Şimdi Ara

Akü bitmesi, şarjı ve voltaj ölçümü : YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Marşa basınca çevirme gücü zayıfladı. İkinci marşı nerdeyse almadı. Işıklarda zayıfladı biraz. Araç iki senedir bende yaz kış hiç sorun çıkarmadı. Tek marşta aldı. Şu ankaranın don yaşadığı gecenin sabahı çalışmadı, çarşamba sahabahı.

Araba ford fiesta 1.4 dizel. 2004 model. Karbiratör ve enjeksiyon konuunda bilgim yok :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabaha kadar şarjda dursun yine denersiniz fakat benim ümidim pek kalmadı sanki, %80 doluluğa ulaşan sağlam bir akü ikinci marşta kondisyon kaybetmez çünkü.
    Araç dizel olduğu için bilirsiniz ilk marştan önce kızdırma bujisi ışığının sönmesi gerekli, o ışık yanık kalıyorsa voltaj yetersiz kalıyordur zaten. Ya da acele edip sönmesini beklemeden basarsanız ateşleme gecikir bu da aküden götürür...
  • Kızdırma bujisi lambası hangisi oluyor.

Beni düşündüren bir gecede böyle bir durum olması. Öncesinde akü bitmiş olsaydı en azından bir kaç kez marş sorunu çıkarırdı, en azından ben öyle düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: becidea

Kızdırma bujisi lambası hangisi oluyor.

Beni düşündüren bir gecede böyle bir durum olması. Öncesinde akü bitmiş olsaydı en azından bir kaç kez marş sorunu çıkarırdı, en azından ben öyle düşünüyorum

Kızdırma bujisi gösterge panelinde yatay bir yay şeklni andıran sarı renkli bir lambayla temsil edilir.
    Aküler malesef soğuk havalarda hemen su koyuverirler, yaz aylarında olsa aynı akü belki sıkıntı çıkarmayacaktı. Ama voltajı 12 ve altına kadar düşmüş bir aküyü kışın tekrar canlandırmak imkansız hale geliyor. Bugün marş bassa 3 gün sonra sabah yine pes eder.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.