Şimdi Ara

Akü şarj Devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
15.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar elimde iki tane şarj devresi var sizce hangisini yapmalıyım hangisi daha iyi görünüyor? ayrıca elimde iki tane dijital panelmetre var birini voltajı görmek diğerinide amperi görmek için bağlamak istiyorum yalnız bunları devreye nasıl nereye bağlamam gerekiyor amprmetre için ayrıca bir direnç bağlamam gerekiyormuş panelmetrenin akımı okuması için hangi değerde ve nasıl bağlamam gerekir bu konuda yardım edebilirmisiniz lütfen.
     Akü şarj Devresi

Akü şarj Devresi

Akü şarj Devresi

• quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Bağlantı şeması aşağıdadır...

Akü şarj Devresi

kenakord08 çok teşekkür ederim vakit ayırıp ilgilendiğin için buradaki direncin değerinin hesaplamasını nasıl yapıyoruz devreden geçen akıma göremi?
  • çok teşekkür ederim bilgiler için eksik olma
  • kenakord08 sana bir sorum daha olacak ilk resimdeki şemanın aynısını başka bir yerde buldum ama LM301 3 ile 2 ayak bağlantıları aynı değil birde 6 nolu uca bağlı 1n457 diyod diğer şemada yok. ama ikinci verdiğim LM338 le yapılan şemadaki LM301 in bağlantıları bu yeni bulduğum şemadakiyle aynı ben sence LM338 le yapılan devre şemasını yapsam daha mı iyi. Ayrıca ampermetre için söylediğin 0,047ohm 5W direnci bulamadım ne yapmam gerek. 1,5mm antikron kablodan o değere yaklaşık rulo olarak sarsam olurmu?
  • evet doğru ben 0,047ohm diye aradım kusura bakma birde bişey daha soracağım devrede akımı ayarlamak istersek potansiyometre veya trimpotla devrede nereye ve nasıl bir değerde bağlamak doğru olur. birde bana tek bir panalmetre ile hem akım hem voltaj bir anahtarla yapabilirsin demiştin bunu yapabilirim. bu ampermetre için bağlanan şönt direnci hesaplamasını anlatabirmisin yani formulü nasıl. tekrar çok teşekkür ederim yardımların için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexec -- 5 Mayıs 2009; 17:39:42 >
  • çok teşekkür ederim zaman ayırdığın için yardımların için panelmetreyi hem voltmetre hemde ampermetre olarak kullanmak için anahtar bağlama konusunda bir fikir öneride bulunabilirmisin?
  • Selamlar. Motosikletimin aküsü acil olarak şarj etmem gerekiyor. Akü Jel tipi 12V 6Ah. üzerinde 0.5-0.7 A ile 10 saatte 3A ile bir saatte şarj edileceği yazıyor.500ma lik adaptörle denediğimde Akü adaptörden 20mA gibi bir akım çekiyor. Kaç ohmluk paralel bir direnç bağlamalıyım 500mA çekmesi için?. İkinci sorum ise Elimde ki kullanmadığım Pc güç kaynağı ile bu şarj işlemini gerçekleştirebilir miyim?. PSU nun çıkışı 11.76V akülerin ise 14.3V gibi bir değerle şarj olduğunu biliyorum bu sorunu nasıl halledebilirim. Hızlı ve yavaş modda çalışan bir şarj aletini Psu kullanarak yapabilir miyim? saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    akü şarj lambası
    14 yıl önce açıldı
    6v ışıldak şarj devresi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • jel aküyle ilgili böyle bir şema var ama en iyi cevabı kenakord08 verebilir

Akü şarj Devresi
  •  Akü şarj Devresi

resimdeki devreyi yaptım . Çıkış akımının formulü R = 0.6V / max current. bende 0.7a istediğimden R=0.6v/0.7 yaklaşık 1ohmluk direnç kullandım. Devreyi akü ye bağladım fakat akü akü 20ma çekmekte 700ma çekmesini nasıl sağlayabilirim.? Aküye Seri bağlı 1ohmluk direnç işimi görür mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 12 Mayıs 2009; 14:19:19 >
  • Transistör boşta iken 50ma'e çıktı. Transistör sağlam Akü 3 yıllık sanırım ömrünü tamamladı. birde 0.47 ohm ile deniyeceğim teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.fusion -- 12 Mayıs 2009; 16:41:34 >
  • çok teşekkür ederim yardımlarınız için eksik olmayın
  • Geçen hafta bu devreyi ben de yaptım, çalışıyor. Direnci 1 ohm civarında kullandım, 900mA akım veriyor.
    Büyük akülerin şarjı uzun sürüyor. Büyük bir soğutucu kullanmama rağmen LM317
    çok ısındığı için 8cm fan koydum sorun kalmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: mr.fusion

Akü şarj Devresi

resimdeki devreyi yaptım . Çıkış akımının formulü R = 0.6V / max current. bende 0.7a istediğimden R=0.6v/0.7 yaklaşık 1ohmluk direnç kullandım. Devreyi akü ye bağladım fakat akü akü 20ma çekmekte 700ma çekmesini nasıl sağlayabilirim.? Aküye Seri bağlı 1ohmluk direnç işimi görür mü?

• Bu tip devreler sabit gerilim şarj devreleridir.Akünün doluluk oranı artııkça şarj akımı düşer.Eğer aynı aküyü daha hızla şarj etmek istiyorsanız sabit akım şarj cihazı yapmanız gerekir.Profesyonel cihazlarda böyledir.Bu cihazların çıkış gerilimi otomatik olarak akıma göre ayarlanmaktadır.
  • Üstteki devrelerin hepsi sabit akım kaynakları, sabit gerilim kaynakları değil.

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Bu tip devreler sabit gerilim şarj devreleridir.Akünün doluluk oranı artııkça şarj akımı düşer.Eğer aynı aküyü daha hızla şarj etmek istiyorsanız sabit akım şarj cihazı yapmanız gerekir.Profesyonel cihazlarda böyledir.Bu cihazların çıkış gerilimi otomatik olarak akıma göre ayarlanmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.