayıs 2024; 19:28:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• smallhunter kullanıcısına yanıt
    Bazı sub’larda stereo sistemler ile daha kolay kullanılsın diye 2 kanal line level olan giriş (rca soket) olur. Sizin bahsettiğiniz sub da bu şekilde.

Bu tarz sublarda genelde sol (L) giriş aynı zamanda AVR’den gelen tek kanal lfe girişi için kullanılır.
    LFE, low frequency effects’in kısaltması yani 5.1’in .1 sub kanalı demek oluyor.
    Sub’ın arkasında L girişin yanında da lfe yada main tarzı bir ek yazı olur.

Siz AVR’den çıkan tek kanal sub çıkışını, sub arkasındaki L yada R girişin hangisinde lfe yada main yazıyorsa oraya bağlayacaksınız.

Eğer yazmıyorsa da L yada R girişlerin birisine bağlayabilirsiniz. Herhangi bir sorun olmaz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Koyduğum görsel jbl tlx 125 e ait. Çoğu Subwooferi inceledim bazılarında sadece life girişi var, bazılarında line in ve line out var. Ama tlx 125 te l ve r şeklinde var. Daha önce kullandığım bir sony de sadece life vardı. Jbl in manuelini tekrar bir inceliyeyim. Hangi main bilmiyorum. Ama dediğiniz gibi herhangi biri oluyorsa sorun yok.

• Birde avr de audio out var l ve r acaba jbl i buraya mı bağlayacağız.

Aktif Sub Bağlantı

• smallhunter kullanıcısına yanıt
    Audio out, muhtemelen sadece ön sağ ve sol sesini pre out olarak veriyordur. Eğer oradan bağlarsanız sub sadece ön kanalların bas seslerini verir. Filmin içindeki .1 sub için özel kanalın sesini vermez.

Bu nedenle, siz önceki mesajda yazdığım gibi AVR’nin sub pre out çıkışını Sub’ın sağ yada sol girişine takın. Bağlantı için başka bir şey yapmanıza gerek yok.

Sonrasında avr üzerindeki crossover ayarlarını diğer 5 hoparlörleriniz ufak tipte ise 100-120 hz gibi ayarlayın.
    Raf tipi ise 80 hz gibi ayarlarsınız.
    Eğer ön hoparlörler kule tipi ise yine small seçin ama önlerin crossover ayarını 60-80 hz gibi ayarlayın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Henüz aktif bası almadım. Jbl sub125 2000 tl ye buldum ama körükleri değişmiş, birde yamaha var yst sw45 1900 + kargo sizce hangisi daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smallhunter -- 11 Mayıs 2024; 0:58:35 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.