Konuyu hortlatmis olmak icin yazmiyorum baska arkadaslarada yardimci olmak icin yaziyorum.
Akulu arabalarda vites olayi su sekilde olur. 1. Vites ve geri viteste motorlar seri baglanti seklinde devrede olur. O yuzden 12 volt bolununerek her motora 6 volt duser. Yani tek teker donmuyor 2 teker donuyor ama voltaji bolusuyorlar. Turbo konumuna alininca bu sefer motorlar paralel baglantiya doner her motora 12 volt gitmis olur.
Akulu arabalarda vites ya tek koldan yada turbo icin ayri bir dugme koyulur. Arkadasin resimlerde attigi tek kollu vites. Orta konumda 1.viteste ileriye itince turboya geciyor geri cekince geri konumuna geciyor. Tek koldan vites kontrolu icin yapman gereken su. Avometre ile vitesteki degisikliklerde baglanti nereden nereye atliyor.genelde en basindaki ve en sonundaki + - girislerdir. Ortadakiler carpraz ve seri baglantiyi keserek paralele cevirir turbo olmus olur.
Farkli dugme ile turboya geciste ise dugmenin alt ikisine + - verilir usteki 2 ye carpraz baglanti atilir ortadakilerden motora gider. Bu ileri ve geri gorevini gorur. Fakat sunu unutmayin motorlar seri baglanmali. Tabi seri baglanirken araya 2. Tus turbo tusu girer. Burada gelen baglantiyi dugmeye bastiginizda kesip atlama yaparak paralele almaniz lazim.bunu yaparkende geri vitesin cikisidan degil ileri vitesin cikisindan alin ki bu sayede geri viteste turbo devre disi kalsin. Az cok bilgisi olan arkadaslar icin yazdim ne demek iatedigimi anlayacaklardir. Hic bilgisi olmayan arkadas bulasmasin Allah korusun akuyu patlatabilir kisa devre ile yangin vs e neden olabilir. Yine anlamayan arkadas olursa baglanti resmini atabilirim. Bu arada bir not duseyim. Genelde firmalar turboyu role sayesinde yapiyor. Turboya alinca role devreye girip baglantiyi paralele e getiriyor. Rolesizde 2 tus ile vites yapilabilir
benim sorunumda şu Pilsan Fantastık Akülü Araba var beimkisi sizin anlattığınız gibi 2 vites birisi normal diğeri turbo torboya alsam dahi normal modda gibi hızlanmıyor bu neden olabilir acaba bilgi verirmisiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme